@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 21 Marca 2012 Oto przyjadę na zlot i przygotujemy razem, i z wódką! :thumbsup:I już się cieszę..... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 21 Marca 2012 I już się cieszę.... a mnie nie będzie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 21 Marca 2012 Cytat: I już się cieszę.... a mnie nie będzie _________________A z tego powodu ubolewam Kazik .. :sad: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 21 Marca 2012 o nie........ ja na zlot się nie nadaje bo tam trzeba coś swojego przywieźć a ja cienki w te klocki jestem poza tym czasu mało na bajery bo praca zajmuje dużo czasuczasem coś wykombinuje ale rzadko Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 21 Marca 2012 I już się cieszę..... :wink:Halusia http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/aw.gif a mnie nie będzie Kazik, jeszcze czas jest - wszystko może zmieni się http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/kolobok_wink.gif Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 21 Marca 2012 Feederman, Witam sąsiada z za miedzy :grin: Twoja kuchnia jest mi bardzo bliska z racji mojego położenia i chętnie bym skorzystał z Twojej wiedzy i przepisów. Zamieszczaj jeśli możesz przepisy na wyroby kulinarne, wędliny i napoje typowo rosyjskie. Na pewno będę często z nich korzystał. Pozdrawiam gorąco. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 21 Marca 2012 o nie........ ja na zlot się nie nadaje bo tam trzeba coś swojego przywieźć a ja cienki w te klocki jestem poza tym czasu mało na bajery bo praca zajmuje dużo czasu Nie przesadzaj... czy to jest główna przyczyna że nie chcesz uczestniczyć w zlotach?? Co do '' bajerowania''.......... :shock: Przyjedz na zlot .. może zmienisz zdanie. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 21 Marca 2012 Kazik, jeszcze czas jest - wszystko może zmieni się niestety przyjacielu w tym terminie będę na południu Polski,a zloty w Chłapowie bardzo sobie cenię.Mam nadzieję,że przy innej okazji się spotkamy.Tak na marginesie kiedyś byłem częstym gościem w Bałtijsku :lol: Na ucziobie :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 21 Marca 2012 bajery i extra cuda które Wy umiecie a ja tylko śledzęnie to że nie chcę.... broń mnie Panie Boże ale jakoś tak na wkręta to nie uchodzi Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 21 Marca 2012 Feederman, Witam sąsiada z za miedzy :grin: Zamieszczaj jeśli możesz przepisy na wyroby kulinarne, wędliny i napoje typowo rosyjskie. Witaj sąsiad beiot! :lol: Przyjemnie spotkać zwolennika rosyjskiej kuchni. Rosyjska kuchnia nie ma takich tradycji po wędzeniu jak Polska czy Litwa, toż i okazałem się na tej stronie. Zwyczajnie podobne delicje wyrabiają się, lecz ile ich czynią w krajach Bałtyckiego morza Rosja porówna(moja myśl) się nie może. Prośba twoja jest wykonalna, lecz może być sam otworzysz dla się świat rosyjskiej kuchni? To nie skomplikowano zachodzisz tu: http://povar.ru/list http://www.gotovim.ru/national/russian/ http://russia-kulinar.ru/ http://russiankitchen.ru/ wydzielasz potrzebny tekst, kopiujesz jego i wstawiasz tu: http://www.trident.com.ua/ru/on-line w górne okno, wybierasz z którego na którą mowę jest potrzebne tłumaczenie i 5 z + ci po-rosyjskiemu zabezpieczona! No a jak gnać wódkę z pszenicy podzielić się mogę. :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 21 Marca 2012 Feederman, Od razu widać żeś Słowianin :clap: Jestem zwolennikiem nie tylko rosyjskiej kuchni ale i ruskiej bani. Tłumaczyć nie koniecznie trzeba troszkę znam rosyjski. Chociaż coraz bardziej żałuję że w szkole za bardzo się nie przykładałem. Teraz przydałoby się. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 21 Marca 2012 Kazik, jeszcze czas jest - wszystko może zmieni się niestety przyjacielu w tym terminie będę na południu Polski,a zloty w Chłapowie bardzo sobie cenię.Mam nadzieję,że przy innej okazji się spotkamy.Tak na marginesie kiedyś byłem częstym gościem w Bałtijsku :lol: Na ucziobie :lol:Kazik, często bywam w Wejherowo, w sklepie RED u Witka. Ziemia okrągła - spotkamy się dokładnie! [ Dodano: Sro 21 Mar, 2012 21:15 ]Feederman, Od razu widać żeś Słowianin :clap: Spodziewam się ciebie nie skrzywdził? No serio drukować przepisy to nudno - inna sprawa ich przygotowywać! Sam przygotowuję wychodząc z tego co jest w lodówce. Czasami bywa smaczne. http://img805.imageshack.us/img805/703/img0022fy.jpg http://img836.imageshack.us/img836/4568/87509500.jpg http://img822.imageshack.us/img822/3380/img0008at.jpg http://img85.imageshack.us/img85/6845/img0061wl.jpg http://img96.imageshack.us/img96/5357/img0004ov.jpg [ Dodano: Sro 21 Mar, 2012 21:44 ]Druhowie, wyznaję że poczuwam się w Polsce o wiele popularniej za rosyjskiego prezydenta!To nie dowcip, przecież jestem pewny w tym, że jemu nikt z was nie napisał list w którym interesował się jak przygotować domową wódkę z pszenicy. Nie? A mi już napisały! :grin: Bimber z pszenicy(na prośbę pracujących)5 kg pszenicy(dwie trzylitrowe bańki) zasypujemy w 40 litrowy bak. dodajemy 1 kg cukru i zalewamy 1-1,5 litra wody., sprzątamy koniecznie do ciepłego miejsca. pszenica przerasta i puszcza pędy. Przez w przybliżeniu tydzień do tej brzeczki dodajemy jeszcze 4 kg cukru i dolewamy wody do 20 litrów. Czekamy blisko 3 tygodnia, kontrolując proces, tam - w baku musi spacerować wszystko podobnie do strony słabego wrzenia. Jak proces fermentacji ucichnie, piwo domowe zlewamy i przeganiamy na tym,co u kogo jest.To co pozostało w baku(ziarno) zalewamy znów i wszystko powtarzamy, tylko w ten raz będzie więcej 3 tygodnia. a w trzeci raz jeszcze więcej. Lecz na jednym " paliwie" więcej trzech razy nie czynił. przeganiał do 50 stopniów, można przeganiać dwukrotnie. Można stosować różne filtry. Dla nalegania rekomenduję membranę z orzechów włoskich. Ona i taka dziwna na smak. :thumbsup: Smacznego! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 21 Marca 2012 W Rosji oficjalnie pozwoliły gnać bimber.Prawo №170-24-ПО było uchwalone od razu w trzech czytaniach. Od teraz dowolny cnotliwy obywatel FR ma prawo czynić bimber w nieograniczonej ilości jak dla własnego użytku, tak i na sprzedaż. Należy tylko wnieść do skarbu jednorazową ratę w rozmiarze 719 руб 22 kop( 70 PLN), sprawnie płacić podatek z rozliczenia 49% od ustalonego kosztu za litr, a także podać zapotrzebowanie w Нии spożywczej technologii im. I. Pavlova i otrzymać certyfikat odpowiedniości.Jednak są i niektóre ograniczenia. Jak oświadczyło źródło w naukowo- - badawczym instytucie Spożywczych Technologii, dla certyfikacji jest opracowany dosyć srogi reglament. Napój pod nazwą "Bimber jest tradycyjny stary rosyjski" może być zrobiony tylko z ozimego jęczmieniu, ziemniaka-niebieskookiego czy buraka Kubani barszczowego. Dopuszcza się dodanie do piwa domowego kwasowych drożdży, cukru-rafinady i miodu dzikich leśnych pszczół. Żadnych barwników, stabilizatorów i aromatyzatorów, identycznych naturalnym. Cały proces przeganiania zaczyna się bezpośrednio po zbiorze urodzaju, lecz powinien być dokonany przed 31 grudzień tegoż roku. Bimber tradycyjny musi mieć twierdzę nie mniej 56%, mieć mlecznobiały kolor i charakterystyczny siwucha aromat. :shock: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 21 Marca 2012 Bimber z pszenicyBracie, jak nie często wybieram się za granicę... i mieszkam z drugiej strony Polski, to chyba zaplanuje w przyszłym roku jakiś urlop i zawitam u ciebie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 22 Marca 2012 Bimber z pszenicy zaplanuje w przyszłym roku jakiś urlop i zawitam u ciebie http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/bj.gifhttp://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/bj.gifhttp://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/bj.gif wtedy bierz za dwa lata http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/russian.gif Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 22 Marca 2012 wtedy bierz za dwa lata A może - na dwa lata , bo się Pokemon nie doczeka :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 22 Marca 2012 A może - na dwa lata , bo się Pokemon nie doczeka :grin: To już zdrada Ojczyźnie! Pozdrawiam Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 22 Marca 2012 Kazik, często bywam w Wejherowo, w sklepie RED u Witka Daj znać przed najbliższą wizytą .Ja też wierzę,że ziemia jest okrągła :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 22 Marca 2012 Dla nalegania rekomenduję membranę z orzechów włoskich.O co to chodzi? Możesz przybliżyć? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 22 Marca 2012 To płyty przegrody wewnątrz co rozdziela tę część orzecha, którą jedzą. http://eva-lution.ru/uploads/images/00/00/03/2012/01/27/291ace.jpg A w celu którą interesujecie się? :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 22 Marca 2012 O to mój przepis na juchę Trzykrotna jucha carewicza. Przepis na juchę dla 6 osób. Zaczynamy wieczorem dzień przed posiłkiem. Potrzebujemy, co najmniej 7 rodzajów ryb: 1 sandacz 2 średnie szczupaki 4 średnie okonie 1-2 kg drobizny jak np miętus, wzdręga, płoć, karaś, jazgarz. 1kg ziemniaków 6 marchewek 6 średnie cebule czosnek sok z cytryny seler por 3 natki pietruszki czarny pieprz (niemielony) biały pierz(mielony) ziele angielskie gorczyca, jagody jałowca liście laurowe świeże i suszone łodygi kopru Woszczyznę i przyprawy dzielimy na 2 części. Drobiznę gotujemy na małym ogniu w 5litrach wody z woszczyzną nawet do 2 godzin. Wywar przelewamy przez drobne sito lub jeszcze lepiej przez tkaninę. W międzyczasie czyścimy i filetujemy szlachetne ryby. Filety szlachetnych ryb skrapiamy z sokiem cytryny i dajemy na noc do lodówki. Wywar uzupełniamy woda(1-2l), dodajemy łby, ości, ogony i 2 cześć woszczyzny, 2 cebule, 2 ząbki czosnku gotujemy na wolnym ogniu do 2godz. Wywar doprawiamy starannie solą i pieprzem, przelewamy przez drobne sito lub jeszcze lepiej przez tkaninę. Gdy ostygnie dajemy na noc do chłodnej spiżarki lub lodówki. Na następny dzień Wywar gotujemy trzeci raz, ale tym razem najlepiej w żeliwnym kociołku na otwartym ogniu, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy poćwiartowane ziemniaki, marchew pokrojoną w talarki, cztery małe cebule (najlepiej połówki przypieczone na blasze lub patelni) 4 łyżki drobno posiekanego koperku, sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20min. Następnie dodajemy pokrojone filety i gotujemy na małym ogniu przez 5-10 min Wywar ma tylko pykać. No i na sam koniec doprawiamy sola i pieprzem, jak kto lubi ciut mielonej, ostrej papryki nie zaszkodzi. Ja sam dodaje sos rybny, ale naprawdę kropelkę. Smacznego :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 22 Marca 2012 Mój podobny, ale pomijam część drugą. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 22 Marca 2012 Feederman napisał/a: Dla nalegania rekomenduję membranę z orzechów włoskich. O co to chodzi? Możesz przybliżyć?To płyty przegrody wewnątrz co rozdziela tę część orzecha, którą jedzą. Myślę, że chodzi o proces starzenia (dojrzewania) destylatów przy użyciu tych membran/przegród orzechowych. W podobnym celu używa się zrębków dębowych o różnym stopniu przypalenia. A w celu którą interesujecie się? :lol:Eeee... Tylko tak, naukowo :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 22 Marca 2012 Dla nalegania rekomenduję membranę z orzechów włoskich.Chodzi mi o całość. czy te kawałaki łupin orzechów mają być użyte w procesie starzenia/dojrzewania, jak napisał Prezes andy, ? Czy rekomendujesz je tylko do produktu z pszenicy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Marca 2012 W ogóle to czynią żeby nadać szlachetności napojowi. no i pożytecznie mówią. Myślę można do " kogokolwiek" nasypać. U każdy swój smak... :blush: No a jeśli kac? To czekać nigdy - przypadnie czystą chlipać, ta i jak długo carskiej juszki doczekasz się na drugi dzień można zakończyć się ... :grin: Gotował i ja " potrójną". najpierw gotujesz jazgarzów(niezrównany aromat oni dają), wyrzucasz, potem rybę mieszanych ras, to że wydalasz z kotła, a już przyzwoitą rybę zakładasz do ostatniej kolei i po przygotowywaniu deprawujesz po czynelach.Lecz bardzo ciekawe to "Juszka z koguta". :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6750-s%C5%82owia%C5%84ski-bazar/page/3/#findComment-208832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.