Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To Ty osznurowanego gotowca dajesz dopiero do solanki? ;)

Mirku tak mnie zawstydziłeś że wstawiam foty szynki przed zapeklowaniem...

 

post-39847-0-99681600-1553278394_thumb.jpg

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627146
Udostępnij na innych stronach

:D Nie chciałem Cię zawstydzać. Po prostu zdziwiło mnie, że akurat Ty Zaczynasz peklowanie od tzw. "d..y strony". :D :D :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627147
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do tego dwie kajzerki i będzie śniadanko na bogato.

 

 

Zamiast kajzerki wolę podwójne plastry szynki . :tongue::)


[Dodano: 22 mar 2019 - 19:26]

 

 

że akurat Ty Zaczynasz peklowanie od tzw. "d..y strony".

 

 

 A już myślałem że we mnie wierzysz  . :tongue::D :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627148
Udostępnij na innych stronach

Wierzę, wierzę, spokojnie. :D

W każdym razie, szykuje się ładny kawał szynki. Podaj jeszcze stężenie peklosoli na te dwa tygodnie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627149
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podaj jeszcze stężenie peklosoli na te dwa tygodnie.

 

 

8,5 %  .  Oczywiście na start nastrzyk  .  Nie jest duża  ... 4,8 kg .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627150
Udostępnij na innych stronach

 

 

A już myślałem że we mnie wierzysz  .

Zaufanie zaufaniem ale kontrola i tak potrzebna   :frantics:

To był żart Andrzeju, nie chodzi zapewne Mirkowi o Ciebie tylko o tych, którzy pytają:

" szynkę sznurujemy przed peklowaniem czy po"  :facepalm: 

Piękny dyszek ze skórą i słoninką. :thumbsup:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627151
Udostępnij na innych stronach

 

 

tak mnie zawstydziłeś

Qrcze Jędruś, ale się Ciebie czepili :D Powiedz tylko słowo, a przybywam z odsieczą... znaczy z butelką przybywam :laugh: :laugh: :frantics: :frantics:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627153
Udostępnij na innych stronach

 

 

Powiedz tylko słowo, a przybywam z odsieczą... znaczy z butelką przybywam

 

 

Dzięki Wojtek . :D    nie będę w samotności  :D  :)  Oczywiście zapraszam ... drogę znasz .  :) 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627157
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oczywiście zapraszam ... drogę znasz

Dzięki :D ale wiesz...

Za czas jakiś kto wie, może się uda do Pobiedzisk pojechać :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627160
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy to aby na pewno słonina?

A co wg Ciebie  :question:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627166
Udostępnij na innych stronach

Cały tłuszcz podskórny jest słoniną.

Słonina grzbietowa jest "twardym tłuszczem", inne słoniny mają w składzie przewagę jedno- i wielo-nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Tłuszcz "z szynki" to pojęcie lokalizujące źródło: może być tłuszcz śródmięśniowy lub słonina z szynki.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627170
Udostępnij na innych stronach

 

 

A czy takie rozróżnienie będzie w boczku?

Z boczku nie ściąga się zewnętrznego tłuszczu i nie jest on klasyfikowany.

Chociaż tłuszcz z niektórych partii boczku jest twardszy, z innych miększy. 

Współczesne tuczniki generalnie mają mało tłuszczu. Chociaż ostatnio się to zmienia.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627176
Udostępnij na innych stronach

Totalny luzik....aż mnie się spodobało. Mięsień czterogłowy peklowany na mokro przez tydzień, bez szczególnej obróbki zapakowany do Adelmanna i parzony do temperatury 68stopni wewnątrz. Bardzo nam smakuje...

 

post-39847-0-95767300-1553369925_thumb.jpg

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627242
Udostępnij na innych stronach

 

 

pewnie pyszny naturalny smak szynki.

 

 Zgadza się  .... Na Wielkanoc oprócz wędzonek też będzie . :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627281
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

U Nas w detalu taki boczuś.....pani tłumaczyła że jest super bo chudziutki ????????????

 

post-39847-0-76083100-1554464565_thumb.jpg

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628336
Udostępnij na innych stronach

 

 

koło 5godz. zejdzie.

Wieczory i noce jeszcze chłodnawe więc jakaś ćwiartunia może być potrzebna :rolleyes::D:angel: 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628350
Udostępnij na innych stronach

Dobrze że przypomniałaś, bo za herbatę się zbierałem.

 

Jutro otwieram do śniadanka puszeczkę. :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628352
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.