MariuszB Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij #4376 Opublikowano 22 Września Fajnie.... a co do frytek oprócz mieszanki ketchupu, musztardy i majonezu ? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1036674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Września Autor Zgłoś Udostępnij #4377 Opublikowano 22 Września 2 minuty temu, MariuszB napisał(a): a co do frytek oprócz mieszanki ketchupu, musztardy i majonezu ? To był obiad wegetariański Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1036675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij #4378 Opublikowano 22 Września Czyli jesteś na fali i trendy 👍 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1036679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Września Autor Zgłoś Udostępnij #4379 Opublikowano 24 Września Obiadek 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij #4380 Opublikowano 24 Września Napisałeś coś ketchupem w języku arabskim??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Września Autor Zgłoś Udostępnij #4381 Opublikowano 24 Września 7 minut temu, szrekPL napisał(a): Napisałeś coś ketchupem w języku arabskim??? Nawet nie wiedziałem że po arabsku umiem pisać🤣 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij #4382 Opublikowano 24 Września 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): Nawet nie wiedziałem To pewnie po bananówce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij #4383 Opublikowano 24 Września 27 minut temu, szrekPL napisał(a): To pewnie po bananówce Na bank Marian w tym palce maczał😁. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij #4384 Opublikowano 24 Września Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): Nawet nie wiedziałem że po arabsku umiem pisać🤣 Ty nawet prozą mówisz. Człowiek renesansu 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Września Autor Zgłoś Udostępnij #4385 Opublikowano 25 Września Obiadek 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Września Zgłoś Udostępnij #4386 Opublikowano 25 Września Kebab wg przepisu Bazyla Wisimutalacha... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Niedziela o 20:12 Autor Zgłoś Udostępnij #4387 Opublikowano Niedziela o 20:12 Obiadek Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1037870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Autor Zgłoś Udostępnij #4388 Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Obiadek 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Wtorek o 17:11 Autor Zgłoś Udostępnij #4389 Opublikowano Wtorek o 17:11 Obiadek 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano wczoraj o 09:17 Autor Zgłoś Udostępnij #4390 Opublikowano wczoraj o 09:17 Mleko UHT co mam dla Mrozki termin się skończył 27.07, jak jej otworzę to pod koniec litra nie chce już pić bo się kwaśne robi. Coś trzeba z tym zrobić bo mam jeszcze 9 l tego mleka. To wymyśliłem że ser zrobię, wszędzie w internecie piszą że nie da się zrobić sera z mleka UHT Co się nie da, Bazyl zrobił Na próbę gdyby nie wyszło zrobiłem z 0,5 l, wyszło 80 g 1 2 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano wczoraj o 09:48 Zgłoś Udostępnij #4391 Opublikowano wczoraj o 09:48 Lepszy będzie jogurt z tego mleka. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano wczoraj o 10:07 Autor Zgłoś Udostępnij #4392 Opublikowano wczoraj o 10:07 16 minut temu, piksiak napisał(a): Lepszy będzie jogurt z tego mleka. Wiem robię grzybka tybetańskiego, ale chciałem sprawdzić czy da się ser zrobić. 1 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #4393 Opublikowano 23 godziny temu Obiadek Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij #4394 Opublikowano 23 godziny temu 11 godzin temu, piksiak napisał(a): Lepszy będzie jogurt z tego mleka. potrzebne bakterie starterowe, czy gotowy jogurt wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #4395 Opublikowano 22 godziny temu 38 minut temu, quadro555 napisał(a): potrzebne bakterie starterowe, czy gotowy jogurt wystarczy? Jogurt wystarczy. Jogurt dajesz do mleka i masz tyle jogurtu ile miałeś mleka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij #4396 Opublikowano 15 godzin temu Tylko na jogurcie musi pisać - żywe kultury bakterii. (jeden mały na litr wystarczy) Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij #4397 Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, piksiak napisał(a): Tylko na jogurcie musi pisać - żywe kultury bakterii. (jeden mały na litr wystarczy) Czy tą miksturę trzeba podgrzewać w określonej temperaturze, czy wystarczy temp. pokojowa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #4398 Opublikowano 13 godzin temu 44 minuty temu, quadro555 napisał(a): Czy tą miksturę trzeba podgrzewać w określonej temperaturze, czy wystarczy temp. pokojowa? Jogurt robię tak. Podgrzewam mleko do temp 85*C (można pominąć w przypadku mleka UHT) Studzę mleko do 43*C, wlewam jogurt kupny (lub jak wcześniej robiłem to szklankę tego co miałem), dokładnie mieszam, rozlewam do słoików i wkładam do piekarnika. Ustawiam temp na 43*C (nie można przekroczyć temp 55*C bo się zabije bakterie jogurtowe) i trzymam w takiej temp 10 h. Po tym czasie na kilka godzin do lodówki i można jeść 2 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Udostępnij #4399 Opublikowano 11 godzin temu Ok mam cyrkulator to ustawie temp.i czas. Pytanie słoik zakręcony? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #4400 Opublikowano 11 godzin temu 4 minuty temu, quadro555 napisał(a): Pytanie słoik zakręcony? Ja robiłem na otwartym. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/176/#findComment-1038579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.