Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Parówki po parzeniu

 

post-51707-0-04650100-1436212293_thumb.jpgpost-51707-0-25335900-1436212313_thumb.jpg

 

Przekrój

 

post-51707-0-43069500-1436212392_thumb.jpg

 

Smak może byc, te w jelicie baranim całkiem dobry, ale te w osłonkach mniej słone. Woda w nich była na łaczeniach nie wiem czy to dlatego że nitki się rozwiązały. Zapakowane i do zamrażarki.

 

post-51707-0-25955000-1436212941_thumb.jpg

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434356
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

Obstawiałbym przegrzanie farszu przy kutrowaniu, ewentualnie zbyt długie parzenie.

 

Po mieleniu nie mierzyłem temp. ale pewnie był przegrzany, parzenie do temp. 70*C w środku parówki.  Dziwne że woda jest tylko w tych w osłonkach a w jelitach nie ma wody :hmm:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434408
Udostępnij na innych stronach

 

 

parzenie do temp. 70*C w środku parówki

Za wysoko.

Wg "16" parzymy w wodzie o temp. 60-65 st. przez 10 minut.

W "branżowych": 70-72 st. przez 10 min.

 

 


Przy następnym parzeniu sprawdzaj dłonią i uchwyć moment stwardnienia parówki.

Przekonasz się, że przy tak małych przekrojach osłonek wystarczy woda w niższej temp. i odpowiednio krótki czas.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-434415
Udostępnij na innych stronach

Mowisz masz teraz nowe sznurowadla  :tongue:  ;)  :D  Takie najsmaczniejsze  :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435735
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mowisz masz teraz nowe sznurowadla :tongue:;):D Takie najsmaczniejsze

 

No najsmaczniejsze to nie są by wyszły słone, ale są dobre do pifka ;)

 

 

 

Bazyl - jest postęp - mięso z kości? :cool:

 

Mięso z kości jest na psią mazurską :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435745
Udostępnij na innych stronach

No najsmaczniejsze to nie są by wyszły słone, ale są dobre do pifka

 

I co Ci więcej trzeba ?!   :thumbsup:  :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435746
Udostępnij na innych stronach

Trochę mięsa z kości wykroiłem :cool:

 

post-51707-0-02315500-1437294536_thumb.jpg

 

Z 1700 g kości mam 400 g mięsa. 23,5% mało ale w taki upał nie chciało mi się tak dokładnie skrobac, psy były zadowolone ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435808
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę mięsa z kości wykroiłem

 

 

Trochę ricotty po twarogu

 

Będzie się działo !!!!!!!!!!!!

 

:thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435867
Udostępnij na innych stronach

A jak robisz i czym konserwujesz? Tylko sól, czy coś jeszcze?

 

 

Ojciec pije na bieżąco, nie jest nawet pasteryzowany.  Do pomidorów dodane cebula, czosnek i  przyprawy pieprz, sól, majeranek i tymianek. Pomidory z cebulą i czosnkiem gotuje jakiś czas, następnie miksuje blenderem. Jeszcze raz gotuję i wlewam gorący do butelek.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/49/#findComment-435938
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.