Jump to content

Recommended Posts

Jak kogoś mierzi tłuszcz w salcesonie ,to w produkcji jednodniowej   batony po parzeniu studzić w temperaturze pokojowej i przekładać  " kulać " lub masować do czasu wystygnięcia i następnie obciążyć .

Dwudniowa - to po ostygnięciu rosołu zebrać smalec , ale nie "zawadzi " powtórzyć to co podczas jednodniowej . 

Podobnie ma się to do innych wyrobów - słoiki , pasztetowe 'etcetera'  :hmm:

 

 

A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze?

 

Nadziewać nadziewarką

 

 

 

Czy salcesony po wyjęciu z kotła przyciskacie?

 

Ja w barierowej też lekko przyciskam ,ale tylko po to, żeby otrzymać owalny kształt.

 

 

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

 

 

A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze?
Należy napełnić trochę ( 10 cm ) następnie unosisz osłonkę z zawartością do góry a potem szybko opuszczasz. Wykonujesz uderzenia osłonką o blat stołu. Czynności powtarzasz do całkowitego napełnienia osłonki.

Sposób sprawdza się przy napełnianiu osłonek ciepłym farszem.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.