kaszubka33 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 9 Listopada 2012 Wczorajsze wędzenieandrzej k, ty sadysto :devil: :thumbsup: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-248597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 13 Listopada 2012 Na jutrzejsze małe wędzenie . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 14 Listopada 2012 Wędzone drewnem wiśniowym . Sery jeszcze w wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 14 Listopada 2012 andrzej k, gdybyś do sanatorium potrzebował przyczepki to wiesz że mogę od sąsiada zawsze pożyczyć :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 14 Listopada 2012 Andrzeju jak długo weedziłeś i w jakich temp? Teraz parzenie? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 14 Listopada 2012 Andrzeju jak długo weedziłeś i w jakich temp? Teraz parzenie? Wędziłem koło 5 godzin temperatura w granicach 40- 50 stopni . Z zasady parzę na drugi dzień i tak teraz będzie . Wędzonki " krotoszyńskie " pozostaną na surowo . To są te dwie po prawej stronie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 14 Listopada 2012 A dlaczego parzysz na drugi dzień? Potem powtórnie podwędzasz? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 14 Listopada 2012 Sery już też wyjęte . Wędzone drewnem wiśniowym . :grin: Pozdrawiam [ Dodano: Sro 14 Lis, 2012 20:02 ]A dlaczego parzysz na drugi dzień? Potem powtórnie podwędzasz? Nie potrafię odpowiedzieć . Tak żeby wędzenie się "ułożyło " . Nie wędzę po parzeniu drugi raz . Kiełbasę natomiast jak muszę parzyć to parzę zaraz po wyjęciu z wędzarni . Moje wędzonki nie są duże , gdzieś do 1,5 kg i parzenie na drugi dzień idzie dobrze . Natomiast dużą wędzonkę tak jak cała noga to na pewno bym parzył po zaraz po wędzeniu . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 14 Listopada 2012 Sery już też wyjęte . Wędzone drewnem wiśniowym . :grin: A już myślałem żeś wędzarnie rozchajcował. :grin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 15 Listopada 2012 Część wczorajszego wędzenia : :grin: Dla mnie , na chwilę obecną polędwica z tłuszczem i skórą wędzona nie parzona to hicior . :thumbsup: :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 15 Listopada 2012 Andrzeju i u Ciebie w przekroju serka nie ma dziurek :grin: Za tą wędzonkę wielkie :clap: :clap: :clap: moja Ifcia lubi łososiową polędwicę a jeszcze jak poleży w solance tak ok tygodnia skruszeje to niebo w gębie jeszcze raz :clap: :thumbsup: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 15 Listopada 2012 andrzeju , polędwica taka, że chce się ją z monitora wyjąć... :thumbsup: [ Dodano: Czw 15 Lis, 2012 09:20 ]Andrzeju i u Ciebie w przekroju serka nie ma dziurekWosiu... mistrz dziurki robi kiedy chce... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 15 Listopada 2012 andrzej k, gdzie dostałes taki dfajn kawał miesa by zrobic poledwice , probuje zamawiac ( ze skora i slonina ) takie mieso ale raczej w hurtowniach nie chca sprostac temu zadaniu.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 15 Listopada 2012 Andrzejek kupuje .... :rolleyes: ...... półtusze dlatego może sobie wykroić co chce i jak chce :grin: . Ale Halusia kiedyś wspominała, że takie elementy można kupić w którymś z marketów - chyba Carrefour - ale nie jestem pewny - może Halusia sprostuje. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-249957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 15 Listopada 2012 Andrzejek kupuje .... ...... półtusze dlatego może sobie wykroić co chce i jak chce . Ale Halusia kiedyś wspominała, że takie elementy można kupić w którymś z marketów - chyba Carrefour - ale nie jestem pewny - może Halusia sprostuje.Owszem , dość często udaje mi się kupić taki kawałek mięsa ale w Kauflandzie . :wink: Co do Carrefouru .. nie polecam. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 15 Listopada 2012 To co było przewidziane do sparzenia , sparzone . Jeszcze ciepłe . Jutro będzie śniadanko . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 17 Listopada 2012 Między mięsnymi posiłkami coś innego :smile: :thumbsup: Smażony filet śledzia zielonego , w zalewie octowej z warzywami . Kruszynko dzięki :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 17 Listopada 2012 Smażony filet śledzia zielonego , w zalewie octowej z warzywami .Wiesz co Ci powiem to jest dobre nawet więcej bardzo dobre :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 18 Listopada 2012 Kruszynko dziękiA ja dziękuję Tobie za wędzonego dorsza.Po naszej rozmowie w Chłapowie wsadziłem nie rozmrożone do solanki i trzymałem dwa dni.Po uwędzeniu,soczysty i bardzo smaczny.W części ogonowej był też różowy.Wędziłem prawie 7 godzin,więc należy przyjąć,że dorsze tak mają.Pozdrawiam. [ Dodano: Nie 18 Lis, 2012 09:05 ]A świętując ponowne działanie fotosika dołączam zdjęcie tych dorszyków :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 18 Listopada 2012 A ja dziękuję Tobie za wędzonego dorsza Cieszę się że jesteś zadowolony :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-250707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 27 Listopada 2012 Podstawowe zadanie na dzisiaj Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 27 Listopada 2012 Jak wojsko w czasie apelu :lol: Piękniusie te Twoje serki.Z ilu litrów mleka ta ilośc? Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 27 Listopada 2012 Z ilu litrów mleka ta ilośc? Elu z około 50 litrów mleczka . Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 27 Listopada 2012 Łołłłłłłłłłłł, mi sie taka ilość nawet nie zdarza, spora serowarnia :thumbsup: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 27 Listopada 2012 piękne serki :thumbsup: ,może mi będzie kiedyś dane zrobienie takich serków ,tym bardziej,że podpuszczke ,chusty mam tylko głównego produktu brak w okolicy :(raz kupiłam na targu zrobiłam w/g przepisu i troszke kwaśnawy w smaku był a może taki powinien być :)na razie dałam sobie spokój. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/16/#findComment-252664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.