Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wędzenie serków sprawiało przyjemność .

I tak będzie zapewne z jedzeniem :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-244297
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam

 

 

Podaję skład ilościowy i dodane przyprawy do robionej wczoraj kaszanki .

 

1. Skórki wp 3,0 kg

2. Mięso od obgotowanych kości karkowych 1,1 kg

3.Wątroba i nerki wp . – na niespodzianki . 1,0 kg

4. Kasza jęczmienna gruba 1,0 kg

5. Kasza gryczana biała 0,8 kg

6. Rosół – wywar z obgotowanych skórek

i kości 3,5 litra

7. Krew świeża 1,0 litra

8. Dwie cebule usmażone na smalcu na kolor złoty .

 

 

Przyprawy :

 

1. Sól kamienna nie jodowana 18g/kg farszu

2. Pieprz czarny 3,5g/kg farszu

3. Majeranek ze swojego ogrodu 2 g/kg farszu

4. Pieprz ziołowy 0,5g/kg farszu

 

 

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245765
Udostępnij na innych stronach

Właśnie te niespodzianki lubię w kaszanie i jak jest mieszanka kasz . Ja zrobię eksperyment i ugotuję "klawiaturę " ( kości od schabu :wink: ) wędzone.

Andrzejku :clap: :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245767
Udostępnij na innych stronach

kości od schabu :wink: ) wędzone.

 

Henio kości świeże od karkówki . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245768
Udostępnij na innych stronach

Właśnie te niespodzianki lubię w kaszanie

Bardzo fajnie je się gryzie, dziś taką niespodziankę dodaję w ilości 1 kg może ciut więcej :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245851
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju podaj jeszcze na jakich sitach mieliłeś poszczególne rodzaje mięs.....proszę :grin:

 

Skórki i mięso sitko 4mm , wątroba sparzona i krojona nożem . :grin:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245861
Udostępnij na innych stronach

no to mam komplet mogę zaczynać :grin:

O widzę, że Ifcia i kaszankę nauczyła robić :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245866
Udostępnij na innych stronach

Ja cebuli nie podsmażam tylko mielę na drobnym sitku i zaparzam na gorącej kaszy wtedy bardziej ją czuć w wyrobie.....ale to kwestia gustu a o gustach się....... :smile:
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245887
Udostępnij na innych stronach

Wg. mnie za mało tej cebulki dałeś.

Gonzuś masz rację , można dać więcej . Cebule były dosyć tęgie . :grin: :lol: Kaszanki już nie ma , a była taka smaczna . :tongue: :grin: :lol:

 

 

Gorąco pozdrawiam

 

[ Dodano: Pią 26 Paź, 2012 13:51 ]

Ja cebuli nie podsmażam tylko mielę na drobnym sitku

Wojtuś to podsmażenie cebuli daje niepowtarzalny smak kaszanki .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245915
Udostępnij na innych stronach

Nieżle sobie kolego dogadzasz :shock: :thumbsup:

 

Jolcia W większości rozdałem , niebawem będzie kolejna . Jak będziemy mieli ochotę mogę zrobić na kulig . :tongue: :grin:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245996
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku i to chciałam usłyszeć :grin:

Bo ochotę to przecież zawsze mamy..... już nieraz razem robiliśmy kaszaneczke :wink:

Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.”
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-246003
Udostępnij na innych stronach

Oprócz kiszenia kapusty jeszcze było trochę czasu na wędzenie serków . :smile:

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247360
Udostępnij na innych stronach

andrzej k, czyżby to te,które przejdą w poniedziałek przez pocztę :lol:

 

 

:grin:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247420
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę na śniadanko będzie . :D waga - 51,2kg / 8,70 za kg .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247947
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.