DZIADEK MACIEK Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 25 Września 2015 Uszy, które dostałem na zlocie, wędziłem bez parzenia (zawsze tak robię). Temperatura dosyć wysoka, tam gdzie wędziłem nie mam termometru, ok 3.5 h. Mięciutkie, tylko chrząstka wyraźnie chrupka.Wszyscy zajadali się ze smakiem, ostatnie kawałki zjedliśmy kilka dni temu. Ps przepis na pastę zapisałem www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 25 Września 2015 Mi specjalnie samych nie chcę się wędzić, dlatego lece z jedną solidną produkcja gdzie za jednym razem wiszą sery uszy wędliny Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 25 Września 2015 "Można już jeść" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 25 Września 2015 papryka bez skórki 2,2 Jak tą skórkę zdjąć....? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 25 Września 2015 "Można już jeść" DSCN7772.JPGDSCN7775.JPG i do popicia widzę tez coś jest Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 25 Września 2015 Paprykę robisz jak na ajvar tzn. zapiekasz na ciemno i do folii, miski czego kolwiek byleby szczelnie przykryć na kilka min aby zaparowało a później tylko skórę zdejmujesz. http://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6459.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/16.08.15_pasta_wegierska_papryka_w_zalewie/i_DSCN6456.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 25 Września 2015 A już myślałam, że ''osmoliłeś'' nad żarem z ogniska... Smak zupełnie inny... Spróbuj kiedyś Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Einshell, wiadomix nie rozpalę ogniska na balkonie, a na metę specjalnie nie chce mi się jechać dla papryki. Edytowane 25 Września 2015 przez tier Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-447030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 24 Października 2015 Sezon na salami rozpoczęty dziś zrobiłem trochę z zielonym pieprzem i przy okazji przetestowałem wilka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 24 Października 2015 Jak nowy nabytek się sprawuje ?Czy gardziel jest zdejmowana ?Pozdrawiam Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 24 Października 2015 Dobrze, gardziel i misa zdejmowana a mycie to dosłownie 5min. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 24 Października 2015 Gratulacje !!! Nadziać na pewno też można Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-452127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 30 Października 2015 Wczorajsze wędzenie , kiełbasa z szynki, metka, boczek peklowany na sucho, parę serków... przy okazji podwędzone szynki dojrzewające, a salami powoli się pleśnią pokrywa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-453340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 30 Października 2015 Tier dawaj tego ala'oscypiora Pięknie Ci to wszystko wyszło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-453341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 3 Listopada 2015 Pleśń po 8 dniach. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 3 Listopada 2015 Tier ładne wyroby Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 3 Listopada 2015 Przemku.. wroby cudnej urody. Kiełbasa z szynki... ciekawi mnie przekrój... Co do salami to jestem pod wrażeniem Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 3 Listopada 2015 Kostek, dzięki Halinka, kiełbasy to nie moja mocna strona, coś tam wyszło na razie uczę się... Kamil, na zlocie dostaniesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 3 Listopada 2015 Dobre , nie Twoja mocna strona Przemku , wrzuć jedną szyneczkę do dojrzewających kiełbas !!!! Proszę !!!! Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 3 Listopada 2015 Halinka, kiełbasy to nie moja mocna strona, coś tam wyszło na razie uczę się... No z tym się nie zgodzę Przemku... pieknie prezentuje się w środku Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-454131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 14 Listopada 2015 Dziś test wilka po tuningu zrobiłem i 6kg salami, połowa z koprem włoskim a druga to pepperoni okraszona suszonymi papryczki scotch bonnet. Salami pieprzowe ładne białe jeszcze 2-3 tyg i można próbować. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 14 Listopada 2015 Dziś test wilka po tuningu Na czym polegał tuning?Wyroby Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 14 Listopada 2015 Łożysko i simering. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 14 Listopada 2015 A wymieniałeś olej w przekładni? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 14 Listopada 2015 Akurat cześć z przekładnią jest tak zrobiona że cokolwiek zrobisz to trzeba olej wymienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/19/#findComment-456434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi