tier Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Próbowałem tą drugą metdoą ale nie wychodzi więc mleko zakwaszałem kwaskiem, chyba trochę mało dodałem bo plastyczność uzyskał dopiero po ok 12 godz. Następnym razem spróbuję z siadłym mlekiem... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Dobrze,że wyszły.Ja ostatnia produkcję musiałem do kosza wyrzucić. Początki są trudne. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zrób 2 metodą czyli masę jak na oscypki, przełóż na pieluchę do odcieknięcia w temp. pokojowej na 24godziny. samo się zakwasi tak jak potrzeba, a potem tniesz na małe porcje wrzucasz do gara o temp. 70 stopni, co jakiś czas wyciągasz i wyciskasz, wyciskasz z tych bąbelków które są w serze, aż uzyskasz jednolitą, plastyczną masę i dopiero z niej zaczynasz formować nić - pamiętaj też o temp. aby nie spadła poniżej 60 stopni bo ser przestaje się ciągnąć jak należy.Nie rób też z całej masy za razem - przetrzymanie masy w cieple jak dostatecznie szybko nie zaczniesz wyciągać nitki z wody sprawi że masa się przekwasi i przestanie być plastyczna, zacznie się rwać. Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 KURP, robiłem i nie wyszło mi tak... ser nie zkwasił się. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 kurcze gdybym był w Napoleonowie był przeprowadził krótkie szkolenie Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Damy radę następna produkacja będzie lepsza mam już patent na równe korbacze, serki uwędzone i zapakowane a boczki podpieczone Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-366376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Szwagierka chlebki zamówila na festyn to machnąłem takie pszenno-żytnie z ziemniakami Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 mmmmm....mniam "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Szwagierka chlebki zamówila na festyn to machnąłem takie pszenno-żytnie z ziemniakami Po raz kolejny muszę Cię pochwalić.. . chlebki przecudnej urody... szkoda że nie jesteś moim szwagrem Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witaj Przemku ! Chlebki super ja proszę tylko tą ostatnia kromeczkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 tier piekne chlebki , :clap: a z jakiego przepisu robiles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Haluś no i nie musiałbym martwić się o ciasta maria proszę już kroję eli jak zwykle robiłem z głowy ale było mniej więcej tak zakwas 4 dniowy 1kg mąki żytniej (720) trochę wody tak żeby wyszła papka jak gęsta śmietana na 24h przed pieczeniem zakwas dokarmiłem ok 200g mąki i odrobioną wody. Reszta to juz prosto robię zaczyn: zakwas, woda, żytnia odstawiam na 3h później dodaje ponownie żytnia i pszenna mniej wiecej 80/20 sól, drożdze, ugotowanie ziemniaki rozrobione w odorbine wody, jak trzeba dodaję jeszcze wody przy wyrabianiu i odstawiam do wyrośnięcia. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez tier Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-368436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 15 Września 2014 Ja słonina to tylko z Podlasia http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9582.JPG sało po tyg. w lodówce nabiera smaku coraz lepsze... i lepsze... http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9724.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9725.JPG Pierwszy ser też zrobiłem na razie nie wiem jak go nazwać leżał 3 dni w temp pokojowej i 2 tyg w lodówce zamknięty prózniowo, bardzo smaczny kremowy i można smarować na chlebku. http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9728.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9730.JPG A teraz kończe gotować podpiwek, zabiorę na zlot WM http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014/i_IMG_9733.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 15 Września 2014 Ja słonina to tylko z Podlasia To święta prawda Przemku:) Moje sało oczywiście z najlepszej słoniny z Podlasia już w lodówce dojrzewa. Ale ja łakomy jestem więc już jeden kawałek napoczęty, kurcze jakie to smaczne a będzie jeszcze smaczniejsze. Sało to lepsze niż szynka - ja wole:) Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 15 Września 2014 Pierwszy ser też zrobiłem na razie nie wiem jak go nazwać leżał 3 dni w temp pokojowej i 2 tyg w lodówce zamknięty prózniowo, bardzo smaczny kremowy i można smarować na chlebku. JAk go zwal tak go zwal, ale ty lepiej przypomnij sobie jak go robiles, bo bardzo mi sie podoba to,ze mozesz nim smarowac chlebus Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 16 Września 2014 słonina to tylko z Podlasia Przemku, ładna ..... co tam ładna, piękna Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 16 Września 2014 tier super słoninka , niestety niedostępna w innej części polski Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 16 Września 2014 o matko ja pierwszy raz widze taka slonine!o serek tez poprosze przepis bo lubie takie smarowne https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) taka słonina na Podlasiu jest w cenie szynki Coż za jakość się płaci Swoją drogą tak myślę że mimo iż mamy najlepsze mięso w Unii coś przemija Zatem korzystamy póki możemy ... Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 16 Września 2014 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 17 Września 2014 roger, u nas podroby drogie nie wiem jak w innych rejonach, słonina cienka ok 1cm 2,50zł, grubsza 8zł, ozory 12zł, uszy wp. dziś wyjątkowo tanio 8,50zł Wracając do produkcji było co wczoraj robić, jak mieszka się w bloku robota na kilka dni trochę serków machnąłem (z 50l mleka) http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9836.JPG Ricotty wyszło prawie 3kg http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9778.JPG i sery ala kremowe, pierwsze formy z wiaderek efekt zadawalający http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9774.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9839.JPG Kiełbasa ala polska wędzona będzie... http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9847.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9841.JPG no i oczywiście słoninka http://monki.us/~tier/wd/wyroby_wrzesien2014_2/i_IMG_9744.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-371638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 28 Września 2014 Trochę papryczek zrobiłem, opieńki na ostro i buraczki z przepisu maria.s Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-373680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 28 Września 2014 Trochę papryczek zrobiłem Przemek ładne te papryczki, a ja mam dzisiaj dzień pomidorowy TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-373682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 28 Września 2014 Wygląda to wszystko bardzo rewelacyjnie. Wyrazy uznania ode mnie. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-373684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 28 Września 2014 Pięknie,kolorowo i bardzo smacznie;) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-373699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 5 Października 2014 Korbacze zrobione naturalną metodą zakwaszania w końcu się udało, troche to czasu zajmuje ale można robić większe ilości. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/4/#findComment-375207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi