tier Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 24 Września 2015 Zrobiłem dziś trochę kiełbasy i serków, szynki też gotowe a uszy parzą się. Jutro zadyma. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-446757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Co tu dużo mówić wystarczą :clap: i wszystko jasne :grin: Czekam na efekt pozadymiarski Edytowane 24 Września 2015 przez Kamil_1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-446790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 24 Września 2015 Z reszty zrobiłem coś ala pasta węgierska (wzorowana na tej z tubki) moja wersja trochę mniej słona i pikantna. Masz przepis ? Mam paprykę.... szynki też gotowe a uszy parzą się Jeszcze uszu nie wędziłem, najpierw parzysz? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-446816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 25 Września 2015 Uszy najlepsze są po sparzeniu ok 3 godzin wtedy tylko chrząstka chrupie Przepis mam wrzucę później... dym jeszcze leci, słonina już gotowa reszta łapie kolor. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-446926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 25 Września 2015 Pasta węgierska ala tier - papryka bez skórki 2,2kg - papryka ostra bez skórki 100g (dowolna odmiana, u mnie było średnio ostre ) - swieża ostra bez pestek 5g - pieprz cayenne 2g - 120g sól - 20g mąka ziemniaczana do zagęszczenia Paprykę zblendować, dodać sól, cayenne gotować na małym ogniu ok 10-15min pod koniec dodać ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody zagotować i do słoików, pasteryzacja 10min. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 25 Września 2015 Uszy, które dostałem na zlocie, wędziłem bez parzenia (zawsze tak robię). Temperatura dosyć wysoka, tam gdzie wędziłem nie mam termometru, ok 3.5 h. Mięciutkie, tylko chrząstka wyraźnie chrupka.Wszyscy zajadali się ze smakiem, ostatnie kawałki zjedliśmy kilka dni temu. Ps przepis na pastę zapisałem www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 25 Września 2015 Mi specjalnie samych nie chcę się wędzić, dlatego lece z jedną solidną produkcja gdzie za jednym razem wiszą sery uszy wędliny Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 25 Września 2015 "Można już jeść" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 25 Września 2015 papryka bez skórki 2,2 Jak tą skórkę zdjąć....? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 25 Września 2015 "Można już jeść" DSCN7772.JPGDSCN7775.JPG i do popicia widzę tez coś jest Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 25 Września 2015 Paprykę robisz jak na ajvar tzn. zapiekasz na ciemno i do folii, miski czego kolwiek byleby szczelnie przykryć na kilka min aby zaparowało a później tylko skórę zdejmujesz. http://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6459.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6456.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 25 Września 2015 A już myślałam, że ''osmoliłeś'' nad żarem z ogniska... Smak zupełnie inny... Spróbuj kiedyś Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Einshell, wiadomix nie rozpalę ogniska na balkonie, a na metę specjalnie nie chce mi się jechać dla papryki. Edytowane 25 Września 2015 przez tier Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-447030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 24 Października 2015 Sezon na salami rozpoczęty dziś zrobiłem trochę z zielonym pieprzem i przy okazji przetestowałem wilka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-452007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 24 Października 2015 Jak nowy nabytek się sprawuje ?Czy gardziel jest zdejmowana ?Pozdrawiam Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-452022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 24 Października 2015 Dobrze, gardziel i misa zdejmowana a mycie to dosłownie 5min. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-452023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 24 Października 2015 Gratulacje !!! Nadziać na pewno też można Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-452127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 30 Października 2015 Wczorajsze wędzenie , kiełbasa z szynki, metka, boczek peklowany na sucho, parę serków... przy okazji podwędzone szynki dojrzewające, a salami powoli się pleśnią pokrywa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-453340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 30 Października 2015 Tier dawaj tego ala'oscypiora Pięknie Ci to wszystko wyszło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-453341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 3 Listopada 2015 Pleśń po 8 dniach. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 3 Listopada 2015 Tier ładne wyroby Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 3 Listopada 2015 Przemku.. wroby cudnej urody. Kiełbasa z szynki... ciekawi mnie przekrój... Co do salami to jestem pod wrażeniem Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 3 Listopada 2015 Kostek, dzięki Halinka, kiełbasy to nie moja mocna strona, coś tam wyszło na razie uczę się... Kamil, na zlocie dostaniesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 3 Listopada 2015 Dobre , nie Twoja mocna strona Przemku , wrzuć jedną szyneczkę do dojrzewających kiełbas !!!! Proszę !!!! Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 3 Listopada 2015 Halinka, kiełbasy to nie moja mocna strona, coś tam wyszło na razie uczę się... No z tym się nie zgodzę Przemku... pieknie prezentuje się w środku Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/20/#findComment-454131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi