jacak Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Lutego 2012 Kupiłem ozór wołowy, z zamiarem zrobienia salcesonu. Proszę podpowiedzcie jak go ugotować by był miękki i nadawał się do farszu. Gotuję już godzinę i nadal twardy jak podeszwa w moim traperze :rolleyes: Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreon13 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Lutego 2012 ja gotuję ok 1,5 godziny jak jest duży ale w szybkowarze. W normalnym garnku to ok 3-4 godzin. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Lutego 2012 jacak, witaj ze trzy godziny musisz gotować Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Lutego 2012 z zamiarem zrobienia salcesonu. Dobry zamiar...ale smakowity jest również w sosie chrzanowym lub koperkowym... :thumbsup: Pozdrawiam! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Lutego 2012 jacak, witaj ze trzy godziny musisz gotowaćorzesz.... mogłem wcześniej nastawić :grin: [ Dodano: Wto 28 Lut, 2012 19:51 ]z zamiarem zrobienia salcesonu. Dobry zamiar...ale smakowity jest również w sosie chrzanowym lub koperkowym... :thumbsup: Pozdrawiam! :grin:Domyślam się, jednak moja lepsza połowa nawet nie spojrzy na języczek :blush: a co dopiero zjeść, zrobię salceson i se będę zajadał :grin: [ Dodano: Wto 28 Lut, 2012 19:52 ]A co z płuckami wieprzowymi? też tak długo się gotują do miękkości? Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Lutego 2012 zrobię salceson i se będę zajadałCzy peklowałeś ten ozór? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Lutego 2012 zrobię salceson i se będę zajadałCzy peklowałeś ten ozór?Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. To źle? Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. To źle? Jeżeli będziesz robił biały salceson to dla koloru powinien być peklowany , tak jak inne mięsa . Jeżeli nie zapeklujesz to salceson będzie w kolorze szarym . Do salcesonu czarnego nie musisz peklować . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Lutego 2012 jacak , myślę że wiesz , ale tak na wszelki......pamiętaj , aby po ugotowaniu zdjąć z niego naskórek... zapodaj fotkę po ugotowaniu Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. To źle? Jeżeli będziesz robił biały salceson to dla koloru powinien być peklowany , tak jak inne mięsa . Jeżeli nie zapeklujesz to salceson będzie w kolorze szarym . Do salcesonu czarnego nie musisz peklować . PozdrawiamDzięki za radę. Już za późno, gotuje się :sad: Następnym razem skorzystam z rady. Salceson robię pierwszy raz, dopiero zaczynam przygodę Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.