sverige2 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 28 Lutego 2013 Od kilku miesięcy posiadam taką oto wagę. Jestem z niej bardzo zadowolony, waga działa jak dotąd doskonale:http://allegro.pl/waga-jubilerska-dwuzakresowa-500g-200g-0-01g-hq-i2990784668.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-271633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 28 Lutego 2013 Od razu zaznaczę, że ta waga działa bardzo dobrze. Miała tylko dwa mankamenty: bateria oraz niedostatecznie dopasowane jedno ucho pokrywki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-271635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 1 Marca 2013 Cydr rozlałem do butelek Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 1 Marca 2013 Dzisiaj poczta dostarczyła wagę.Mam identyczną, jest Ok, używam ponad rok chyba i jest niezastąpiona Cydr rozlałem do butelekOj... mnie czeka tez butelkowanie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 2 Marca 2013 bazylwidzew, jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelek , moj ciagle daje takie ilosci gazu , ze gdybym mial w takich butelkach to chyba zakretki by wyleciały ,juz stoi 6 tygodni w butelkach po coca-coli , i wodzie mineralnej , sa tak napiete ze mozna na nich grac ,by sie napic musze spuszczac gaz a potem nalewac , inaczej po otwarciu pełnym gwaltowna fontanna wybija z butelki . Moze cos zle zrobiłem , zrobiłem go z wina z jabłek , ktore prawie juz nie pracowało dodałem sok i słodzik .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 2 Marca 2013 Dzisiaj metkę zrobiłem, Pis wielkie dzięki za ten przepis. Oglądając fotorelacje Pokemona postanowiłem więcej zdjęć robić. Zapeklowane przedwczoraj kilo boczku. Połowa z cebulą i druga z czosnkiem. Cebula 29 g i czosnek 15 g Pieprz biały 1.2 g i cukier 1 g na pół kg. I gotowe ilość cebuli i czosnku jak dla mnie idealnie :thumbsup: Jakoś się nierówno podzieliło czosnkowa wyszła tłusta Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 3 Marca 2013 jak zachowuje sie Twoj cydr po rozlaniu do butelekWojtek jeszcze nie wiem jak się zachowuje bo pierwszy raz robię, a dwa dni temu wlałem do butelek. dodałem sok i słodzikmorze za dużo dałeś, ja na 9 l. dałem 36 g cukru juz stoi 6 tygodniczas wypić :smile: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 3 Marca 2013 Cydr rozlałem do butelek :clap: :clap: :clap: :clap: Ja też robiłam w takich butelkach. Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 3 Marca 2013 Gdzie znajde przepis na Cydr? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 3 Marca 2013 Tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7857&postdays=0&postorder=asc&start=120 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 3 Marca 2013 bazylwidzew, do mojego cydru nie dodoałem cukru ani garma tylko słodzik , ktrórego nazwe wyczytałem an forum ,w tabletkach ,poczekam na Twoje doświadczenia , mnie zostały juz trzy tylko butelki wiec teraz nastawie cydr soku kartonikowego.Pozdrawiawm Wojtek Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 5 Marca 2013 Właśnie drugi cydr nastawiłem Jak radziła Alltid w swoim temacie drożdże w słoik i do lodówki. Chyba ostatni śnieg tej zimy Temp. 8.8*C :shock: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 5 Marca 2013 bazylwidzew, jakich uzyłeś drożdży , ja uzywam winiarskich szczep tokay ,wczesniej je aktywuje , ale razcej trzymam w cieple u Ciebie widzę "zimny wychów".Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 5 Marca 2013 bazylwidzew, jakich uzyłeś drożdży , ja uzywam winiarskich szczep tokay ,wczesniej je aktywuje , ale razcej trzymam w cieple u Ciebie widzę "zimny wychów".PozdrawiamJak pierwszy cydr robiłem drożdże dałem burgund 38. Teraz błąd zrobiłem bo wyjąłem z lodówki i do baloników. Mogłem je trochę w cieple potrzymać żeby ruszyły, ale już zaczęły pracować :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-272920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 7 Marca 2013 Wczoraj kurier dostarczył. Będzie miał dużo zastosowań do gotowania psoty, do zacierania, do parzenia wyrobów, do gotowania słoików :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 7 Marca 2013 Bazyl, :grin: ładny garnuszek :P ile kosztował, jeżeli mogę spytać? do zacierania :devil: chyba i ja o czymś pomyślę dla swojego :grin: :clap: za cydr spróbuj z soczkami np. Fortuny wg mnie dużo lepszy efekt Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 7 Marca 2013 Duże to cudo - ile waży?Waga 8.40 kg, wymiary wysokość 41 cm i średnica 40 cmile kosztował300 + 20 wysyłka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 9 Marca 2013 Dzisiaj zrobiłem schab a' la wędlina parmeńska Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Gromada Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 10 Marca 2013 bazyl te garki sa dobre , ale maja jedna wade ze jak sie nagrzeje toza uchwyt nie zlapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-273801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 19 Marca 2013 Wczoraj po 9 dniach schab powiesiłem w kuchni Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-275796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 21 Marca 2013 Wczoraj trochę masła zrobiłem Na 8 stronie mojego tematu jest dyskusja że mi dużo masła wyszło. Wtedy walnąłem tak na oko 200 ml teraz dokładnie odmierzyłem śmietanę. Wtedy mogło być około 240 ml i 82 g masła, a teraz z 260 ml wyszło mi 115 g masła Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 21 Marca 2013 300 + 20 wysyłkano tak.. jakość wysoka to i cena, chociaż myślałem, że kosztował ponad 4 stówki mój bambetel tylko 150.. nie będzie żal go na otwartym ogniu na dworku stawiać w razie czego :P z 260 ml wyszło mi 115 g masłato prawie połowa :clap: dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.. babcia kiedyś opowiadała, że miała czerwoną krowę, która właśnie takie przeogromnie tłuste mleko dawała.. nie miałem okazji swojego masła robić, ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wie :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 21 Marca 2013 ale jak napiszesz conieco o smaku to kto wieSmaku z kupnym nie ma co porównywać jest o wiele lepsze :thumbsup: Pierwsze masło jak robiłem to targałem słoikiem 40 minut trochę mnie to zniechęciło, ale to zrobiłem w 15 minut. Teraz zawsze będę zbierał śmietanę i robił masło Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 23 Marca 2013 dobrą wiejską śmietankę musisz mieć.Co najmniej 36% :smile: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 24 Marca 2013 Co najmniej 36%Anno nie wiem ile % ma śmietana, ale mleko ma 4,7 - 5% tłuszczu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/6/#findComment-276812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.