Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

Wczoraj upiekłem dzisiaj dekorowałem.  Widzewski makowiec z jabłkami
 

Niezła Ci wyszła ta dekoracja Bazylku... napracowałeś się  :)  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432862
Udostępnij na innych stronach

Czapy z głów... można by rzec zimą :)

Latem zaś....że to chyba szlagier będzie w punktach tatuażu :)

Szczególnie w Łodzi... :)

Bardzo fajne :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432868
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj upiekłem dzisiaj dekorowałem.  Widzewski makowiec z jabłkami :cool:

 

attachicon.gifIMG_4434.JPGattachicon.gifIMG_4438.JPG

Bazylku czarne chmury nad Twoim makowcem  :mellow:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/widzew-lodz-przestanie-istniec/qs4p5c

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433572
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj wędziłem pierwsze swoje parówki i kabanosy :cool:

 

Osadzanie

 

post-51707-0-20119000-1436132446_thumb.jpg

 

Kabanosy po wędzeniu

 

post-51707-0-56513700-1436132484_thumb.jpgpost-51707-0-61446700-1436132512_thumb.jpg

 

Kabanosy robiłem według tego przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1787-kabanosy jak dla mnie wyszły słone.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434236
Udostępnij na innych stronach

 

 

A parówki , zjadłesze smakiem , nie piszesz jak robiłes , czy tez parówki porwały psy ?

 

Parówek jeszcze nie próbowałem studzą  się w piwnicy.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434238
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj wędziłem pierwsze swoje parówki i kabanosy

 

 

Bazylku , rozwijasz swoją twórczość .

 

 

 

 

jak dla mnie wyszły słone.

 

 Następnym razem dasz mniej p. soli i będzie gitara :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434269
Udostępnij na innych stronach

 

 

Następnym razem dasz mniej p. soli i będzie gitara :D

 

Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia do osiągnięcia 68*C w kiełbasie.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434291
Udostępnij na innych stronach

 

 

Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia do osiągnięcia 68*C w kiełbasie.

A może termometer lepszejszy by się przydał. Sprawdzałeś na paru?

Jeżeli wędziłeś w 55°C to różnica wynosi 13°C Tak cieńki wyrób nie potrzebuje godziny pieczenia w 90°C.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434298
Udostępnij na innych stronach

 

 

Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia

 

 

 Trafiony ................   :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434299
Udostępnij na innych stronach

A może termometer lepszejszy by się przydał. Sprawdzałeś na paru? Jeżeli wędziłeś w 55°C to różnica wynosi 13°C Tak cieńki wyrób nie potrzebuje godziny pieczenia w 90°C.

 

 

Termometry miałem takie

 

post-51707-0-74524600-1436180797_thumb.jpg

 

Sonda elektronicznego wbita w kabanosa, na koniec jak pokazywał 68*C dla sprawdzenia wbiłem ten mechaniczny co był w wędzarni pokazał 69*C. Wędziłem w temp. 45-50*C jak wsadziłem sonde w kabanosa to było 40*C. Pieczenie to temp. 70-100*C

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434304
Udostępnij na innych stronach

Pieczenie powinno być szybkie i intensywne, więc lepiej 100°C i krótko.

Przy 70°C wysycha i staje się słońsze jak już zauważyłeś.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434309
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.