Henio Posted October 9, 2013 Report Share #26 Posted October 9, 2013 Jak kogoś mierzi tłuszcz w salcesonie ,to w produkcji jednodniowej batony po parzeniu studzić w temperaturze pokojowej i przekładać " kulać " lub masować do czasu wystygnięcia i następnie obciążyć .Dwudniowa - to po ostygnięciu rosołu zebrać smalec , ale nie "zawadzi " powtórzyć to co podczas jednodniowej . Podobnie ma się to do innych wyrobów - słoiki , pasztetowe 'etcetera' Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305983 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 9, 2013 Report Share #27 Posted October 9, 2013 A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze? Nadziewać nadziewarką Czy salcesony po wyjęciu z kotła przyciskacie? Ja w barierowej też lekko przyciskam ,ale tylko po to, żeby otrzymać owalny kształt. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-305986 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted October 9, 2013 Report Share #28 Posted October 9, 2013 A co zrobić, żeby z salcesonu w poliamidach usunąć powietrze? Należy napełnić trochę ( 10 cm ) następnie unosisz osłonkę z zawartością do góry a potem szybko opuszczasz. Wykonujesz uderzenia osłonką o blat stołu. Czynności powtarzasz do całkowitego napełnienia osłonki.Sposób sprawdza się przy napełnianiu osłonek ciepłym farszem. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6501-g%C5%82owizna-a-salceson/page/2/#findComment-306031 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.