morfeusz300 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Lisiecka ładne pętka,zapodaj jeszcze środeczek jak se dychnie;)a propo obiadku takie są najlepsze:))pozdro https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Brawo tier :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 16 Stycznia 2015 eeeeeeee, no mistrzu sało napoczęte widzę a Lisiecka na pewno jest niedobra, przesuszona i niesmaczna i spleśniała i pewnie lakierowana pokostem ...to tak tylko żałość mnie ogarnia i sobie zazdraszczam deprecjonując Twoje dokonania Trzym się Przemku .... moje sałol (od Ciebie) nadal dojrzewa Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem lisiecką, nie byłbym sobą jak bym czegoś nie przekombinował i tak wyszła lisecka z kilkukrotnie większą dawką pieprzu http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0679.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0726.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0729.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0735.JPG A na obiadek dziś przy wędzeniu to co miałem pod reką. http://monki.us/~tier/wd/15.01_lisiecka/i_DSCN0692.JPGMusiałem te foty wrzucać - teraz to i mi się chce do Ciebie przyjechać na sało, z cebulkom i z 50'tkom Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ta Lisiecka to taka sobie, ma parę wad . To w połączeniu z widokiem Twoich korbaczy zainspirowało mnie do wykonania sera, jakiego nie wiem, ale po świeże mleko wieczorem jadę... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pisu ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny Możesz go wyszukać w sieci. Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Dla mnie się liczy inspiracja, by zrobić ser, nie kiełbasę, udało się. Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny A wcześniej mi przepis kopsnij na pw - dokonam analizy..... czy warto Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 17 Stycznia 2015 ma kilka wad to prawda ale nie będe pisać jakich, po prostu następnym razem zrobię z 1 przepisu a nie 3. Dla mnie się liczy inspiracja, by zrobić ser, nie kiełbasę, udało się. Przemek podpieraj się przepisem na lisiecką zatwierdzony przez PE jako wyrób tradycyjny/regionalny A wcześniej mi przepis kopsnij na pw - dokonam analizy..... czy warto Już przepis masz na skrzynce Przemek też Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Już przepis masz na skrzynce Przemek też A co takie tajemnice, dlaczego nie tutaj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Bazyl chcesz przepis?A Ty w ogóle to odbieraj telefony jak się do Ciebie dzwoni Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-397882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ostatnio ochoty na uszy wędzone nabrałem z 2,4kg po sparzeniu i uwędzeniu wyszło nie całe 1,3kg machnąłem jeszcze trochę śledzia i kilka szynek. http://monki.us/~tier/wd/23.01.15/i_DSCN0956.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/23.01.15/i_DSCN0964.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/23.01.15/i_DSCN0952.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/23.01.15/i_DSCN0958.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/23.01.15/i_DSCN0931.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) machnąłem jeszcze trochę śledzia Witaj tier No to dałeś mi na zapęd . Mam śledzie zamrożone po niedzieli wędzę . :D Widzę że na sznureczkach też super poszło . Gorąco pozdrawiam Edytowane 25 Stycznia 2015 przez andrzej k Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Tier a ja mam pytanie, co robisz z wedzonymi uszami. Ja jak wedze je to tylko dla psa( wiem, zaraz po uszach dostane, ale u nas ich ile dusza zapragnie). Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Annam, uszy wędzone najlepsze do piwka ale również dobre do zupy ostatnio kombinowałem z golonką (jako zagrycha) niestety nie ten sam smak co uszy - to jest po prostu rarytas. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 25 Stycznia 2015 DZiekuje ,czyli poprostu do zakaszania .U mnie takie tylko gotowane to Zuzia lubi jesc, moze tez zrobie dlaniej wedzone. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Kolega jak bije swiniaka to uszy odkrawa i je surowe TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Kolega jak bije swiniaka to uszy odkrawa i je surowe A pewnie, że się da. Tylko trzeba dobrze przygrzać przy smaleniu. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 25 Stycznia 2015 A pewnie, że się da. Tylko trzeba dobrze przygrzać przy smaleniu. Ja tez probowalem, tylko musze miec popitke TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-399757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dziś zadymiłem kilka parówek, niestety w trakcie blendowania padł blender i wyszły mało rozdrobnione w smaku rewelacyjne, przyprawy z przepisu parówek nr 3 wg. Pisa od siebie dodałem czarnego pieprzu. Podwędziłem jeszcze 3 raz szynkę ala szwarzwaldzką, boczek na zimno i kawałek słoniny która złapała delikatny zółty kolorek, na koniec zapakowałem uszy i śledzia niech czekają na lepsze czasy. http://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1067.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1070.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1071.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1075.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1055.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/29.01.15_parowki/i_DSCN1050.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-400684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 29 Stycznia 2015 A na jakim to sitku do parówek mięso mieliłeś? A kiełbasa ok., nazwijmy ją śniadaniowa - i po sprawie. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-400692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pisu, wszystko na 3mm łopatka była dobrze zblendowana, tylko jak pod koniec dodałem podgardle już nie miałem jak tego zmiksować i wyszło jak widać Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-400697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tier , jak nie lubisz, uwierz, ja bym sie mogla przygarnac taka niedorobiona parowke, nie bedzie problemu a co do sloniny to juz lepiej nic nie pisz i nie draznij lwa w klatce. Takie grubej to nawet na tych swinka co tutaj kupowalam to nie widzialam. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-400743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Parówy eleganckie;)jeszcze się nie skusiłem na produkcje.. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-401163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Tier, a mozesz napisac co ty nie umiesz robic ? Edytowane 31 Stycznia 2015 przez ANNAM Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/11/#findComment-401348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi