Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

TeBe :clap: zgadłeś. :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212791
Udostępnij na innych stronach

Nie, nie wierzę Takich 22-letnch facetów nie ma

Też mi to nie pasi - zabaw się w detektywa , mieszkasz w tej samej wsi :grin:

A jak tak jest , to ja Ci będę pielił ogródek w następnym roku :wink: a Panaboczka (z ulicy Ćwiartki3 ) na plecach zaniosę na rynek :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212792
Udostępnij na innych stronach

Wiele wyjaśnia.

:) Wreszcie dokopałem sie do tematu z powitaniami hehe

Mam na imie Robert, 22 lata, okolice Warszawy z zamiłowania kucharz :)

Cóż rodzynek jeśli chodzi o wiek i zdolności.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212794
Udostępnij na innych stronach

Andyandy, Zbój Madej, karolszymczak, andrzej k, Majki110, paolodoro,marek72, kłaniam sie i dziękuje ^^

jumbo, nie myślałem, że ktoś tak szybko sprawdzi ^^ bardzo sie ciesze :clap:

Szkoda, że ustawiacie do postów wygaszanie :P nie miałbym nic przeciwko frywolności, ot i nawet małemu spamowi w tym temaciku ^^ najważniejsze aby każdy sie czuł swobodnie :D

TeBe, :lol: Twój pomysł jest tak szalony, że może być prawdą :D:D:D

już wczoraj sie zastanawiałem czy Magda Gessler reklamuje kamisa czy prymata :lol: i czy przypadkiem nią nie jestem hahaha :grin:

Jeżeli jednak miałbym Wam polecić jakieś przyprawy to stawiam na sklepy online i przyprawy sprowadzane prosto z indii, chin etc. Kamis, Prymat czy Knorr nie mają wstępu do dobrych restauracji :) ..chyba że ktoś wierzy w takie cuda jak w tv, że Marco P.W. przyprawia pierś kurczaka kostką knorra :lol:

TeBe, jagra, Henio, jeszcze raz dzięki.. i odpuśćcie dochodzenia ^^ w przyszłym roku będe miał pewnie więcej czasu i wybiore sie na zjazd :grin:

miro, drugi raz w życiu ktoś nazywa mnie rodzynkiem :lol: kiedyś byłem w liceum w klasie 24 female i 3 male :D tego "rodzynka" też doceniam ^^ dzięki hehe

Pozdrawiam serdecznie :)

 

http://img338.imageshack.us/img338/6761/robertjf.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212842
Udostępnij na innych stronach

Cóż rodzynek jeśli chodzi o wiek i zdolności.

Jaki fajny '' rodzynek'' .... :grin: :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212845
Udostępnij na innych stronach

Może zaznaczysz na mapie swoje miejsce zamieszkania :question: A nuż jesteśmy sąsiadami :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212848
Udostępnij na innych stronach

To ja wymiękam bo tak ładny i zdolny w Twoim wieku nie byłem . Ale za to jak miałem 23 wiosny , to byłem mistrzem "prodiża" - to takie ustrojstwo na (wtedy) 220 volt , w którym piekłem kurczaki i inne mięsa , oraz ciasta . :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212850
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze tylko dopisz żeś kawaler i masz "przerąbane".

Kobitki nie dadzą Ci spokoju. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212855
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze tylko dopisz żeś kawaler i masz "przerąbane".

Kobitki nie dadzą Ci spokoju. :grin:

No jasne że P.Boczek to kawaler... że też taki '' rodzynek'' trafił się nam forum WB :grin: a jaki zdolny.. :grin:

Ale ten nick P.Boczku jest adekwatny do Twojej osoby :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212866
Udostępnij na innych stronach

Gdyby był żonaty, to na pewno nie byłby tak genialny (mądry).

Skoro sam potrafi tak wiele, to na co mu .....

 

Przychodzi młody facet do lekarza z bólem żołądka.

 

- Zgagę pan ma? - pyta lekarz.

 

- Broń Boże, jestem kawalerem - odpowiada pacjent.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212891
Udostępnij na innych stronach

Boczuś tak jak Henio pisze , ja tez zdolny nie byłem , o "prodiżu " wiedziałem dużo :grin: , no i ze w Twoim wieku będąc ,wrzody mi pękły :lol: :lol: :lol: to insza sprawa ...

ale jedno jest pewne ,idziesz w dobrym kierunku i taka mała moja prośba nie zbaczaj !!!

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212894
Udostępnij na innych stronach

Gdyby był żonaty, to na pewno nie byłby tak genialny (mądry).

Skoro sam potrafi tak wiele, to na co mu .....

 

Przychodzi młody facet do lekarza z bólem żołądka.

 

- Zgagę pan ma? - pyta lekarz.

 

- Broń Boże, jestem kawalerem - odpowiada pacjent.

ja już też :grin:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212922
Udostępnij na innych stronach

einshel, może jakąs znajde :lol: na razie koledzy tu powstawiali lepsze fotki

Siemka ! No i znalazłeś :clap: Sympatyczny z Ciebie kolo :grin: :cool: Ps. A ja już ''zajęta'' ... :devil: :grin: :wink: Pozdrawiam!
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212955
Udostępnij na innych stronach

:grin: hyhyhy dajcie spokuj :P gdzie ja tam ładny i zdolny :rolleyes: jakieś talenty każdy ma :P

"prodiża" - to takie ustrojstwo na (wtedy) 220 volt , w którym piekłem kurczaki i inne mięsa , oraz ciasta .

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ustrojstwo, które uwielbiam, chociaż sam chyba go nigdy nie używałem :P za to babcia nadal ma w domu stary prodziż i dobrze pamiętam "babe ziemniaczaną" którą w nim robiła :) sernik wielkanocny mój przyjaciel Jacek też w prodziżu zrobił ^^ może sie przejde do babci i coś pomyśle ;)

 

Jeszcze tylko dopisz żeś kawaler i masz "przerąbane".

:blush: no to mam przerąbane :lol: ^^

 

fatum, mój ideał kobiety to taka, która nie umie gotować ^^ więc nawet jak już będe żonaty to i tak sam będe karmił rodzine :D

w Twoim wieku będąc ,wrzody mi pękły

:( nie zazdroszcze.. szczególnie, że wypić lubie.. ale o tym prodziżu coraz bardziej myśle :) p.s. sorki że pisze prodziż a nie prodiż, ale tak mnie babcia nauczyła :D

einshel, ^^ takie moje szczęście :P a raczej jego brak :mad:

 

Ale ten nick P.Boczku jest adekwatny do Twojej osoby

Halusiu, gdybyś mogła zobaczyć ten mój szalony wzrok pana Boczka, na straganie przed mięsnym :lol: haha :D Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212979
Udostępnij na innych stronach

szczególnie, że wypić lubie..

Przynajmniej się nie zmarnuje chłopak :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212980
Udostępnij na innych stronach

Zeby łyso nie było.. :D podziele sie jednym z moich ulubionych przepisów.. na tajskie Green Curry - może być mięsne, może być warzywne.. albo z owocami morza. bardzo wszechstronna receptura ;)

 

http://img10.imageshack.us/img10/5690/gccytrusowe.jpg

 

 

Zaczynamy od takiego zestawu :) Podstawowe GC to;

Łyżke pasty Green Curry należy przesmażyć dla wydobycia aromatu na łyżce oleju. Zalać to mleczkiem kokosowym. Dodać cukier, kostkę rosołową i sos rybny. - i to praktycznie jest to :) baza, z której możemy robić wszelkiego rodzaju dania.

Do tego konkretnego (wegetariańskiego) curry dodałem cebule, cukinie, kukurydze, szczypiorek, kandyzowaną skórke cytrusową i limonke dla przełamania słodyczy :)

Z ryżem smakowało bosko ;) i zdrowe to jest! ^^

 

http://img808.imageshack.us/img808/9397/gccytrusowe1.jpg

 

Mleczko kokosowe uzyskujemy poprzez zalanie wiórków kokosowych gorącą wodą o odciskanie go przez ścierke.. cóż lepiej kiedy kokos jest prosto z drzewa, więc polecam kupno gotowego mleka :) nie ma sensu bawić sie w robienie domowego, nie jest w niczym lepsze. Sos gotujemy tyle aby ugotować wszystko co dodamy lub/i uzyskac pożądaną konsystencje.

 

http://img171.imageshack.us/img171/1043/gccytrusowe2.jpg

 

Można podawać z ryżem (jaśminowym - pycha), makaronem ryżowym, ziemniakami, jako sos do steków, na ciepło, na zimno - jak sie chce ^^ smacznego i Pozdrawiam

p.s. składniki jak pasta curry i sos rybny najłatwiej znaleźć w internecie ;)

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212981
Udostępnij na innych stronach

Wspaniałości.. uwielbiam takie jedzenie :clap: :thumbsup:

Na pewno niedługo zrobię taki obiadek jak Twój.

Co do mleka kokosowego to też można kupić jego wersję "light" .

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212991
Udostępnij na innych stronach

Ale kolego z tego co widzę, to dodałeś sos ostrygowy, a nie rybny, a to dwa różne smaki ;) ...

 

Co do ryżu, to używam tylko taki! Mam wielu znajomych Tajlandczyków, Chinkę i Oni stosują tylko i wyłącznie jaśmin... zakupiłem sobie maszynkę do gotowania ryżu... rewelacja... wtedy tylko udaję się co jakiś czas do orientalnego sklepu i zakupuję 2-3 kg torbę ryżu jak się skończy, .... itd. itd...

Ja osobiście z past używam poza tą, co Ty, Matsaman curry , i red curry ;)

W tajskiej kuchni musi być ostro :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212994
Udostępnij na innych stronach

zakupiłem sobie maszynkę do gotowania ryżu.

Co to za ustrojstwo. :question: Możesz zademonstrować.

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-212999
Udostępnij na innych stronach

Maszynka, może dziwnie zabrzmiało, to taki specjalny garnek elektryczny, który idealnie gotuje ryż. Już od dawna nie gotuję ryżu w torebkach... kupuję na kilogramy, pachnący ryż jaśmin, w orientalnym sklepie... wtedy tylo miarką do gara wsypuję ile chcę i po ok 20 minutach gotowe ...

 

to coś takiego, zapewne widziałeś...

 

http://img813.imageshack.us/img813/9003/garnekdoryu.th.jpg

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-213000
Udostępnij na innych stronach

Na pewno niedługo zrobię taki obiadek jak Twój.

Co do mleka kokosowego to też można kupić jego wersję "light" .

^^ cieszę się bardzo :) wg mnie wersja light mleczka kokosowego to zły pomysł.. w pojemniku zazwyczaj mleczko rodziela sie na plyn prawie jak woda i gęstą prawie jak smalec śmietanke kokosową - ta śmietanka właśnie nadaje jedwabistą konsystencje i przepyszny smak :) nie ma co bać sie o kalorie kiedy puszeczka wystarcza na 2 osoby ^^

 

Ale kolego z tego co widzę, to dodałeś sos ostrygowy, a nie rybny, a to dwa różne smaki ...

jestem pewien co dodaje ;) sos ostrygowy to taka gęsta słono-słodka maź, którą uzyskują poprzez odparowanie soku z ostryg, a to co ja używam to sos rybny marki Oyster :D oryginalny sos rybny jak tajski /niok mam/ uzyskuje się z gnijących kilka lat w beczkach zasolonych wnętrzności ryb.. Powszechnie dostępne sosy rybne w europie produkują najczęściej z sardynek; moge nawet przepisać etykiete :P

Skład: ryba anchois (ekstrakt z sardeli) 68%, sól, cukier. Pozdrawiam

 

http://www.masala.com.pl/p91,sos-rybny-oyster-brand-720-ml.html

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-213008
Udostępnij na innych stronach

zapewne widziałeś...

Nie widziałem więc dzięki za foto :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-213012
Udostępnij na innych stronach

Boczku, sorry, nie doczytałem na etykiecie... zasugerowałem się napisem Oyster ...

 

Jednakże ...

 

oryginalny sos rybny jak tajski /niok mam/ uzyskuje się z gnijących kilka lat w beczkach zasolonych wnętrzności ryb.

Takiego jedynie używam, jednakże używa się tam całych ryb, a nie ich wnętrzności...

Tajska nazwa to nam pla ;)

 

 

w pojemniku zazwyczaj mleczko rodziela sie na plyn prawie jak woda i gęstą prawie jak smalec śmietanke kokosową

Najnormalniej w świecie powstaje osad, który po potrząśnięciu puszką miesza się z powrotem z resztą "soku"...... ;)

 

Mleczko używane jest w kuchni np. tajskiej, również celem złagodzenia smaku, gdyż jak wiadomo, jest to jedna z ostrzejszych kuchni...

 

 

Małgoś, mowa jest o mleczku, a nie mleku ;)

 

jagra, polecam zakup... poznasz prawdziwy smak ryżu... poza tym można go uzywać jako garnek do gotowania np. warzyw, ja tak robię... ;)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-213014
Udostępnij na innych stronach

Takiego jedynie używam, jednakże używa się tam całych ryb, a nie ich wnętrzności...

Tajska nazwa to nam pla

To tak jak w polsce byśmy sie kłócili o określenia na ziemniaki :D czy też pyry, kartofle etc :P pozatm na logike biorąc.. oryginalny najprawdziwszy sos rybny produkują w wioskach rybackich. Patroszone ryby idą na sprzedaż a to co zostaje idzie na produkcje sosu ;) Zapewne jest tyle sposóbów jego wytwarzania ile małych wiosek rybackich w tajskich krajach :D

Zresztą sos dostępny w polsce produkują z ekstraktu, i napewno nie jest on sezonowany przez 7 czy iles tam lat - nie kosztowałby 10zł za butelke ;)

Najnormalniej w świecie powstaje osad, który po potrząśnięciu puszką miesza się z powrotem z resztą "soku"

Osad zbiera sie na dole :P stąd nazwa; osadza się.. a to co zbiera się na powierzchni mleczka kokosowego to tłuszcz :) Przypuszczam, że przy robieniu tego mleczka ''light" zabierają część tego tłuszczu - dlatego mleczku kokosowemu light mówie nie :D Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/2/#findComment-213028
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.