BazylWidzew Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1201 Opublikowano 6 Lipca 2015 Parówki po parzeniu Przekrój Smak może byc, te w jelicie baranim całkiem dobry, ale te w osłonkach mniej słone. Woda w nich była na łaczeniach nie wiem czy to dlatego że nitki się rozwiązały. Zapakowane i do zamrażarki. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1202 Opublikowano 6 Lipca 2015 Woda w nich była na łaczeniach Obstawiałbym przegrzanie farszu przy kutrowaniu, ewentualnie zbyt długie parzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1203 Opublikowano 7 Lipca 2015 Obstawiałbym przegrzanie farszu przy kutrowaniu, ewentualnie zbyt długie parzenie. Po mieleniu nie mierzyłem temp. ale pewnie był przegrzany, parzenie do temp. 70*C w środku parówki. Dziwne że woda jest tylko w tych w osłonkach a w jelitach nie ma wody Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1204 Opublikowano 7 Lipca 2015 parzenie do temp. 70*C w środku parówki Za wysoko.Wg "16" parzymy w wodzie o temp. 60-65 st. przez 10 minut.W "branżowych": 70-72 st. przez 10 min. Przy następnym parzeniu sprawdzaj dłonią i uchwyć moment stwardnienia parówki.Przekonasz się, że przy tak małych przekrojach osłonek wystarczy woda w niższej temp. i odpowiednio krótki czas. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1205 Opublikowano 7 Lipca 2015 Ricotta po korycinie Z 10 l. mleka wyszło 420 g. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1206 Opublikowano 9 Lipca 2015 Ser z niebieską pleśnią po 67 dniach dojrzewania Jeszcze smaczniejszy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1207 Opublikowano 14 Lipca 2015 Ostatnio trochę mięsa z kości wykroiłem Z 1230 g kości mam 400 g mięsa 32,5% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1208 Opublikowano 18 Lipca 2015 Kabanosy po 2 tygodniach podsuszania Częśc pojechała do Łodzi. To co mi zostało z początkowej wagi zostało 55% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1209 Opublikowano 18 Lipca 2015 Mowisz masz teraz nowe sznurowadla Takie najsmaczniejsze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1210 Opublikowano 18 Lipca 2015 Bazyl - jest postęp - mięso z kości? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1211 Opublikowano 18 Lipca 2015 Mowisz masz teraz nowe sznurowadla Takie najsmaczniejsze No najsmaczniejsze to nie są by wyszły słone, ale są dobre do pifka Bazyl - jest postęp - mięso z kości? Mięso z kości jest na psią mazurską Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1212 Opublikowano 18 Lipca 2015 No najsmaczniejsze to nie są by wyszły słone, ale są dobre do pifka I co Ci więcej trzeba ?! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1213 Opublikowano 19 Lipca 2015 Twaróg wczoraj zrobiony Z 3 l. mleka po zebraniu śmietany wyszło 360 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1214 Opublikowano 19 Lipca 2015 Gratuluje wyrobow, Bazyl :clap:Kabanosy ze hej , slinka leci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1215 Opublikowano 19 Lipca 2015 Co ten twarog taki zmasakrowany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1216 Opublikowano 19 Lipca 2015 Co ten twarog taki zmasakrowany Trochę się za bardzo podgrzał Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1217 Opublikowano 19 Lipca 2015 Hehe no i twarog odczuł afrykański klimat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1218 Opublikowano 19 Lipca 2015 Trochę mięsa z kości wykroiłem Z 1700 g kości mam 400 g mięsa. 23,5% mało ale w taki upał nie chciało mi się tak dokładnie skrobac, psy były zadowolone Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1219 Opublikowano 19 Lipca 2015 Trochę ricotty po twarogu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1220 Opublikowano 19 Lipca 2015 Trochę mięsa z kości wykroiłem Trochę ricotty po twarogu Będzie się działo !!!!!!!!!!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1221 Opublikowano 19 Lipca 2015 Sok pomidorowy dzisiaj zrobiony Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1222 Opublikowano 20 Lipca 2015 A jak robisz i czym konserwujesz? Tylko sól, czy coś jeszcze? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1223 Opublikowano 20 Lipca 2015 A jak robisz i czym konserwujesz? Tylko sól, czy coś jeszcze? Ojciec pije na bieżąco, nie jest nawet pasteryzowany. Do pomidorów dodane cebula, czosnek i przyprawy pieprz, sól, majeranek i tymianek. Pomidory z cebulą i czosnkiem gotuje jakiś czas, następnie miksuje blenderem. Jeszcze raz gotuję i wlewam gorący do butelek. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1224 Opublikowano 20 Lipca 2015 Nalewka wiśniowa Na 2,5 kg wydrylowanych wiśni dałem 2 l. alkoholu 70% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-436049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1225 Opublikowano 21 Lipca 2015 Fajne taki kieliszki z nakrętkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-436073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.