rzeznik Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1701 Opublikowano 1 Lutego 2016 Andrzejek jak zwykle perfekcyjny. Idealne kiełbaski zawieszone na nierdzewnych kijach a temperatura kontrolowana profesjonalnym termometrem . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1702 Opublikowano 2 Lutego 2016 Krakowska ma moc! Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1703 Opublikowano 2 Lutego 2016 Andrzejek to przecież pewniak... i "profeska" pełna Smaku chłopie narobiłeś..... też trzeba będzie machnąć troszkę do śniadanka.... Wyrób prima sort! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1704 Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Andrzej to jest AndrzejMusze i ja spróbować, aby po parzeniu jeszcze raz w dymek dać. Pewnie ma innego smaka?. Edytowane 2 Lutego 2016 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1705 Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Musze i ja spróbować, aby po parzeniu jeszcze raz w dymek dać. Właśnie w tej chwili sobie w dymku kiełbaska wisi Pozdrawiam Edytowane 2 Lutego 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1706 Opublikowano 2 Lutego 2016 No to biorę się i ja za krakowską. Teraz podsusza się z dzika. A więc czas na wp.Ta najmniejsza na zdjęciu Andrzejku to chyba na spróbowanie Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1707 Opublikowano 2 Lutego 2016 Ta najmniejsza na zdjęciu Andrzejku to chyba na spróbowanie Zgadza się Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1708 Opublikowano 2 Lutego 2016 Poproszę przepis na Krakowsą Parzoną z Pobiedzisk!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1709 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam Krakowska zrobiona jak dobrze pamiętam 12 grudnia 2015r , podsuszona , zapakowana próżniowo i przechowywana w lodówce . Dzisiaj rozkrojona . W smaku super . Śmiało można przechowywać w taki sposób ponad miesiąc . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1710 Opublikowano 3 Lutego 2016 Bardzo ładna kiełbaska Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-472975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1711 Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam Uważam że nadaje się do zapakowania :D Podkoziołek blisko , na zagrychę jak znalazł . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1712 Opublikowano 3 Lutego 2016 Krakowska zrobiona jak dobrze pamiętam 12 grudnia 2015r czasem po rozpakowaniu próżniowym też mam taki biały nalot na wędlinach co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1713 Opublikowano 3 Lutego 2016 czasem po rozpakowaniu próżniowym też mam taki biały nalot na wędlinach co to jest ? Pozwoliłem sobie wkleić cytat : - Na kiełbasach suchych przechowywanych w niskich temperaturach od 2 do 7 st. C może powstawać biały nalot, który jest zjawiskiem naturalnym i świadczy o prawidłowo przebiegających procesach biochemicznych – krystalizacji białka i soli w wyniku obniżonej zawartości wody. Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1714 Opublikowano 4 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1715 Opublikowano 4 Lutego 2016 Poproszę przepis na Krakowsą Parzoną z Pobiedzisk!!!Chcąc być precyzyjnym, to krakowska parzona wygląda mniej wiecej tak: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kiełbasa-krakowska-parzona-produkcji-pawła/ to kiełbasa podobna do szynkowej. A to co Andrzej prezentuje to prawdopodobie: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9325-kiełbasa-krakowska-pieczona-sucha-produkcji-pawła/ w tym wypadku parzona i powtórnie wędzona. W przypadku parzenia krakowskiej suchej należy wędzić 3 razy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1716 Opublikowano 4 Lutego 2016 to co Andrzej prezentuje to prawdopodobnie To co Andrzej prezentuje to jest ni mniej ni więcej tylko to: No chyba, że się mylę, ale chyba nie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1717 Opublikowano 4 Lutego 2016 Chcąc być precyzyjnym, to krakowska parzona wygląda mniej wiecej tak: Qrcze , powinienem nazwać moją kiełbasę : Kiełbasa Krakowska parzona wg andrzeja k ale jak podaję wyrób w moim temacie to uważam że z automatu jest to wyrób autorski . Jeżeli robiłbym kiełbasę z jakiegoś przepisu zapewne bym go wskazał To co Andrzej prezentuje to jest ni mniej ni więcej tylko to: Wojtku , jak wrócę to podam co w mojej kiełbasie siedzi Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1718 Opublikowano 4 Lutego 2016 Wojtku , jak wrócę to podam co w mojej kiełbasie siedzi Ale zrobiłeś ją na podstawie krakowskiej z 16-tki, czy całkiem inną wydreptałeś? :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1719 Opublikowano 4 Lutego 2016 jak podaję wyrób w moim temacie to uważam że z automatu jest to wyrób autorski Dlatego prosiłem o recepturę Krakowskiej Parzonej z Pobiedzisk. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1720 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam Podaję skład kiełbasy Krakowskiej parzonej wg andrzeja k . Nazwy handlowe w sklepie gdzie mięso kupiłem Wieprzowina kl I mięso od szynki 3,5 kg szarpak Wieprzowina kl II łopatka 3,o kg sitko 10 mm Wieprzowina kl II mięso gulaszowe 2,0 kg sitko 10 mm Wołowina kl III gotowe mięso wołowe jakie zakład dodaje do kiełbas 1,5 kg sitko 3,5 mm Przyprawy : Peklosól 18g/kg farszu .Pieprz ziołowy 2,5g/kgPieprz grubo mielony 1g/kgCzosnek świeży 6,5g/kgKolendra grubo mielona 0,5g/kgGorczyca cała 0,5g/kgCukier 1g/kgWoda 5% Osłonki białkowe 65 . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1721 Opublikowano 4 Lutego 2016 To co Andrzej prezentuje to jest ni mniej ni więcej tylko to:38.jpg No chyba, że się mylę, ale chyba nie Skład mniej więcej się zgadza ale wykonanie i wygląd nie. To nie jest kiełbasa sucha czy podsuszana, tylko kiełbasa z grupy: "Kiełbasy nietrwałe grubo lub średnio rozdrobione". Już pisałem, to wersja szynkowej.Więc można powiedzieć, że Andrzej "wymyślił" kiełbasę. A tu reszta instrukcji: Kończy się na parzeniu i studzeniu. Pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1722 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Już pisałem, to wersja szynkowej. Jaka będzie wersja następnej to nie wiem jeszcze , ale wieprzowinę klasy I , pozyskam z polędwicy i łopatki tak na wszelki wypadek żeby już kiełbasa w wersji szynkowej nie była . :D Za godzinkę zabieram się za sery , bo przed chwilą makaron skończyłem robić Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1723 Opublikowano 4 Lutego 2016 Makaron zrobiony Ogony wołowe rozmrażają się na gulasz Jutro odwiedziny u rodziców , kotlety z karmonady usmażone Jak już wspomniałem , wieczorkiem serki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1724 Opublikowano 4 Lutego 2016 pozyskam z polędwicy i łopatki tak na wszelki wypadek żeby już kiełbasa w wersji szynkowej nie była . I tak będzie Ty teraz uważaj co piszesz bo na cenzurowanym jesteś... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1725 Opublikowano 4 Lutego 2016 utro odwiedziny u rodziców , kotlety z karmonady usmażone Karmonade do rodziców - na piątek Ja dzisiaj na obiad miałem kotlety z kamsztyku . P.S. Już nie mogę doczekać się tej Krak .... TFU !!!! - POBIEDZISKIEJ http://s4.rimg.info/e3942e0655c642fee0769a84a2cd16b8.gif Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/69/#findComment-473300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.