kostek61 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 19 Października 2012 wędzenie serków sprawiało przyjemność .I tak będzie zapewne z jedzeniem :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-244297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 24 Października 2012 Witam Dzisiaj trochę kaszanki . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 24 Października 2012 Nooo ''trochę''.... :thumbsup: :clap: :grin: Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 25 Października 2012 andrzej k podasz przepis na twoja kaszankę pyszną :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 25 Października 2012 Witam Podaję skład ilościowy i dodane przyprawy do robionej wczoraj kaszanki . 1. Skórki wp 3,0 kg 2. Mięso od obgotowanych kości karkowych 1,1 kg 3.Wątroba i nerki wp . – na niespodzianki . 1,0 kg 4. Kasza jęczmienna gruba 1,0 kg 5. Kasza gryczana biała 0,8 kg 6. Rosół – wywar z obgotowanych skórek i kości 3,5 litra 7. Krew świeża 1,0 litra 8. Dwie cebule usmażone na smalcu na kolor złoty . Przyprawy : 1. Sól kamienna nie jodowana 18g/kg farszu 2. Pieprz czarny 3,5g/kg farszu 3. Majeranek ze swojego ogrodu 2 g/kg farszu 4. Pieprz ziołowy 0,5g/kg farszu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 25 Października 2012 Właśnie te niespodzianki lubię w kaszanie i jak jest mieszanka kasz . Ja zrobię eksperyment i ugotuję "klawiaturę " ( kości od schabu :wink: ) wędzone. Andrzejku :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 25 Października 2012 kości od schabu :wink: ) wędzone. Henio kości świeże od karkówki . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 26 Października 2012 Właśnie te niespodzianki lubię w kaszanieBardzo fajnie je się gryzie, dziś taką niespodziankę dodaję w ilości 1 kg może ciut więcej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 26 Października 2012 Andrzeju podaj jeszcze na jakich sitach mieliłeś poszczególne rodzaje mięs.....proszę :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 26 Października 2012 Andrzeju podaj jeszcze na jakich sitach mieliłeś poszczególne rodzaje mięs.....proszę :grin: Skórki i mięso sitko 4mm , wątroba sparzona i krojona nożem . :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 26 Października 2012 no to mam komplet mogę zaczynać :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 26 Października 2012 no to mam komplet mogę zaczynać :grin:O widzę, że Ifcia i kaszankę nauczyła robić :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 26 Października 2012 Zbóju grabisz sobie :grin: :grin: :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 26 Października 2012 Dwie cebule usmażone na smalcu na kolor złoty .Wg. mnie za mało tej cebulki dałeś. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 26 Października 2012 Ja cebuli nie podsmażam tylko mielę na drobnym sitku i zaparzam na gorącej kaszy wtedy bardziej ją czuć w wyrobie.....ale to kwestia gustu a o gustach się....... :smile: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 26 Października 2012 Wg. mnie za mało tej cebulki dałeś. Gonzuś masz rację , można dać więcej . Cebule były dosyć tęgie . :grin: :lol: Kaszanki już nie ma , a była taka smaczna . :tongue: :grin: :lol: Gorąco pozdrawiam [ Dodano: Pią 26 Paź, 2012 13:51 ]Ja cebuli nie podsmażam tylko mielę na drobnym sitku Wojtuś to podsmażenie cebuli daje niepowtarzalny smak kaszanki . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 26 Października 2012 Wojtuś to podsmażenie cebuli daje niepowtarzalny smak kaszanki . O i tu z Toba się zgodzę :thumbsup: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 26 Października 2012 Nieżle sobie kolego dogadzasz :shock: :thumbsup: Jolcia W większości rozdałem , niebawem będzie kolejna . Jak będziemy mieli ochotę mogę zrobić na kulig . :tongue: :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-245996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 26 Października 2012 Andrzejku i to chciałam usłyszeć :grin: Bo ochotę to przecież zawsze mamy..... już nieraz razem robiliśmy kaszaneczke :wink: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-246003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 26 Października 2012 andrzej k, Mimo późnej pory smak Twojej kaszaneczki poczułem w kiszkach. :thumbsup: :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-246095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 2 Listopada 2012 Oprócz kiszenia kapusty jeszcze było trochę czasu na wędzenie serków . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 2 Listopada 2012 andrzej k, czyżby to te,które przejdą w poniedziałek przez pocztę :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 3 Listopada 2012 andrzej k, czyżby to te,które przejdą w poniedziałek przez pocztę :lol: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 6 Listopada 2012 Trochę na śniadanko będzie . waga - 51,2kg / 8,70 za kg . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ładna świnka. Chętnie bym zapłacił dwa razy co ty za taki kawałek Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/14/#findComment-247962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.