smola Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak "Złota Rosa" była w sprzedaży(jeżeli chodzi o napój), niestety Zbóju, chodzi o o sernik :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Wojciechu nie mam żadnej ciekawej metody usuwania pestek :P najlepsza opcja to jak Adam napisał drylownica.. chociaż te 3kg wiśni wypestkowałem ręcznie nożem.. dlaczego? żeby podczas picia nalewki mieć satysfakszyn :devil: idę o zakład, że będzie smaczniejsza.. kwestia podejścia do tematu :P psychika robi swoje to Ty PanieB jeszcze z jajka na jajko skakałeśhahahahaha :grin: pokazałem ten tekst mamie ale się uśmialiśmy :wink: No widać, że rodzina nie tylko na fotkach jest dobrakażda rodzina ma swoje waśnie ale i dobre momenty się zdarzają :grin: za rok uprzedzę, że najlepszym prezentem będzie pół litra spirytusu haha Darhel, dzięki :P a co do wieku.. w sobotę wezmę ze sobą dowodzik do TeBe i nie będzie już żadnych wątpliwości :lol: chyba, że ktoś powie, że TeBe został przekupiony :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 żałuję ale w tym roku żadnych nalewek nie udało mi się zrobić ceny owoców były zaporowe ......10 PLN /kg truskawek czy 6 PLN / kg wiśni to nie dla mnie... pozostaje mi tylko miodula ze szlachetnych napojów i mam zamiar zrobić cydr tylko muszę kupić fermentatorjabłka są jeszcze w dostępnych cenach Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 PanieBcczku-zaklad to hazard , a jak wiesz on plata figle ,wiec zobaczyny za 6 miesiecy jaki jest efekt " satysfakcji " Twojej wisniowki i mojej ja nastawilem 12kg , dlatego nie podjalem sie drylowac nozem ,za to wczoraj kupilem natychmiast drylownice z linku kolegi " smola" . Co do napoju Złota Rosa - to sie nie stresuj , kazdy wiek i pokolenie ma swoje " nalewki " na tym forum jest paru jeszcze uczestnikow , ktorzy mogliby nam napisac cos o " skakaniu......! " wymieniajac swoje napoje. Pozdrawiam :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 3kg wiśni wypestkowałem ręcznie nożemWiśnie dobrze się dryluje końcem agrafki :grin: pokazałem ten tekst mamie Ukłony i szacum dla mamuśki ceny owoców były zaporoweNo to fakt, ja w tym roku zrobiłem połowę mniej niż rok temu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zbój Madej, nie ma to tamto!!!! wyroby Zbója i Pokemona zyskują sławe oraz wielkość.. ja tu mogę tylko poświadcyć.. są zajebiaszxcze! będe je robł, moja mama teź! Pozdrawixzm Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Panie Boczku, coś wąchałeś\ Chyba to co ty.... prosiłem nie wygaszajcie cennych postów.. po co.. dla.. czego? cenię wasze uwagi.. cokolwiek by to było, niech zostanie.. czemu nie! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 wyroby Zbója i Pokemona zyskują sławe oraz wielkość.. ja tu mogę tylko poświadcyć.. są zajebiaszxcze! będe je robł, moja mama teź! :blush: :blush: :blush: Robert, jeśli coś ci podpasowało z naszych wyrobów, przetworów itp... to super !!! Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-230919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 pokemon15, :grin: wylewny się czasem robię po nalewkach hehehe Od rana wielka zadyma udka, piersi dla rodzinki i na sałatkę, rolady, karkówka, kiełbasa z łososia i wieprzowa z boczku i łopatki :thumbsup: do wyrabiania dodałem szklankę gorącego wywaru, za inspiracją kruchej kiełbasy Halusi zamiast zwykłej gorącej wody dodałem wywar z kostek rosołowych domowej roboty coby kiełbaska posmak golonki miała :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 udka, piersi dla rodzinki i na sałatkę, rolady, karkówka, kiełbasa z łososia i wieprzowa z boczku i łopatki :thumbsup: do wyrabiania dodałem szklankę gorącego wywaru, za inspiracją kruchej kiełbasy Halusi zamiast zwykłej gorącej wody dodałem wywar z kostek rosołowych domowej roboty coby kiełbaska posmak golonki miała :thumbsup: Smacznego po przygotowywaniu! :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Przygotowania na party u Tebe rozpoczęte Cosik mi się wydaje, że będzie na bogato na imprezce. Do zobaczenia w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Shadow, nabrałem wstrętu do ogórków w formie stałej :lol: teraz chcę już tylko przyjmować je w płynnej formie :wink: :grin: Tak mi się troszkę nudzi :P senność i bezsenność na raz hehe uchodzi po troszku 'power' zlotowy :devil: podkoloruję trochę :P Udeczka podwędzone do sałatki http://img29.imageshack.us/img29/7531/zlotwedzprzyg.jpg Roladki parzone 150 minut http://img337.imageshack.us/img337/600/zlotwedzprzyg1.jpg Łososiowa :P jedyny mankament to ta osłonka kolagenowa.. będę musiał poeksperymentować z substytutem :P aby dało się zjeść bez obierania każdego kawałka.. http://img545.imageshack.us/img545/3523/zlotwedzprzyg2.jpg Karkówka wędzona w siatce parzona jak baleron 2.5 godziny http://img689.imageshack.us/img689/1920/zlotwedzprzyg3.jpg http://img713.imageshack.us/img713/9169/zlotwedzprzyg4.jpg Klasyczny skręt kiszek :lol: za duże pętka.. za mały garnek :rolleyes: Pozdrawiam http://img208.imageshack.us/img208/3946/zlotwedzprzyg5.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Robercie jesteś nie samowity :clap: podaj proszę jak robiłeś karkóweczkę bo pięknie wygląda Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Klasyczny skręt kiszek za duże pętka.. za mały garnek Pozdrawiam :grin: dobre , :tongue: nie powielaj Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Klasyczny skręt kiszek za duże pętka.. za mały garnek Pozdrawiam I mocno pieczona :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 karolszymczak, :grin: Karkówka peklowana 4 dni wg zaleceń kalkulatora ze strony głównej.. ciut przysłona zredukowałbym ilość peklosoli w mieszance o 1/3.. tzn. zredukuję, na pewno jeszcze zrobię tą wędlinkę Pierwszy raz pakowałem karkówkę w siatkę sam.. za pomocą rury pcv patent wujka.. faktycznie łatwizna; naciągnąć siatkę na odpowiedniej szerokości rurę, zawiązać, karkówka do rury i hyc :devil: osiatkowana w 2 sekundy hehe Do peklowania dorzuciłem liście laurowe i ziele angielskie.. słabo wyczuwalne - next time zagotuję je w wodzie, której użyję do rozrabiania mieszanki peklującej. Bez nastrzyków, dało radę Wędzona 6 godzin, 5h temp. 45-50*C, ostatnia godzina 90*C.. podpiekanie cóż, nie byłem zadowolony wiec wg zaleceń akademii Dziadka sparzyłem jak baleron przez 2.5h w 80*C.. arkadiusz, kostek61, nie jest to arcydzieło :lol: i oceniłbym co najwyżej na zjadliwe za to dosyć chude.. zapewne pójdzie do zamrożenia wg rady TeBe a potem kapuśniaczki, bigosy, leczo :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Karkówkawedzenie do koloru ,potem parzeniekarkówkę w siatkęlepiej osznurowacnext time zagotuję je w wodzie,popieram,i to na tyle. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Shadow, nabrałem wstrętu do ogórków w formie stałej :lol: teraz chcę już tylko przyjmować je w płynnej formie Zapraszam, daleko nie masz :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Łososiowa jedyny mankament to ta osłonka kolagenowa.. będę musiał poeksperymentować z substytutem aby dało się zjeść bez obierania każdego kawałka..To pozostaje Ci jelito wołowe, albo grube wieprzowe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 kolagenowa Kolagen jest zjadliwy.Jelito wołowe też będzie twarde i trzeba je będzie zdejmować.Pozostają jelita grube tylko gdzie kupić taki kaliber tych jelit, żeby nadawały się na kiełbasę.W hurtowniach są, ale tylko niekalibrowane i raczej na pasztetową. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Kolagen jest zjadliwyŻyczę powodzenia w jedzeniu. :grin: Kolagenowa jadalna to i owszem, ale jeśli jeszcze nie jadłeś, to jedzenie przypomina przeżuwanie condoma. Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem. Już osobiście wolałbym zastosować grube jelito wieprzowe 32+. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem.miro to przylec do mnie ichnie tylko takie,ja nie stosuje :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Wielu już u mnie było z nowościami kolagenu jadalnego ale ..... podziękowałem.miro to przylec do mnie ichnie tylko takie,ja nie stosuje :grin:Nie rozumiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Nie rozumiem.irlandczycy w 80 proc. stosuja kalogenowe do swoich kielbasek i sa naprawde zjadliwe :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Kolagenowa jadalna to i owszem, ale jeśli jeszcze nie jadłeś, to jedzenie przypomina przeżuwanie condoma. Nie wiem jakie posiadasz u siebie ,ale ja mam japońskie na kabanosy i chyba nie sądzisz ,że je obieram z osłonki.Oczywiście ,że to nie to to samo co baranki ,ale ujdzie :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/17/#findComment-231872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.