dziera Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Powiedzcie mi jak dlugo trzeba parzyc ozorek zeby zdjac skorke,bo ja dwa razy oblalem wrzatkiem ale skorka sie trzyma i trzyma,czy trezba to podgotowac czy jak?Ozorki sa do salcesonu i krew mnie zalewa z nimi! Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Grudnia 2011 przecież i tak musisz "ugotować" ozorki..... :rolleyes: wtedy i skóra zejdzie Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Grudnia 2011 no ja wiem ze sie gotuje ale ze skorka go peklowac?jesli tak to ok. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Ze skórą gotujesz w osolonej wodzie, a potem obierasz. Kroisz ozorek i do "wora" Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Ozorki nastrzykuje się i pekluje się razem ze skórą potem gotuje do miękkości i obiera naskórek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziera Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Grudnia 2011 No juz juz,Panowie.Zrobione.Zapeklowalem a potem sciagne skorke.Dzieki wielkie. Cytuj Nigdy się nie poddawaj nawet jeśli wszystko sprzysięga się przeciw tobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Grudnia 2011 dziera, język nie posiada skóry. Podobnie jak............gąbczasty :grin: Po sparzeniu wrzątkiem ściągniesz warstwę zawierający kubki smakowe i gruczoły o grubości od 1 do 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6516-skorka-z-ozorka/#findComment-192734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.