Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

Już serki uwędzone , będzie trochę na śniadanko .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-252670
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Już serki uwędzone , będzie trochę na śniadanko .

:thumbsup:

:clap: :clap: :clap:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-252672
Udostępnij na innych stronach

Panie Andrzeju jakimi sitkami mieli mięso na kiełbasę co jest na zdjęciach. Super i pysznie wygląda

 

Jeżeli robię kiełbasę z połcia - bez klasyfikacji to sitko 8mm .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-253019
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiona ricotta z czubricą czerwoną i czosnkiem niedźwiedzim .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-253254
Udostępnij na innych stronach

W którym momencie dodajesz przyprawy? Po wystudzeniu przed odcedzeniem? Czy do gorącej?

Powiedzmy w połowie podgrzewania serwatki . O minutę nie chodzi :grin:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-253257
Udostępnij na innych stronach

Powiedzmy w połowie gotowania serwatki

A to na ricotte serwatkę się gotuje :question: :tongue:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-253259
Udostępnij na innych stronach

A to na ricotte serwatkę się gotuje :question: :tongue:

 

Poprawiłem na podgrzewanie :grin:

 

 

Ja podgrzewam do 95 st.

 

A ja do 82 stopni . Są różne szkoły . :tongue: :grin:

 

 

Gorąco Was pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-253263
Udostępnij na innych stronach

Na dzisiaj koniec wędzenia :grin:

 

Andrzejku :clap: :thumbsup: . Nie wiadomo jak tam w "zdrojach" karmią, a kto z sobą nosi, to się nie prosi :wink: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254263
Udostępnij na innych stronach

Nie wiadomo jak tam w "zdrojach" karmią

Jak będzie trza to będziemy dokarmiać :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254266
Udostępnij na innych stronach

Nie wiadomo jak tam w "zdrojach" karmią, a kto z sobą nosi, to się nie prosi :wink: .

 

Radku , też tak myślę . :grin: Tym bardziej że ser łatwiej przechować . :tongue: :grin: :lol:

 

A jak zostanie to opylę na targu u Zbójaszka . Oni tylko pilosy mają :tongue: :grin: :lol:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254267
Udostępnij na innych stronach

Ricotta z ziołami prowansalskimi

Andrzejku . Nie wiadomo jak tam w "zdrojach" karmią, a kto z sobą nosi, to się nie prosi

A na serki też można mieć "branie" :lol: u wygłodzonych kuracjuszek :wink:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254294
Udostępnij na innych stronach

A na serki też można mieć "branie" u wygłodzonych kuracjuszek

Kaziu jak się ma dobry spławik to bez serków brania są :grin: :grin: :grin:

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254296
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj tak trochę żeby w domciu było

andrzeju, widzę, ze ostro przygotowujesz się na spotkanie u Zbója :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254448
Udostępnij na innych stronach

andrzej k, napisał

Należy pamiętać że w tej chwili dnia mamy mniej o 8 godzin to teraz doba ma tylko 16 godzin :grin:

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/17/#findComment-254573
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.