Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Uszy, które dostałem na zlocie, wędziłem bez parzenia (zawsze tak robię). Temperatura dosyć wysoka, tam gdzie wędziłem nie mam termometru, ok 3.5 h. Mięciutkie, tylko chrząstka wyraźnie chrupka.

Wszyscy zajadali się ze smakiem, ostatnie kawałki zjedliśmy kilka dni temu.

 

Ps  przepis na pastę zapisałem :)

www.wedzarnie.com.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447005
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Paprykę robisz jak na ajvar tzn. zapiekasz na ciemno i do folii, miski czego kolwiek byleby szczelnie przykryć na kilka min aby zaparowało a później tylko skórę zdejmujesz. :cool:

 

http://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6459.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6456.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447021
Udostępnij na innych stronach

:mellow:  A już myślałam, że ''osmoliłeś'' nad żarem z ogniska... :cry:  Smak zupełnie inny... :cool:  Spróbuj kiedyś :thumbsup:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447025
Udostępnij na innych stronach

Einshell, wiadomix nie rozpalę ogniska na balkonie, a na metę specjalnie nie chce mi się jechać dla papryki. :cool:

Edytowane przez tier
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447030
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jak nowy nabytek się sprawuje ?

Czy gardziel jest zdejmowana ?

Pozdrawiam

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452022
Udostępnij na innych stronach

Gratulacje !!! :clap: Nadziać na pewno też  można ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452127
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze wędzenie , kiełbasa z szynki, metka, boczek peklowany na sucho, parę serków... przy okazji podwędzone szynki dojrzewające, a salami powoli się pleśnią pokrywa :):cool:

 

 

post-39848-0-66989200-1446211754_thumb.jpgpost-39848-0-31317400-1446211777_thumb.jpg

post-39848-0-34754800-1446211764_thumb.jpgpost-39848-0-31744500-1446211768_thumb.jpg

post-39848-0-36395300-1446211772_thumb.jpgpost-39848-0-90832200-1446211906_thumb.jpg

post-39848-0-12747100-1446211903_thumb.jpgpost-39848-0-97323800-1446211760_thumb.jpg

post-39848-0-98687900-1446211913_thumb.jpgpost-39848-0-83233700-1446211910_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-453340
Udostępnij na innych stronach

Przemku.. wroby cudnej urody. Kiełbasa z szynki... ciekawi mnie przekrój... Co do salami to jestem pod wrażeniem :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454110
Udostępnij na innych stronach

Dobre , nie Twoja mocna strona :D  Przemku , wrzuć jedną szyneczkę do dojrzewających kiełbas !!!! Proszę !!!! ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454125
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinka, kiełbasy to nie moja mocna strona, coś tam wyszło na razie uczę się... :cool:

No z tym się nie zgodzę Przemku... pieknie prezentuje się w środku :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454131
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś test wilka po tuningu zrobiłem i 6kg salami, połowa z koprem włoskim a druga to pepperoni okraszona suszonymi papryczki scotch bonnet. Salami pieprzowe ładne białe jeszcze 2-3 tyg i można próbować. :)

 

post-39848-0-76401700-1447531454_thumb.jpg

post-39848-0-74920400-1447531456_thumb.jpgpost-39848-0-54774200-1447531458_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456397
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.