BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzisiaj chleb pszenno-gryczany upieklem jeszcze cieply z szynką i serem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-394986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzisiaj chleb pszenno-gryczany upieklem Bazylku... na jeden bochenek to jestem chętna... starczyłby mi na 2 tygodnie .. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-394992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Bazyl chlebek piękny - musimy się ugadać ze Sławkiem i kiedy wpadniemy do Ciebie na piątkowy wieczór z noclegiem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Halusia zapodaj adres to Ci wyśle Sylwek to z powadu tego chleba Zapraszam Edytowane 5 Stycznia 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zacząlem robić porządki w zamrażarce, mialem mięso mielone wieprzowo-wolowe to zrobilem mielonke. Dalem 984 g mięsa, 100 g skórek, 23 g peklosoli, 1,6 g pieprzu, 2 g cukru, 9 g czosnku i 50 ml wody po gotowaniu skór. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Halusia zapodaj adres to Ci wyśle Bazylku... to ja może do Ciebie przyjadę żartję Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ty wiesz Halusia, jak tam u niego teraz malowniczo Bazyl ma widok z posesji na jezioro Ryńskie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ty wiesz Halusia, jak tam u niego teraz malowniczo Bazyl ma widok z posesji na jezioro Ryńskie Sylwku ... mogę sobie to wyobrazić..fajnie że masz możliwość dotrzeć do Bazylka... a ja po prostu żartowałam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Dzisiaj nastawilem karkówke i pierwszy raz szynke a"la parmeńska Karkówka 2225 g, szynka 1593 g.Dalem sprawdzone ilości przypraw sól 25g/kgpeklosól 12g/kgpieprz 5g/kgkolendra 3g/kgmieszanka przypraw 19g/kgczosnek 38g/kg Troche przypraw zostalo, doda się w trakcie peklowania. PS; Wlaśnie w temacie Moje wyroby napisalem posta nr. 40000 czy jest za to jakaś nagroda Edytowane 8 Stycznia 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dzisiaj nastawilem karkówke i pierwszy raz szynke a"la parmeńska Gwarantuję Ci że nie będziesz żałował ja "zakochałem" się w tego typu wyrobach!! Karkówka 2225 g, szynka 1593 g. Ale jak na pierwszy raz to na prawdę spore kawały mięsa wziąłeś na "warsztat".... ja za pierwszym razem zrobiłem z dwóch około 800 gramowych kawałków polędwicy ( bez warkocza oczywiście )Takie duże kawałki będą moim zdaniem wymagały wydłużenia procesu aby uzyskać pożądany efekt finałowy....A poza tym ....to gdzie Ty znajdziesz taką damską podkolanówkę żeby taki kawał mięcha 3 razy nią opleść!! chyba rzeczywiście potrzebna Ci będzie pończocha a to już było wspominane na forum..... koronkowa po rozważaniach została wybrana za najlepszą sól 25g/kg peklosól 12g/kg pieprz 5g/kg kolendra 3g/kg mieszanka przypraw 19g/kg czosnek 38g/kg Czy nie za dużo soli i peklosoli?? muszę sprawdzić w moim przepisie ilę dałem ale coś tak dużo mi się wydaje, ale mogę oczywiście się mylić!A jaką mieszankę przypraw dałeś? Jakiś gotowiec czy sam mieszałeś? Ja dałem czubrycę czerwoną do jednej a do drugiej czubrycę zieloną i wyszło idealnie PS; Wlaśnie w temacie Moje wyroby napisalem posta nr. 40000 czy jest za to jakaś nagroda Tak!! Uścisk dłoni Prezesa, dzieci z kwiatami, uroczyste otwarcia hipetmarketów........ Swoją drogą liczba wręcz niesamowita .... 40.000... Z Dymnym pozdrowieniem...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ale jak na pierwszy raz to na prawdę spore kawały mięsa wziąłeś na "warsztat"... Pierwszy raz to szynke robie Czy nie za dużo soli i peklosoli?? Już nie raz robilem ilość sprawdzona dla mnie w sam raz. A jaką mieszankę przypraw dałeś? Jakiś gotowiec czy sam mieszałeś? Sam robię tu masz sklad https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-21 post 412. Nie wiem jak zrobić by się otwieralo na danym poście. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 8 Stycznia 2015 BazylWidzew klikasz na ten numer #412 i pojawia się link do konkretnego posta który kopiujesz i wklejasz. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Sam robię tu masz sklad W sumie to fajna mieszanka jednak w jej składzie nie podobają mi się 3 rzeczy.... "Przyprawa do żeberek", "Przyprawa do Gryosa" oraz "przyprawa do flaczków".... takie mixy naszpikowane są różnym badziewiem typu polepszacze smaku a ja w mieszankach to preferuję sama naturę Ale oczywiście każdy ma swój smak Ja używam przypraw z tego miejsca : http://www.przyprawyswiata.pl/Mam to szczęście że niedaleko mnie otworzyli stanowisko stacjonarne i jak wpadłem do nich to w szale zostawiłem ponad 60 zł Z Dymnym pozdrowieniem... Edytowane 8 Stycznia 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 8 Stycznia 2015 BazylWidzew klikasz na ten numer #412 i pojawia się link do konkretnego posta który kopiujesz i wklejasz. Proste jak budowa cepa proszę bardzo jest konkretny post https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/?p=342196 Dzięki Piksiak Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-395543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dzisiaj mięso z kości wykroilem Z 3465 g kości wykroilem 1205 g mięsa i 329 g mięsa tlustego 44,27% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Bazyl, kupiłeś terminatora? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dzisiaj mięso z kości wykroilem Bazyl - jeśli chodzi o kości - to czeladniczy tytuł już blisko... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dzisiaj mięso z kości wykroilem Bazyl - jeśli chodzi o kości - to czeladniczy tytuł już blisko... Dobrze powiedziane Jeszcze trochę to skrót MOM straci rację bytu. Będzie MOB Mięso Odzielone Bazylowo.Tak swoją drogą robisz tak bo sprawia Ci to przyjemność czy to kwestia oszczędności ? Pytam całkiem poważnie. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak swoją drogą robisz tak bo sprawia Ci to przyjemność czy to kwestia oszczędności ? Pytam całkiem poważnie. Kości i tak kupuje dla piesków, a jak przy okazji mogę z tego zrobić kielbase to sobie mięso wykrawam Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak56 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym powiedział że jest to tak jak powiedział Tomuś z Czterech pancernych:" Bo to podwójna korzyść, kości dla piesków i mięso na kiełbasy" (kwestia nieco zmodyfikowana) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Kości i tak kupuje dla piesków, a jak przy okazji mogę z tego zrobić kielbase to sobie mięso wykrawam No i potwierdziło sie przysłowie Nie dla psa kiełbasa Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 16 Stycznia 2015 A mnie dalej ciekawi ten termin ważności. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 16 Stycznia 2015 A mnie dalej ciekawi ten termin ważności. Po terminie taniej, co tam może się stać? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 17 Stycznia 2015 A mnie dalej ciekawi ten termin ważności. Po terminie taniej, co tam może się stać? Tańsze nie byly ale byly zamrożone. Zawsze trzymają w zamrażarce Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-397547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ty wiesz Halusia, jak tam u niego teraz malowniczo Bazyl ma widok z posesji na jezioro Ryńskie Dzisiaj taki widok, jezioro zamarznięte Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/32/#findComment-398201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.