Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mogłem tylko po wierzchu jeszcze jajcem pojechać

Czy ja wiem,średnia przyjemność :tongue: Ciastka bez tej czynności wyszły super.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275308
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kukurydziane ciastka drożdżowe z ostrym farszem mięsnym

bez przepisu - i ciasto i farsz na chybcika zamącone

Wyglądają smakowicie :thumbsup: :clap: Podaj ogólny przepis na to ciasto czy mąka kukurydziana stanowiła 100% czy dodałeś też innej mąki ?

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275310
Udostępnij na innych stronach

Czy ja wiem,średnia przyjemność

:lol: :lol: :lol:

Wyglądają smakowicie Podaj ogólny przepis na to ciasto czy mąka kukurydziana stanowiła 100% czy dodałeś też innej mąki ?

 

dzięki ;) spróbuję, chociaż proporcje też ciężko określić..

Zacząłem od resztki drożdży, stały sobie kilka dni w lodówce i obsychały, ale dało się je zrestartować :P

Zalałem drożdże ciepłą woda z kranu, dosypałem cukru (dosyć dużo, żeby było słodkawe) i dodałem tyle mąki kukurydzianej, żeby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Posypałem po wierzchu jeszcze mąką..

Odstawiłem na jakieś 20-25 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Dalej.. doprawiłem zaczyn solą, wlałem pół kostki letniego smalcu i dosypałem zwykłej mąki pszennej.. dosypywałem chyba z 5 razy, żeby uzyskać odpowiednią do wyrabiania konsystencję. Wyrabianie to jakieś 15 minut, od razu rozwałkowałem dosyć cienko i lepiłem ciasteczka :) Zanim skończyłem te pierwsze zdążyły wyrosnąć, późniejsze wyrosły jak piekarnik się rozgrzewał..

Farsz to mielona łopatka, jajka, bułka tarta, prażona cebulka i przyprawy.

Dodam jeszcze, że świetnie uzupełnia je masło - jako dodatek do jedzenia.. są po prostu boskie z masełkiem i zimnym piwem :grin:

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275318
Udostępnij na innych stronach

przekąsiło by się co nie co z tej Twojej "palety" wyrobów,

robię się głodny :thumbsup:

Osobiście nie w moim typie łączenie ciasta z mięsiwem ale patrząc na przedstawione przez Ciebie smakołyki chyba niebawem się skuszę .....

super Panie Boczku

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275321
Udostępnij na innych stronach

Osobiście nie w moim typie łączenie ciasta z mięsiwem ale patrząc na przedstawione przez Ciebie smakołyki chyba niebawem się skuszę .....

super Panie Boczku

:grin: serdecznie polecam ;) do zimnego piwka mmmm marzenie...

mama wzięła większą część następnego dnia do pracy. koledzy i koleżanki się zajadali :P nawet szefu, który nie przepada za słonym i ostrym powiedział, że super :cool:

PB, ciekawy jestem czy przeżywasz czasami chwile po za kuchnią?

:lol: łóżko i wannę też zdarza mi się nawiedzać xD

Czy jesteś kawalerem ?

zaskakująco dużo osób mnie o to ostatnio pyta :shock: TAK :D jestem hyhy

 

Nowe przyrządy :lol: hie hie wreszcie normalna waga kuchenna ;)

zepsuty telefon do naprawy.. wiec wziąłem ten co go babcia nie chciała :lol: 21 wiek.. xD

i bardzo przydatne narzędzie do siekania :) szczególnie fajne do czosnku.

 

http://img18.imageshack.us/img18/66/wontrupka1.jpg

 

Dziś przy okazji kupowania mięska i wątróbki do pasztetowej poprosiłem o kawałek więcej na obiad :thumbsup: tak dawno nie jadłem wątróbki w sosie z jabłuszkiem..

i w sumie nie pamiętam kiedy ostatnim razem robiłem głośne 'mmmm' podczas jedzenia :grin:

 

http://img14.imageshack.us/img14/1557/wontrupka2.jpg

 

Wstępnie wziąłem skrawki z łopatki i trochę słoniny podskórnej i wytopiłem :P

wątróbki świeżutkie (świnka bita wczoraj albo dziś rano), pachnące i jędrne :thumbsup: lekko w mące kukurydzianej i na wytopiony tłuszczyk ^^

kostka rosołowa, trochę wody, majeranku i kilka ziarenek kuminu.. do tego kwaskowe jabłuszko krajane w kostkę :)

na koniec oczywiście pieprz (duużo), sól i akcent kwasowy - ocet jabłkowy.. dla chrupkości łodyżki pietruszki :grin:

 

http://img339.imageshack.us/img339/5879/wontrupka3.jpg

 

najważniejsze dla mnie jest to, żeby pomimo podsmażania i duszenia w sosie woń trupki były w środeczku lekko krwiste ;) słodkie, soczyste - zarąbiste prawie jak krwista wołowina :grin: Pozdrawiam

 

http://img442.imageshack.us/img442/3315/wontrupka4.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-276348
Udostępnij na innych stronach

Adam, podogadzać sobie od czasu do czasu trzeba :grin: ciąg dalszy nastpił w weekend :cool:

mięsko zapeklowane, wczoraj boczki zasznurowane - wszystko zaczyna się układać :grin:

 

Stejki z ryżem na ostro.. bombowe :D na masełku :thumbsup:

 

http://img834.imageshack.us/img834/9947/obarstwomarzec2013.jpg

 

 

http://img43.imageshack.us/img43/6540/obarstwomarzec20131.jpg

 

Na drugi dzień śniadanko raczej nietypowe :P skrawki tłuste, od skóry cięte.. na tym przesmażona kiszona kapustka, kiełbaska z kukurydzą i na to jajko sadzone :P

 

http://img580.imageshack.us/img580/3151/obarstwomarzec20132.jpg

 

tak mi posmakowało, że pociągnąłem dalej temat kapustki :grin: ale to już w innym temacie.. :) jeszcze foteczka z wiązania boczków :cool:

kolega Jacek zasznurował swój pierwszy boczek :grin: z jaką gracją i łatwością!

policzyłem wreszcie co i ile daje przypraw.. chociaż zawsze troszkę zostaje :P zależy od boczku.. Pozdrawiam

 

Peklosól 30g/kg

Pieprz czarny 5g/kg

Czosnek 50g/kg

Majeranek 18g/kg

 

http://img803.imageshack.us/img803/221/obarstwomarzec20133.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-276851
Udostępnij na innych stronach

Coś mi było nie dobrze.. coś źle.. coś halo!

ale już wiem czego mi brakowało... :grin: :grin: :grin:

zapachu dymu na rękach, tłustych plam na fartuszku :lol: piekących oczu od pochylania się nad beczką i paleniskiem :lol: TO JEST TO!

 

Trochę chaotycznie, ale roboty masa.. kiełbasy do wędzenia 6kg, 8kg boczku, 2 szynki, pasztetowa, pasztety jeszcze jutro biała kiełbaska i po drodze jakiś kawałek słoninki i kości z żeberek do żuru na własnym zakwasie ^^ sama radość hehe

beczka dziś przyjęła ponad 20kg wsadu na raz.. ledwo ledwo :P

 

Serduszka kurczęce w pogolonkowej galarecie :thumbsup: ..w większości poszły do pasztetu :grin:

 

http://img43.imageshack.us/img43/9712/wdzenienawielkanoc2013.jpg

 

Test farszu kiełbasy do wędzenia.. łopatka, słonina i wołowina na klej.. przyprawy: (sol peklowa już w mięsie po peklowaniu), pieprz czarny, kumin w całości, suszona bazylia i brązowa gorczyca.. ciut czosnku w proszku w lenistwa ^^ pychotka..

 

http://img835.imageshack.us/img835/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg

 

Pasztet 'z połcia' m.in. golonka, kurze serca i wątróbki, wątroba wieprzowa, boczek, żeberka, trochę otłuszczonych skórek.. i kto by spamiętał co jeszcze :P 7 kilogramowych blaszek wyszło i jeszcze dwa słoiczki.. też mniamuśny :)

 

http://img197.imageshack.us/img197/1720/wdzenienawielkanoc20132.jpg

 

I tu prawdziwe objawienie! Kiszka pasztetowa smarowna mistrza Pisa :grin: z małymi uproszczeniami z mojej strony, ale ogólny pryncypia zostały zachowane.. farsz na surowo był pyszny! normalnie mój smak, chociaż ilość przypraw zmniejszyłem ze względu na babcię i innych konsumentów! co to będzie po parzeniu i wędzeniu??

 

http://img199.imageshack.us/img199/1171/wdzenienawielkanoc20133.jpg

 

Zawalona mięskiem lodówka :D tam się w siatkach boczki peklują, niżej szyneczki, obok jeszcze co innego, gdzieś goloneczka świta oj oj :D

 

http://img12.imageshack.us/img12/2795/wdzenienawielkanoc20134.jpg

 

Pytanie jak wielką szynkę włożyć w siatkę przy pomocy małej rury?

z kolegą Jackiem wykombinowaliśmy jak :lol: wyszło jak wyszło, zobaczy się jak na stole wyglądem i smakiem się pokaże..

 

http://img818.imageshack.us/img818/8089/wdzenienawielkanoc20137.jpg

 

Osuszanie 1.5h, pasztetowa i kiełbasy wędzone 2 godziny, boczki pobyły sobie jeszcze aż w sumie wyszło im po 6 godzin wędzenia.. a reszta siedziała do wieczora :grin:

czyli tak od 9:40 (koniec osuszania) do sam nie wiem której..

 

http://img43.imageshack.us/img43/2668/wdzenienawielkanoc20138.jpg

 

Kiełbaska już sparzona, może nawet dziś kęs dla testu :)

 

http://img191.imageshack.us/img191/7880/wdzenienawielkanoc20139.jpg

 

Płat boczku z przyprawą ostrą (birds eye) i kuminem.. przepyszny :) miał iść na metkę cebulową albo konserwę słoikową, ale nie ma mowy :P na surowo zostanie do żucia xD

 

http://img841.imageshack.us/img841/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg

 

Gotowa pasztetowa Pisa.. no ludzie, jakież to dobre :D nawet tą sztuczną osłonkę chce się do cna wyssać z tego smaku :grin: niesamowite po prostu :idea: dobrze, że aż 2.5kg zrobiłem :devil:

 

http://img708.imageshack.us/img708/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg

 

http://img833.imageshack.us/img833/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg

 

Reszta jeszcze się parzy.. cóż szynki na termometr, boczki do 22:20 :) i fajrant na dziś ;) Gar 50 litrów znowu się przydaje i ratuje dzień :D Pozdrawiam

 

http://img7.imageshack.us/img7/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277857
Udostępnij na innych stronach

HerrSpeck - szacunek i ślinotok to me wyrazy uwielbienia dla Twej chęci produkowania dobroci.

Powiedz , jeśli chcesz - czy wszystko to co stworzysz , spala tylko Twoja familia???????? :shock:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277871
Udostępnij na innych stronach

HerrJumbo, no cóż liczną mam rodzinkę i lubią pojeść ;) ale większość uważa na spożywane ilości ;) manufaktury staram się nie odstawiać, to oczywiste bo nie mam warunków.. ale jak coś robię to połowę albo więcej rozdaję :rolleyes: mama bierze do pracy np. i robi lunch dla kolegów i szefostwa.. i potem szef mówi, że chce takie 2 pasztety, 2kg białej, kilo wędzonej srutututu gravlaxy czy inne cuda :lol: nie wypada poskąpić bliźniemu.. szczególnie, że łasy jestem na ochy i achy :D tudzież możliwość korzystania z firmowego auta mamy :cool: wszystko ma swoje plusy :lol:

Btw. Miro, dziś cały dzień biegałem w jaskrawo żółtym fartuszku od Ciebie :grin: ludzie się oglądali, sąsiedzi dopytywali hehehe kolega Leśniak mnie natchnął, żeby reklamę robić ubiorem :devil: oby podziałało ;)

Btw2. Pis, mój rzeźnik (lub tzw. 'baba z mięsem na bazarze" :lol: - wolę nazwać mięsną damą) wdała się ze mną w dyskusję o pasztetowej.. że próbowała już 3x i nie wyszło.. dała sobie spokój :( polecałem internet, ale te myki nie dla niej..

pozwoliłem sobie przepisać Twój przepis na karteczkę, oczywiście z adnotacją o autorze i źródle :) mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko jeżeli wręczę Jej jutro tą karteczkę? :grin: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277882
Udostępnij na innych stronach

Pytanie jak wielką szynkę włożyć w siatkę przy pomocy małej rury?

Odpowiedź - przeciąć rurę po długości, czyli dokonać w rurze możliwości regulacji. :cool:

 

że nie będziesz miał nic przeciwko jeżeli wręczę Jej jutro tą karteczkę?

Wszystko o masarstwie tradycyjnym ludzkość już wymyśliła znacznie wcześniej, my tylko powielamy stare przepisy lub jesteśmy bardziej nowocześni i coś zmieniamy, tak że nic na forum nie jest prywatne i wszystko można przekazać dla dobra ludzkości. :cool: .

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277887
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Odpowiedź - przeciąć rurę po długości, czyli dokonać w rurze możliwości regulacji.

:grin: :grin: :grin: proste i genialne :) przyda się na pewno.. kupię swoją rurę zamiast pożyczać od wujka :P

wszystko można przekazać dla dobra ludzkości

:grin: przekażę wrażenia jak tylko będę kupował mięso u znajomej Pani :)

 

Święta... UFFFFF i po świętach :lol: za dużo, za tłusto.. przytłaczająco ;) ale satysfakcji jest troszkę :grin: Małe sprawozdanie może zacznę od 10kg białej :P

 

http://img844.imageshack.us/img844/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

http://img194.imageshack.us/img194/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

wp. kl. I 3kg sitko 9mm

wp. kl. II 2.56kg sitko 6mm

wp. kl. III 0.72kg sitko 2.5mm

wołowina ścięgnista 1.25kg sitko 2.5mm (3 razy przepuszczona)

słonina 2kg sitko 9mm

woda 6%

 

Przyprawy:

-Czosnek 20g/kg

-Sól 22g/kg

-Pieprz 1g/kg

-Majeranek 1.5g/kg

 

Mięsko odpowiednio zmielone, wołowina na klej wyrobiona osobno. Wp. I i II połączona z wodą i wyrabiana do wchłonięcia, następnie połączona z klejem i wp. III - wyrobiona z przyprawami do odpowiedniej kleistości farszu. Jelita trafiły się różnej średnicy - mniej więcej pół na pól.. właściwe jak na białą i nieco cieńsze.. trzeba było parzyć na 2 razy :) 20 i 25 minut.

 

Czasu na robienie fotek nie było.. z resztą każdy wie jak to wygląda ;) ostatecznie kiełbaska wyszła dużo lepsza niż rok temu. Soczysta, smaczna o dobrej, zwartej acz nie za twardej konsystencji.. Na zdjęciu jakoby lekko różowa - peklosoli nie dodawałem, może to kwestia sporej ilości czosnku? coś tam gdzieś czytałem, ale zapomniałem :blush: no nic :P

 

http://img826.imageshack.us/img826/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

http://img18.imageshack.us/img18/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Żur w tym roku też na własnym żytnim zakwasie :D gotowany potem na wodzie spod parzenia wędzonek, na wędzonych żebrach i z dodatkiem suszonych prawdziwków.. wyszedł bardzo smaczny :) z dnia na dzień lepszy! dopieszczony chrzanem i czosnkiem lecz nieco przesolony :blush: ..nie jak dla mnie, ale inni o tym wspomnieli :P

 

http://img836.imageshack.us/img836/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Święconka :D nawet pasztetowa się poszła poświęcić! ^^

 

http://img805.imageshack.us/img805/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Szyneczka :thumbsup: co mi najbardziej schlebia w niej.. sporo rozdałem, głównie ludziom 'starej daty', którzy pamiętają co dobre było :D i właśnie tak komentowali tą szynkę.. aromatyczna, soczysta, mięciutka i nieprzesolona. Podobno tak dobra jak to co się kiedyś przywoziło na święta ze wsi..

jak dla mnie ciut mało słona, ale ujdzie :P

 

http://img690.imageshack.us/img690/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Stół wielkanocny :) wszystko swojskie, swojskim popite (nalewka wiśniowa od Dorotki i Rysia - przepyszna!) i wreszcie mogłem powiedzieć, że na desce wędlin wszystko jest domowej roboty :grin: :grin: :grin:

 

http://img688.imageshack.us/img688/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

http://img15.imageshack.us/img15/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Chlebek ładnie wygląda co? ^^ niestety na szybko, bez przepisu i na kacu robiony :lol: przeto mało zjadliwy.. ale zawsze to swojska ozdoba :lol: na następny rok zaplanuje chlebuś zamiast robić go na ostatnią chwilę..

 

http://img402.imageshack.us/img402/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Pierwsze danie świąteczne - wędzona golonka gotowana 12 godzin w kapuście kiszonej z kuminem, kośćmi i resztkami ścięgnistymi po kiełbasach.. MNIAM!

ta kapustka potem spłodziła pyszna kolację (wczoraj) i nadal jest.. :D

 

http://img197.imageshack.us/img197/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

W domu Wielkanoc a za oknem Boże Narodzenie... tyle śniegu nie nawaliło przez całą zimę :lol: ehh no i to na razie tyle :P Pozdrawiam

 

http://img62.imageshack.us/img62/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Albo nie! :lol: powrzucam jak już złapałem wenę dalsze losy kapuchy :P

 

Przesmażyłem na słonince wędzonej trochę boczku, kiełbaski, cebulki.. odstawiłem to do naczynka alu i dodałem surowego, drobno siekanego czosnku.

 

http://img845.imageshack.us/img845/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Na smalcu zesmażyłem dosyć mocno ziemniaki, ugotowane zawczasu w mundurkach i krajane w kostkę, oraz twarde, kwaśne jabłko.

 

http://img20.imageshack.us/img20/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Kiedy wszystko było już dobre (złapało odpowiedni kolor) dodałem cebulkę, mięso i surowy czosnek.. oraz łyżkę miodu. Doprawiłem solą i pieprzem, po 3 minutach było gotowe do serwowania z gorącą kapustą.

 

http://img210.imageshack.us/img210/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Na deser szybki mus czekoladowo-pomarańczowy w kuflach..

Jeżeli kogoś to interesuje.. robiłem bez przepisu, ale wyszło fajnie :)

W kąpieli wodnej rozpuściłem pół tabliczki czekolady 85% z kawałkiem masła i cukrem pudrem. Później dodałem tam jeszcze aromat pomarańczowy i po zestawieniu z pary 3 żółtka. W międzyczasie ubiłem w cukrem pudrem 3 białka na sztywno.

Po przestudzeniu czekolady z dodatkami połaczyłem wszystko delikatnie i przelałem do kubków. Chłodzone kilka godzin w lodówce.. byłoby chyba nawet lepsze lekko zmrożone? Konsumentom bardzo smakowało :grin:

 

http://img11.imageshack.us/img11/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

 

Ostatnie życie żurku.. Wczoraj wrzuciłem tam trochę tych zasmażanych z jabłkami i mięsem kartofli.. dziś odgrzałem i dowaliłem trochę kaszy mannej :thumbsup: na wierzch odrobina kwaśnej śmietany i chrzanu.. no po prostu :thumbsup: Pozdrawiam

 

http://img571.imageshack.us/img571/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279048
Udostępnij na innych stronach

Boczuś, a tak apropos własnego popijania to przypadkiem nie przymierzałeś się do jakiegoś miedzianego cudaka? Bo że ciśnienie smakołykami spokojnemu człowiekowi podnosisz to już Ci pisałem :grin:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279054
Udostępnij na innych stronach

PanieB., a gdzie Twoja fotka ? Wszystko pięknie, fajnie, koledzy, smakołyki, a gdzie Robert ??? :wink:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279058
Udostępnij na innych stronach

A ja zgłaszam wniosek o wprowadzenie zakazu publikowania zdjęć przez PanaBoczka! To jest nieodpowiedzialne igranie z ludzkim życiem!

Prędzej czy później, od oglądania takich zdjęć, ktoś żółcią zaleje się z zazdrości, własną krwią ze złości, albo udławi się od ślinotoku.

 

;)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279075
Udostępnij na innych stronach

To jest nieodpowiedzialne igranie z ludzkim życiem!

Maad, popieram :) To jest obłęd, co ten Robert wyczynia...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279076
Udostępnij na innych stronach

PanBoczek, miecz Damoklesa Wisi nad Tobą - około 22 kwietnia mam być w okolicach Warszawy to nawiedzę Cie i pochłonę te smakołyki a właściciela utłukę - by więcej nie publikował tak ślino tokowych smakołyków

 

wygląda na pychotki :)

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279087
Udostępnij na innych stronach

z powodu HerrSpeck'a LIDL chce wywalić ze swojej reklamy Okrasę i Pascala

a Korea Północna i Chiny cenzurują strony z Jego wpisami, aby nie wywołać rozruchów

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279091
Udostępnij na innych stronach

Abratku, silną wolę do dobrego jadła to ja mam ........ w planach :grin:

Witam po raz pierwszy. Chciałem powiedzieć, że moja wola jest tak silna, że robi ze mną co chce :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279114
Udostępnij na innych stronach

Robert, masz przechlapane... z resztą widać, że już boisz się cokolwiek pisać w swoim temacie...

:grin:

Gessler, czy inne Okrasy, to pikuś przy Tobie :)

 

Graty chłopie !!! Czapki z głów !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279116
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.