Władys Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Marca 2007 Widziałem gdzieś na naszej stronce opis jak wykonać emulsję ze skórek wieprzowych.A teraz nie mogę tego znaleźć. Bardzo proszę o pomoc Dzięki Cytuj Władys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Marca 2007 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1321 Bardzo dobra jest z nóżek wp .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Władys Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Marca 2007 Dzięki Dziadku za ekspresową pomoc :wink: Pozdrawiam Cytuj Władys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modliszqa Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Kurczaki :rolleyes: Nabyłam w końcu skórki celem wyprodukowania emulsji, sparzyłam je (jak w instrukcji w lince powyżej) i w momencie mielenia stwierdziłam, że dokładnie tak samo pachnie klej perełkowy (naturalny) którego używam do przygotowywania desek pod ikony ... I w tym momencie zablokowałam się, bo o ile przy nakładaniu kleju na deski zapach mi nie przeszkadzał, o tyle w wyrobach już go nie strawię :???: Ten zapach mnie prześladuje już dwie doby :sad: Czy jest jakiś zamiennik( poza żelatyną) - przyjemniejszy w zapachu, lub mniej intensywny niż emulsja ze skórek ??? Czy podobnej "emulsji" nie dałoby się wyprodukować np z kurzych łap, w postaci gęstej galarety? Sorik, jeśli kogoś zdenerwowałam , ale poza przyjemnością z jedzenia własnych wyrobów chciałabym mieć komfort w czasie ich przygotowywania ... Cytuj pozdrawiamJola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 np z kurzych łap, w postaci gęstej galarety? Możesz tak zrobić tylko galaretka z kurzych łapek moim zdaniem nadaje się bardziej do wyrobów drobiowych bo też ma charakterystyczny zapach i jest słabsza od galarety ze skórek.Jeśli Ci przeszkadza zapach to nie wąchaj. W wyrobie nie będziesz tego czuł. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modliszqa Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Nie da się w moim wypadku nie wąchać... Cytuj pozdrawiamJola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Czy jest jakiś zamiennik( poza żelatyną) A jakie względy powodują ,że nie chcesz użyć żelatyny .Ja "odeszłam" od emulsji bo i ciężko zdobyć skóry, wykonać tę emulsję - mnie wychodził raczej bardzo drobny granulat a i w wyrobach nie podchodziła moim domownikom więc teraz używam żelatynę , gdy robię wyroby z samych filetów kurzych lub indyczych . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modliszqa Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 A jakie względy powodują ,że nie chcesz użyć żelatynyNie tyle nie chcę, ile myślałam, że może coś jeszcze być Pytanie skonstruowałam tak, coby uniknąć odpowiedzi "żelatyna" bo żelatynę stosowałam do tej pory Więc nadal mogę stosować. Dzięki piękne Cytuj pozdrawiamJola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merceli Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Lutego 2018 odświeżam temat bo mało informacji jest jak i do czego używać tej emulsji? Nabyłem kilogram skórek wieprzowych miałem robić kaszankę ale plan upadł chwilowo, i pod wpływem impulsu zrobiłem emulsję ze skórek wieprzowych w/g opisu na forum. Ale co dalej z nią robić? Spakowałem ją próżniowo w porcjach po ok 100g .Konserwy słoikowe ,mielonki z szynkowara, galantyna, zamiast żelatyny do galarety?Proszę o rozjaśnienie mi w głowie. Wyrobami domowymi zajmuje się od niedawna i nie wiem jak i do czego używać tej emulsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Lutego 2018 Konserwy słoikowe ,mielonki z szynkowara, .............. Jeśli nie przeszkadza Tobie smak skórek (ja osobiście lubię) to jak najbardziej. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Możesz tej emulsji używać zamiast żelatyny,ale w przepisie Dziadek podał termin do spożycia.Mogłeś te skórki zamiast robić emulsję ugotować i zamrozić i miałbyś do kaszanki.Emulsję też po zmieleniu możesz użyć do kaszanki,salcesonu. Edytowane 28 Lutego 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.