hudzina Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Czy ktoś próbował robić Haggis? Na Forum nie znalazłem żadnych informacji. Może ktoś jadł i podzieli się swoimi ważeniami smakowymi. Czytałem że Haggis robi się z podrobów owczych, czy można zastosować wieprzowe? Czym zastąpić mąkę owsianą - płatkami? Na Wikipedii znalazłem informację że spożywa się go tradycyjnie 25 stycznia - było wczoraj ale może do przyszłego roku uda mi się dopracować odpowiedni przepis? Cytuj Jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu każdego mężczyzny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Czym zastąpić mąkę owsianą - płatkami?Można samemu zrobić Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-199195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Stycznia 2012 To może być nawet ciekawe w smaku :wink: http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-haggis-szkocki-przysmak,nId,408128 http://www.mojaszkocja.com/haggis/ Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-199197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mąkę owsianą kupiłem w sklepie PSS Społem, ale co z resztą, zwłaszcza ze szkocką wodą źródlaną :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-199225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudzina Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Przepisów w sieci jest mnóstwo. Myślę że dla czystości formy nalezy to zrobić z baranich wnętrzności tylko gdzie je kupić? Nadal ponawiam pytanie czy ktoś jadł w oryginale lub sam eksperymentował? Cytuj Jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu każdego mężczyzny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-199235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Lutego 2012 No pocieszę Cię kilka lat temu zawitałem z żoną do Szkocji turystycznie i w Edynburgu miałem okazję spróbować tego specjału.Smak dość ciekawy,podane to było bodajrze z gotowaną rzepą i chyba z purre ziemniaczanym ale głowy za to nie dam.Generalnie to podobne do kaszanki było.Jak dla mnie super,ale niestety podobno restauracje wygładzają smak pod turystów -ten co jadłem był super ale jak by smakował taki ze wsi to niestety nie wiem.Może do Szkocji zawitaj to się przekonasz :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-202176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudzina Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Lutego 2012 No pocieszę Cię kilka lat temu zawitałem z żoną do Szkocji turystycznie i w Edynburgu miałem okazję spróbować tego specjału.Smak dość ciekawy,podane to było bodajrze z gotowaną rzepą i chyba z purre ziemniaczanym ale głowy za to nie dam.Generalnie to podobne do kaszanki było.Jak dla mnie super,ale niestety podobno restauracje wygładzają smak pod turystów -ten co jadłem był super ale jak by smakował taki ze wsi to niestety nie wiem.Może do Szkocji zawitaj to się przekonasz :grin:Dzięki za opis tego co jadłeś. Niestety na razie do Szkocji nie zawitam. Ale jestem na tropie baranów w okolicy Mikołowa, może uda mi się kupić produkty na Haggis i wtedy wykonam to cudo. Cytuj Jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu każdego mężczyzny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-202268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Lutego 2012 jestem na tropie baranów w okolicy MikołowaMożesz zdradzić? Mnie udało się namierzyć najbliższą hodowlę w Kyrach gmina Suszec, za Pszczyną. Jagnięta rzeźne sprzedawane są od czerwca do września. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-202322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudzina Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Lutego 2012 Dzwoniłem do "weteryniorza" po konkretne namiary teleadresowe. Wiem już że muszę pojechać do niego osobiście i dostanę adresy i telefony. Chwilowo w tak zwanych godzinach pracy nie jestem w stanie dotrzeć do weterynarza więc sprawa trochę się odwleka. Cytuj Jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu każdego mężczyzny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6651-haggis/#findComment-202359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.