Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tier  witaj :D

 

 

 Super robota a różnorodność wyrobów powala .  Pozostaje tylko gratulować i uścisnąć na zlocie grabę - rękę :D :D  :thumbsup::clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-375209
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 889
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

:clap:  :clap:  tyle pyszności i wszystkie w jednym miejscu  :)  :laugh:  :D  brawo  :clap:  :clap:  

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-375212
Udostępnij na innych stronach

 

 

Andrzej myślę że na zlocie coś pod te wyroby spożyjemy do picia, szczególnie pod sało :D

 

 

 Już się cieszę i informuję że zostaję minimum do poniedziałku :D 

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-375314
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Żona to chyba mnie wyeksmituje z domu :D:facepalm: trochę kaszanki zrobiłem i głowizny w słoikach w lekkiej zalewie octowej, w sumie posżło na to 10 połówek głów i 7 nóg wp. Wczoraj trochę boczku wg. DZIADKA i paprykarz z przepisu od KURP, rewelacja.. .przetrwaly tylko 3 słoiki. :)

 

post-39848-0-30485200-1413652512_thumb.jpgpost-39848-0-31924100-1413652518_thumb.jpgpost-39848-0-87630700-1413652522_thumb.jpgpost-39848-0-94548500-1413652528_thumb.jpgpost-39848-0-09379300-1413652540_thumb.jpgpost-39848-0-07784000-1413652556_thumb.jpgpost-39848-0-86864200-1413652547_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377696
Udostępnij na innych stronach

Choby na wojna hahaaaa ale ja też tak mam;))))wszystko superaśne...
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377697
Udostępnij na innych stronach

 

 

Żona to chyba mnie wyeksmituje z domu

  Czy dlatego ,ze jej do kuchni nie dajesz dostepu? ;)  :D 

 Ta kanapka wyglada imponujaco :clap:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377724
Udostępnij na innych stronach

 


Żona to chyba mnie wyeksmituje z domu

Tier ... to się przeniesiesz do piwnicy :laugh: a gdzie ten przepis na paprykarz? czy to skrzętnie skrywana tajemnica? :tongue:

Wyroby Twoje http://emoty.blox.pl/resource/clap.gif

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377728
Udostępnij na innych stronach

Anuś tajemnicą nie jest :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377733
Udostępnij na innych stronach

 

 

A napisz coś więcej na temat tej "głowizny w słoikach w lekkiej zalewie octowej".
 

I ja o to proszę  Przemku  :)

Przemku ale dałeś czadu  :clap:  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377734
Udostępnij na innych stronach

Anuś tajemnicą nie jest :)

Sylwek .. to ja proszę :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377736
Udostępnij na innych stronach

Morfeusz, lubię mieć zapas :)

Maria, :)

Annam, operuję na 36m2 i ledwo mieszczę się z garnkiem w drzwiach, a przy tym jaki bałgan powstaje to wie tylko żona :cool:

Andy, głowy, nogi peklowane 2 dni w solance 10% (50/50) gotowane do miękkosci, póżniej krojone w kostkę, doprawiam dużą ilością pieprzu mielonego, ziołowego, trochę majeranku (z działki inny aromat)  i czosnku, zalewam to wszystko wywarem z gotowania + ocet ma być lekko kwaskawe (ten pierwszy po zagotowaniu wylewam i daję czystą wodę) i pasteryzacja.

Anuś, przepis prosty  2 średnie makrele, 100g ryżu, 4 marchewki, 10 średnich pieczarek, 4 cebule, 2 słoiki pomidorów, pół słoiczka koncentratu do smaku sól, pieprz, papryka słodka i ostra wędzona, warzywa tarkowane i duszone do miękkosci, następnie pomidory (przetarte przez sito) jak wychodzi papka dodaję makrelę i po czasie ryż, zostaje tylko pasteryzacja :cool:

Haluś ;)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377743
Udostępnij na innych stronach

 

 

przy tym jaki bałgan powstaje to wie tylko żona
 

 Tylko nie mow mi ,ze zona za toba sprzatac musi   

 

 

operuję na 36m2

 To jest rozmiar kuchni czy mieszkania ? 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377745
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie :) ciężko... ale daję rade, kuchnia to raptem kilka metrów, zapasowa lodówka na korytarzu, od jakiegoś czasu szukam sobie "miejscówki" może coś znajdę i wtedy tam bedę urzędował. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377751
Udostępnij na innych stronach

 

 

operuję na 36m2 i ledwo mieszczę się z garnkiem w drzwiach, a przy tym jaki bałgan powstaje

Wiem coś o tym ... mam 39m2 ... całego mieszkania oczywiście :) kuchnia 2m na 2.5 m .. szału nie ma :laugh: ale daję radę

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377752
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kaszanka przestygła można zrobić przekrój
 

Czyli można jeść jak to mówi Radek  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377770
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio kaszankę popełniłem rok temu. Dodam, że pobiedziską. Polecam!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377894
Udostępnij na innych stronach

W sklepie można kupić jeszcze ciepłą po 13zł/kg ale jednak to nie jest to co swoja... dziś na obiadokolację pizze machnąłem, młody pomógł przy tartkowaniu sera :tongue:

 

post-39848-0-79594100-1413744083_thumb.jpgpost-39848-0-83625200-1413744089_thumb.jpg

post-39848-0-05305400-1413744101_thumb.jpgpost-39848-0-71754600-1413744123_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-377977
Udostępnij na innych stronach

W końcu  zabrałem się za papryczki i wcale nie wyszło tak dużo :tongue:  trochę w słoiki marynowane, do suszenia i w dużych słojach do fermentowania na sosy. :D;)

 

post-39848-0-49268200-1414177264_thumb.jpg

post-39848-0-80298600-1414177274_thumb.jpgpost-39848-0-11609700-1414177271_thumb.jpg

Edytowane przez tier
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/5/#findComment-379064
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.