Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z 32,5 Blg powinieneś otrzymać teoretycznie miód 17-18% co jest niemożliwością ponieważ najlepiej dożywione drożdże nie przeżyją.

Krótko mówiąc;

32,5-4= 28,5

28,5×0,55 = ok. 15,6%

Od 15,6% należy odjąć stężenie pozostałego cukru ok 8 Blg.

28,5-8=20,5

20,5×0,55= ok. 11%

Jak uzyskasz w warunkach domowych miód 11% to będzie naprawdę super:thumbsup:.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-950638
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

W dniu 3.09.2024 o 22:50, Grzewlod napisał(a):

Jak uzyskasz w warunkach domowych miód 11% to będzie naprawdę super:thumbsup:.

 

Niedobrze:mad:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-951037
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, kieliszczek miodu i następnie kieliszeczek spirytusu a wszystko będzie na odpowiednim poziomie  🙂 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-951040
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, MariuszB napisał(a):

Bazyl, kieliszczek miodu i następnie kieliszeczek spirytusu a wszystko będzie na odpowiednim poziomie

 

To już lepiej dodać do miodu, będzie Porto miodowe🍾albo miód  Bazylowy Mazurski:D

  • Like 1

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-951045
Udostępnij na innych stronach

Też bardzo dobry pomysł :clap:.... ale nazwa "Miód  Bazylowy Mazurski" bardzo mi się podoba :thumbsup:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-951069
Udostępnij na innych stronach

A może Bazyl studiuje? Przypomina mi się zaraz taki stary dowcip. Student podchodzi do bufetu i mówi:

- Poproszę dwie parówki.

Na sali rozlega się gromkie:

- Bogaty, bogaty, bogaty...

Student dodaje:

- I jeszcze 9 widelców.

  • Like 1

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-952916
Udostępnij na innych stronach

To była jedna porcja, tyle się na raz do rondelka mieściło:D

Nie muszę się odchudzać, od wojska 75 kg +-2 kg;)

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-953039
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, BazylWidzew napisał(a):

Blisko, zgadujcie dalej:D

Wykwintne pyry z   zachlapem błotnym z dodatkiem rozjechanego zwierza z resztkami pola😉:D🤔.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-953556
Udostępnij na innych stronach

Jak dla mnie to bitki duszone w sosie wlasnym , ziemniaki i mieszanka warzyw na patelnie .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/138/#findComment-953565
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.