pis67 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 14 Września 2014 Dzisiaj trochę mięsa z kości wykroiłem Na zlocie dostaniesz kości.... do obierania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-371007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 15 Września 2014 Zostalo wiec 2144g kosci. Co z nimi robisz ? Zupki? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-371067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 15 Września 2014 Co z nimi robisz ? Zupki? Przeciez chociaz te kosci psy dostana Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-371068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 16 Września 2014 Na zlocie dostaniesz kości.... do obierania. Dam radę, tylko nóż ma byc ostry Zostalo wiec 2144g kosci. Co z nimi robisz ? Zupki? Przeciez chociaz te kosci psy dostana Dokładnie żadnych zup, kości dostaną pieski, dlatego kiełbasa Psia Mazurska Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-371484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 16 Września 2014 Ojcic ostatnio zrobił twaróg waniliowy, twaróg i ricotta po twarogu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-371491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 22 Września 2014 Jak byłem na zlocie ojciec nastawił nalewki z derenia i pigwowca Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 22 Września 2014 A skąd miałeś dereń? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 22 Września 2014 A skąd miałeś dereń? Rośnie na działce Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 22 Września 2014 Jak byłem na zlocie ojciec nastawił nalewki z derenia i pigwowca Tatko wie co dobre ale to chyba nalewka z pigwy a nie z pigwowca... może się mylę ...obierał owoce ? dodawał trochę pestek ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 22 Września 2014 Jak byłem na zlocie ojciec nastawił nalewki z derenia i pigwowca A buteleczki dla tatka pokazałeś? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 22 Września 2014 ale to chyba nalewka z pigwy a nie z pigwowca... może się mylę ...obierał owoce Anuś to pigwowiec japoński, dostaliśmy troche obranych owoców A buteleczki dla tatka pokazałeś? Pokazałem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 23 Września 2014 Anuśpigwowiec małe ,, kulki ,, dużo lepszy aromatpigwa jak gruszka Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 23 Września 2014 Pigwowiec to kiepski surowiec na nalewkę. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 23 Września 2014 Pigwowiec to kiepski surowiec na nalewkę. A z jakich powodów, jeżeli mogę spytać. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 23 Września 2014 Jak dla mnie surowiec doskonały i aromatyczny . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 23 Września 2014 Anuśpigwowiec małe ,, kulki ,, dużo lepszy aromatpigwa jak gruszkaMirku ... wielkie dzięki za oświecenie mojego umysłu do tej pory zawsze robiłam sok i mus do herbaty z pigwowca... a nie z pigwy jak myślałam Wstyd Anuś ... wstyd Pozdrawiam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 23 Września 2014 Bazyl takie pytanko mam do produkcji nalewek jak mocnego trunku używasz???chciałbym sam coś zrobić ale nie wiem na jakiej bazie:/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 23 Września 2014 Bazyl takie pytanko mam do produkcji nalewek jak mocnego trunku używasz??? Swojego, zazwyczaj 60% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 23 Września 2014 Ok rozumiem;)dziękuję.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 23 Września 2014 Pigwowiec to kiepski surowiec na nalewkę.A z jakich powodów, jeżeli mogę spytać. Dla mnie jest zbyt kwaśny w odróżnieniu od pigwy. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 23 Września 2014 Biotit Pigwowiec to kiepski surowiec na nalewkę.A z jakich powodów, jeżeli mogę spytać. Dla mnie jest zbyt kwaśny w odróżnieniu od pigwy. Biotit ja mam zwolenników właśnie takiej kwaśnej nalewki - na tyle że z 8l nalewki z zeszłego roku został litr Morfi ja pigwowca zalewam 70%alkoholem i tak w tamtym roku 6kg pigwy zalałem 6litrami sipirytusu 70%, trzymam to w słojach z miesiąc, potem zlewam to co wyciągnął spirytus i zasypuję cukrem w ilości 0,5kg na każdy kg pigwy. Wykorzystuję przepisy z http://wino.org.pl/content/view/214/136/ Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 23 Września 2014 Może i kwaśniejszy ale pigwa ,jak już było pisane, nie ma tego aromatu co pigwowiec:( Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 23 Września 2014 Dla mnie jest zbyt kwaśny w odróżnieniu od pigwy. A więc jest to tylko sprawa twojego wysublimowanego smaku, a nie ogólnej dyskwalifikacji surowca . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 24 Września 2014 Każdy ma swój smak, ja preferuję nelewki zrównoważone pod względem ph, natomiast najważniejszy jest da mnie smak owoców, czego w pigwowcu słabo czuję, gdyż ph jest mocno obniżona. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 24 Września 2014 Bazyl sorry że u ciebie ale ratuję honor pigwowca . To wykonajcie nalewke po mojemu. Pokrojony pigwowiec bez gniazd nasiennych przesypać cukrem i na słoneczko . Później mieszać codziennie w słoju i dodawać małymi porcjami cukier ( raz dziennie ) aż przestanie się rozpuszczać . Jak wypłyną na powierzchnię ,, suche skorupki ,, zlewasz syropek .1 część syropku + 3 części % ma się równać ok. 50 - 60V. Do butelek i zapomnieć na minimum 3 miesiace . Ja dodaję jeszcze laskę wanilii . Ma super aromat , smak moc i na pewno nie jest kwaśne . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/26/#findComment-372779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.