Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wojciechu nie mam żadnej ciekawej metody usuwania pestek :P najlepsza opcja to jak Adam napisał drylownica.. chociaż te 3kg wiśni wypestkowałem ręcznie nożem.. dlaczego? żeby podczas picia nalewki mieć satysfakszyn :devil: idę o zakład, że będzie smaczniejsza.. kwestia podejścia do tematu :P psychika robi swoje ;)

to Ty PanieB jeszcze z jajka na jajko skakałeś

hahahahaha :grin: pokazałem ten tekst mamie :D ale się uśmialiśmy :wink:

No widać, że rodzina nie tylko na fotkach jest dobra

każda rodzina ma swoje waśnie ale i dobre momenty się zdarzają :grin: za rok uprzedzę, że najlepszym prezentem będzie pół litra spirytusu haha :D

Darhel, dzięki :P a co do wieku.. w sobotę wezmę ze sobą dowodzik do TeBe i nie będzie już żadnych wątpliwości :lol: chyba, że ktoś powie, że TeBe został przekupiony :rolleyes: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230825
Udostępnij na innych stronach

żałuję ale w tym roku żadnych nalewek nie udało mi się zrobić

ceny owoców były zaporowe ......10 PLN /kg truskawek czy 6 PLN / kg wiśni to nie dla

mnie... pozostaje mi tylko miodula ze szlachetnych napojów i mam zamiar zrobić cydr tylko muszę kupić fermentator

jabłka są jeszcze w dostępnych cenach

no i się zaczęło
ciekawe jak się skończy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230826
Udostępnij na innych stronach

PanieBcczku-zaklad to hazard , a jak wiesz on plata figle ,wiec zobaczyny za 6 miesiecy jaki jest efekt " satysfakcji " Twojej wisniowki i mojej ja nastawilem 12kg , dlatego nie podjalem sie drylowac nozem ,za to wczoraj kupilem natychmiast drylownice z linku kolegi " smola" . Co do napoju Złota Rosa - to sie nie stresuj , kazdy wiek i pokolenie ma swoje " nalewki " na tym forum jest paru jeszcze uczestnikow , ktorzy mogliby nam napisac cos o " skakaniu......! " wymieniajac swoje napoje. Pozdrawiam :grin:
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230830
Udostępnij na innych stronach

3kg wiśni wypestkowałem ręcznie nożem

Wiśnie dobrze się dryluje końcem agrafki :grin:

pokazałem ten tekst mamie :D

Ukłony i szacum dla mamuśki :D

ceny owoców były zaporowe

No to fakt, ja w tym roku zrobiłem połowę mniej niż rok temu :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230893
Udostępnij na innych stronach

Zbój Madej, nie ma to tamto!!!!

wyroby Zbója i Pokemona zyskują sławe oraz wielkość..

ja tu mogę tylko poświadcyć..

są zajebiaszxcze! będe je robł, moja mama teź! Pozdrawixzm

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230898
Udostępnij na innych stronach

Panie Boczku, coś wąchałeś

\

Chyba to co ty.... :D prosiłem nie wygaszajcie cennych postów.. po co.. dla.. czego?

cenię wasze uwagi.. cokolwiek by to było, niech zostanie.. czemu nie! Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230905
Udostępnij na innych stronach

wyroby Zbója i Pokemona zyskują sławe oraz wielkość..

ja tu mogę tylko poświadcyć..

są zajebiaszxcze! będe je robł, moja mama teź!

:blush: :blush: :blush:

Robert, jeśli coś ci podpasowało z naszych wyrobów, przetworów itp... to super !!!

Pozdro

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230919
Udostępnij na innych stronach

pokemon15, :grin: wylewny się czasem robię po nalewkach hehehe

Od rana wielka zadyma :D udka, piersi dla rodzinki i na sałatkę, rolady, karkówka, kiełbasa z łososia i wieprzowa z boczku i łopatki :thumbsup: do wyrabiania dodałem szklankę gorącego wywaru, za inspiracją kruchej kiełbasy Halusi :)

zamiast zwykłej gorącej wody dodałem wywar z kostek rosołowych domowej roboty ;) coby kiełbaska posmak golonki miała :grin: Pozdrawiam

 

 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231425
Udostępnij na innych stronach

udka, piersi dla rodzinki i na sałatkę, rolady, karkówka, kiełbasa z łososia i wieprzowa z boczku i łopatki :thumbsup: do wyrabiania dodałem szklankę gorącego wywaru, za inspiracją kruchej kiełbasy Halusi :)

zamiast zwykłej gorącej wody dodałem wywar z kostek rosołowych domowej roboty ;) coby kiełbaska posmak golonki miała

 

:thumbsup: Smacznego po przygotowywaniu! :lol:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231432
Udostępnij na innych stronach

Shadow, nabrałem wstrętu do ogórków w formie stałej :lol: teraz chcę już tylko przyjmować je w płynnej formie :wink: :grin:

Tak mi się troszkę nudzi :P senność i bezsenność na raz hehe uchodzi po troszku 'power' zlotowy :devil: podkoloruję trochę :P

 

Udeczka podwędzone do sałatki :)

http://img29.imageshack.us/img29/7531/zlotwedzprzyg.jpg

 

Roladki parzone 150 minut

http://img337.imageshack.us/img337/600/zlotwedzprzyg1.jpg

 

Łososiowa :P jedyny mankament to ta osłonka kolagenowa.. będę musiał poeksperymentować z substytutem :P aby dało się zjeść bez obierania każdego kawałka..

http://img545.imageshack.us/img545/3523/zlotwedzprzyg2.jpg

 

Karkówka wędzona w siatce :) parzona jak baleron 2.5 godziny

http://img689.imageshack.us/img689/1920/zlotwedzprzyg3.jpg

 

http://img713.imageshack.us/img713/9169/zlotwedzprzyg4.jpg

 

Klasyczny skręt kiszek :lol: za duże pętka.. za mały garnek :rolleyes: Pozdrawiam

http://img208.imageshack.us/img208/3946/zlotwedzprzyg5.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231751
Udostępnij na innych stronach

Robercie jesteś nie samowity :clap: podaj proszę jak robiłeś karkóweczkę bo pięknie wygląda
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231753
Udostępnij na innych stronach

Klasyczny skręt kiszek za duże pętka.. za mały garnek Pozdrawiam

:grin: dobre , :tongue: nie powielaj

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231760
Udostępnij na innych stronach

Klasyczny skręt kiszek za duże pętka.. za mały garnek Pozdrawiam

I mocno pieczona :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231763
Udostępnij na innych stronach

karolszymczak, :grin:

Karkówka peklowana 4 dni wg zaleceń kalkulatora ze strony głównej.. ciut przysłona ;) zredukowałbym ilość peklosoli w mieszance o 1/3.. tzn. zredukuję, na pewno jeszcze zrobię tą wędlinkę :D

Pierwszy raz pakowałem karkówkę w siatkę sam.. za pomocą rury pcv :) patent wujka.. faktycznie łatwizna; naciągnąć siatkę na odpowiedniej szerokości rurę, zawiązać, karkówka do rury i hyc :devil: osiatkowana w 2 sekundy hehe

Do peklowania dorzuciłem liście laurowe i ziele angielskie.. słabo wyczuwalne - next time zagotuję je w wodzie, której użyję do rozrabiania mieszanki peklującej.

Bez nastrzyków, dało radę :)

Wędzona 6 godzin, 5h temp. 45-50*C, ostatnia godzina 90*C.. podpiekanie cóż, nie byłem zadowolony wiec wg zaleceń akademii Dziadka sparzyłem jak baleron przez 2.5h w 80*C..

arkadiusz, kostek61, nie jest to arcydzieło :lol: i oceniłbym co najwyżej na zjadliwe ;) za to dosyć chude.. zapewne pójdzie do zamrożenia wg rady TeBe ;) a potem kapuśniaczki, bigosy, leczo :thumbsup: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231769
Udostępnij na innych stronach

Karkówka

wedzenie do koloru ,potem parzenie

karkówkę w siatkę

lepiej osznurowac

next time zagotuję je w wodzie,

popieram,i to na tyle.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231771
Udostępnij na innych stronach

Łososiowa jedyny mankament to ta osłonka kolagenowa.. będę musiał poeksperymentować z substytutem aby dało się zjeść bez obierania każdego kawałka..

To pozostaje Ci jelito wołowe, albo grube wieprzowe.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231789
Udostępnij na innych stronach

kolagenowa

Kolagen jest zjadliwy.Jelito wołowe też będzie twarde i trzeba je będzie zdejmować.Pozostają jelita grube tylko gdzie kupić taki kaliber tych jelit, żeby nadawały się na kiełbasę.W hurtowniach są, ale tylko niekalibrowane i raczej na pasztetową.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231803
Udostępnij na innych stronach

Kolagen jest zjadliwy

Życzę powodzenia w jedzeniu. :grin:

 

Kolagenowa jadalna to i owszem, ale jeśli jeszcze nie jadłeś, to jedzenie przypomina przeżuwanie condoma.

Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem.

Już osobiście wolałbym zastosować grube jelito wieprzowe 32+.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231825
Udostępnij na innych stronach

Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem.

miro to przylec do mnie ichnie tylko takie,ja nie stosuje :grin:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231863
Udostępnij na innych stronach

Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem.

miro to przylec do mnie ichnie tylko takie,ja nie stosuje :grin:
Nie rozumiem.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231866
Udostępnij na innych stronach

Nie rozumiem.

irlandczycy w 80 proc. stosuja kalogenowe do swoich kielbasek i sa naprawde zjadliwe :wink:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231870
Udostępnij na innych stronach

Kolagenowa jadalna to i owszem, ale jeśli jeszcze nie jadłeś, to jedzenie przypomina przeżuwanie condoma.

Nie wiem jakie posiadasz u siebie ,ale ja mam japońskie na kabanosy i chyba nie sądzisz ,że je obieram z osłonki.Oczywiście ,że to nie to to samo co baranki ,ale ujdzie :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231872
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.