andrzej k Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2301 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Aniu witaj ☺ Temperatura była 180st.....chyba jest mały piekarnik elektryczny i tu jest problem. ????☺ Pozdrawiam świątecznie ???? Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2302 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Andrzej zmniejszyc musisz temerature. Ja nagrzewam piekarnik do 190-200 kiedy wstawiam ciasto na trzy pietra temeratura i tak opadnie i ciasto rowniez obniza temperature w piekarniku. Zmniejszam wtedy termostat na 160 i pieke. Jesli nawet jest nizsza niz ja chce, szybko osiaga docelowa skale.Tutaj pokazuje Tobie mojego drozdowego baranka widzis kolor, taki ja lubie jasny a wypieczony Pozdrawiam sedecnie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2303 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Aniu dzięki ☺ .Po prostu muszę zrobić kilka prób. Nie mam wyczucia małego piekarnika. Pozdrawiam Kiełbasa robiona około 20 stycznia. Zapakowana próżniowo i przechowana w lodówce. ☺ Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2304 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A ja Andrzejku czekam na przekrój baleronu w osłonce i wrażenia smakowe . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2305 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dla mnie dobrze wygląda taka , z pieprzem? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2306 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie dosyć , że pięknie wygląda .,to pewno jeszcze dobrze smakuje ? Ech, jak się człowiek tak napatrzy , to tak znienawidzi ....... Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2307 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A ja Andrzejku czekam na przekrój baleronu w osłonce i wrażenia smakowe . Witaj Henio Smak super ale mniej wyrazisty w zakresie dymu niż wędzony bez kątnicy . Dlaczego .... wiadomo Został kawałek zapakowany . Pozdrawiam[Dodano: 19 kwi 2017 - 23:13] Dla mnie dobrze wygląda taka , z pieprzem? Tak , moim zdaniem musi być to pewno jeszcze dobrze smakuje ? Zgadza się Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2308 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Majówka coraz bliżej, trochę boczusia zapeklowałem ☺ Pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2309 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Majówka coraz bliżej Oooo dzięki za przypomnienie.... jak ten czas za...... szybko leci Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2310 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam Qrcze musiałem dzisiaj rozkroić.......mięsień dwugłowy kilka razy wędzony......na surowo ☺ Pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2311 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Już to przerabiałem,ładnie wygląda ale będzie twardy niestety nawet cieniutko krojony będzie ciężko go przeżuć. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2312 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Arku,moje wzmocnione zęby dają radę. W ostateczności można żuć dla smaku ...☺ Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2313 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Andrzeju - na krajalnicy cieniutkie cięcie i gryziesz luzik... , ale słowo fachowca trzeba uszanować - będzie twarde. Jutro rozpakowuję karkówkę dojrzewającą z 6 stycznia 2015 - leżała sobie w piwnicy i czekała.... Baleron robię w opakowaniu zastępczym i ok.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2314 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Przepraszam Andrzejku,żewprowadziłem Cię w błąd.Jak miszcz powiedział że będzie miękkie to na pewno takie będzie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2315 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Z twardością wędzonki to zapewne tak jest jak ze słonością ☺ Jednemu pasi drugiemu nie ☺. Mnie odpowiada więc będę takie mięśnie jeszcze wędził. ☺Pozdrawiam obojga serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2316 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Schwarzwälder Schinken.. Oryginal z Pobiedzisk.! ☺☺☺ Andzrzejku, trza bylo jeszcze pod koniec iglakami podwedzic dla aromatu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-548871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2317 Opublikowano 1 Maja 2017 Witam Przed majówką po zimowym spływie kajakowym trafiłem do Kruszynki w Stężycy . Celem była pomoc w wymurowaniu paleniska pod nowo powstającą wędzarnię W wolnych chwilach było grilowanie i rekreacja ze zwiedzaniem Kaziu , dzięki serdeczne za miło spędzony czas . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-549936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2318 Opublikowano 1 Maja 2017 Widzę ,że przyjemne z pożytecznym połączyłeś Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-549953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2319 Opublikowano 2 Maja 2017 Widzę ,że przyjemne z pożytecznym połączyłeś Tak Olgo uwielbiam takie właśnie wyjazdy . Pozdrawiam cieplutko Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-549965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2320 Opublikowano 4 Maja 2017 Idę rozpalić wędzarnię. Pogoda nie najlepsza ????☺ Pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2321 Opublikowano 4 Maja 2017 Pogoda nie najlepsza ale widoczek 1 klasa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2322 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Tak ci szynki przed wędzeniem zapleśniały . A niektórzy specjalne komory budują, żeby porosło . Jak wędzarz dobry , to się pogody nie boi . Powodzenia Ja jutro puszczam dymek Edytowane 4 Maja 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2323 Opublikowano 4 Maja 2017 Jak wędzarz dobry , to się pogody nie boi Tak mówią . Kiedyś jak umyłem samochód to na bank padało , teraz jak wędzę , to musi padać . Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2324 Opublikowano 4 Maja 2017 Andrzeju przynajmniej sie nie kurzy. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2325 Opublikowano 4 Maja 2017 Andrzeju , to w czasie suszy, ludzie zamiast dawać na mszę i się modlić o deszcz , to muszą się zwrócić do Ciebie, żebyś auto umył . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/93/#findComment-550296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.