Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ozór wołowy, z zamiarem zrobienia salcesonu. Proszę podpowiedzcie jak go ugotować by był miękki i nadawał się do farszu. Gotuję już godzinę i nadal twardy jak podeszwa w moim traperze :rolleyes:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/
Udostępnij na innych stronach

z zamiarem zrobienia salcesonu.

Dobry zamiar...ale smakowity jest również w sosie chrzanowym lub koperkowym... :thumbsup: Pozdrawiam! :grin:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204713
Udostępnij na innych stronach

jacak, witaj ze trzy godziny musisz gotować

orzesz.... mogłem wcześniej nastawić :grin:

 

[ Dodano: Wto 28 Lut, 2012 19:51 ]

z zamiarem zrobienia salcesonu.

Dobry zamiar...ale smakowity jest również w sosie chrzanowym lub koperkowym... :thumbsup: Pozdrawiam! :grin:
Domyślam się, jednak moja lepsza połowa nawet nie spojrzy na języczek :blush: a co dopiero zjeść, zrobię salceson i se będę zajadał :grin:

 

[ Dodano: Wto 28 Lut, 2012 19:52 ]

A co z płuckami wieprzowymi? też tak długo się gotują do miękkości?

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204715
Udostępnij na innych stronach

zrobię salceson i se będę zajadał

Czy peklowałeś ten ozór?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204720
Udostępnij na innych stronach

zrobię salceson i se będę zajadał

Czy peklowałeś ten ozór?
Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. :cool: To źle?

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204721
Udostępnij na innych stronach

Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. :cool: To źle?

 

Jeżeli będziesz robił biały salceson to dla koloru powinien być peklowany , tak jak inne mięsa . Jeżeli nie zapeklujesz to salceson będzie w kolorze szarym . Do salcesonu czarnego nie musisz peklować .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204725
Udostępnij na innych stronach

jacak , myślę że wiesz , ale tak na wszelki......

pamiętaj , aby po ugotowaniu zdjąć z niego naskórek... :cool:

 

zapodaj fotkę po ugotowaniu

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204727
Udostępnij na innych stronach

Nie, nie peklowałem, dzisiaj kupiłem ozór i od razu do gara. :cool: To źle?

 

Jeżeli będziesz robił biały salceson to dla koloru powinien być peklowany , tak jak inne mięsa . Jeżeli nie zapeklujesz to salceson będzie w kolorze szarym . Do salcesonu czarnego nie musisz peklować .

 

Pozdrawiam

Dzięki za radę. Już za późno, gotuje się :sad: Następnym razem skorzystam z rady. Salceson robię pierwszy raz, dopiero zaczynam przygodę

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6740-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy/#findComment-204728
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.