Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajsze wędzenie

andrzej k, ty sadysto :devil: :thumbsup: :clap:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-248597
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Wędzone drewnem wiśniowym . Sery jeszcze w wędzarni .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249779
Udostępnij na innych stronach

andrzej k, gdybyś do sanatorium potrzebował przyczepki to wiesz że mogę od sąsiada zawsze pożyczyć :grin:
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249785
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju jak długo weedziłeś i w jakich temp? Teraz parzenie?

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249794
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju jak długo weedziłeś i w jakich temp? Teraz parzenie?

 

Wędziłem koło 5 godzin temperatura w granicach 40- 50 stopni . Z zasady parzę na drugi dzień i tak teraz będzie . Wędzonki " krotoszyńskie " pozostaną na surowo . To są te dwie po prawej stronie .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249795
Udostępnij na innych stronach

A dlaczego parzysz na drugi dzień? Potem powtórnie podwędzasz?

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249796
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sery już też wyjęte . Wędzone drewnem wiśniowym . :grin:

 

 

Pozdrawiam

 

[ Dodano: Sro 14 Lis, 2012 20:02 ]

A dlaczego parzysz na drugi dzień? Potem powtórnie podwędzasz?

Nie potrafię odpowiedzieć . Tak żeby wędzenie się "ułożyło " . Nie wędzę po parzeniu drugi raz . Kiełbasę natomiast jak muszę parzyć to parzę zaraz po wyjęciu z wędzarni . Moje wędzonki nie są duże , gdzieś do 1,5 kg i parzenie na drugi dzień idzie dobrze . Natomiast dużą wędzonkę tak jak cała noga to na pewno bym parzył po zaraz po wędzeniu .

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249803
Udostępnij na innych stronach

Część wczorajszego wędzenia : :grin:

 

 

 

Dla mnie , na chwilę obecną polędwica z tłuszczem i skórą wędzona nie parzona to hicior . :thumbsup: :grin: :lol:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249920
Udostępnij na innych stronach

Andrzeju i u Ciebie w przekroju serka nie ma dziurek :grin:

 

Za tą wędzonkę wielkie :clap: :clap: :clap: moja Ifcia lubi łososiową polędwicę a jeszcze jak poleży w solance tak ok tygodnia skruszeje to niebo w gębie jeszcze raz :clap: :thumbsup:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249928
Udostępnij na innych stronach

andrzeju , polędwica taka, że chce się ją z monitora wyjąć... :thumbsup:

 

[ Dodano: Czw 15 Lis, 2012 09:20 ]

Andrzeju i u Ciebie w przekroju serka nie ma dziurek

Wosiu... mistrz dziurki robi kiedy chce... :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249934
Udostępnij na innych stronach

andrzej k, gdzie dostałes taki dfajn kawał miesa by zrobic poledwice , probuje zamawiac ( ze skora i slonina ) takie mieso ale raczej w hurtowniach nie chca sprostac temu zadaniu.Pozdrawiam
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249954
Udostępnij na innych stronach

Andrzejek kupuje .... :rolleyes: ...... półtusze dlatego może sobie wykroić :cool: co chce i jak chce :grin: .

Ale Halusia kiedyś wspominała, że takie elementy można kupić w którymś z marketów - chyba Carrefour - ale nie jestem pewny - może Halusia sprostuje.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249957
Udostępnij na innych stronach

Andrzejek kupuje .... ...... półtusze dlatego może sobie wykroić co chce i jak chce .

Ale Halusia kiedyś wspominała, że takie elementy można kupić w którymś z marketów - chyba Carrefour - ale nie jestem pewny - może Halusia sprostuje.

Owszem , dość często udaje mi się kupić taki kawałek mięsa ale w Kauflandzie . :wink:

Co do Carrefouru .. nie polecam.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250029
Udostępnij na innych stronach

To co było przewidziane do sparzenia , sparzone . Jeszcze ciepłe . Jutro będzie śniadanko .

 

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250093
Udostępnij na innych stronach

Między mięsnymi posiłkami coś innego :smile:

 

 

:thumbsup:

 

Smażony filet śledzia zielonego , w zalewie octowej z warzywami .

 

Kruszynko dzięki :grin:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250518
Udostępnij na innych stronach

Smażony filet śledzia zielonego , w zalewie octowej z warzywami .

Wiesz co Ci powiem to jest dobre nawet więcej bardzo dobre :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250520
Udostępnij na innych stronach

Kruszynko dzięki

A ja dziękuję Tobie za wędzonego dorsza.Po naszej rozmowie w Chłapowie wsadziłem nie rozmrożone do solanki i trzymałem dwa dni.Po uwędzeniu,soczysty i bardzo smaczny.W części ogonowej był też różowy.Wędziłem prawie 7 godzin,więc należy przyjąć,że dorsze tak mają.Pozdrawiam.

 

[ Dodano: Nie 18 Lis, 2012 09:05 ]

A świętując ponowne działanie fotosika dołączam zdjęcie tych dorszyków :thumbsup:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250571
Udostępnij na innych stronach

A ja dziękuję Tobie za wędzonego dorsza

 

Cieszę się że jesteś zadowolony :D :D

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250707
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Z ilu litrów mleka ta ilośc?

 

Elu z około 50 litrów mleczka .

 

 

Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252641
Udostępnij na innych stronach

piękne serki :thumbsup: ,może mi będzie kiedyś dane zrobienie takich serków ,tym bardziej,że podpuszczke ,chusty mam tylko głównego produktu brak w okolicy :(raz kupiłam na targu zrobiłam w/g przepisu i troszke kwaśnawy w smaku był:( a może taki powinien być :)na razie dałam sobie spokój.
Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252664
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.