Maxell Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 28 Lutego 2013 Przywieź parę słoiczków na najbliższy zlot (Chłapowo lub Ziołowy Zakątek). Pokuszamy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gordo Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 28 Lutego 2013 Chłapowo k. Władysławowa? To dałoby się zrobić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 28 Lutego 2013 No i temat załatwiony. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 28 Lutego 2013 ok, ale pamiętaj - sam chciałeś ! :grin: :grin: :grin: Widać, że sprawia Ci to frajdę - tak trzymaj!kiedyś sprawiało mi to wiele radości, teraz na nowo chyba zaczyna żal mi, że nie mogę fotografować tego co kiedyś, ale to temat na inny czas i miejsce :devil: robiłem sobie statyw ze sklejonych taśmą kijów i poświęcałem 3-4 godziny na zrobienie fajnego ujęcia :P głównie fotografia macro - dosyć duże zbliżenia ... co autor miał na myśli? co chciał pokazać? Jakiś taki misz-masz wyszedł, wszystko i nic. Najbardziej to podchodzi pod martwą naturę, ale kompozycyjnie jest do banitu się zgadzam wynika to z tego pewnie, że w sumie nie miałem nic ciekawego do pokazania.. nic co by wg mnie było tego warte, może poza płonącym kieliszkiem :lol: braki w spiżarni ogromne, więc wziąłem to co miałem i ustawiłem na chybcika też mi się to skojarzyło z martwą naturą.. pamietam jak to pani w szkole na plastyce ustawiała owoce i kazała malować.. Nie wiem ile w tym było przemyślanego wyboru a ile przypadku, ale efekt jest więcej niż dobry.żeby nie było monotonnie, chciałem wyeksponować to co ciekawe, czyli dopalającą się nalewkę :P chociaż przyznam, że przed ani po zrobieniu zdjęcia nie analizowałem tak dogłębnie dynamiki pozostało na wyborze: podoba mi się albo nie.. Chciałem się pobawić opcjami aparatu, dużo eksperymentowania przede mną.. może jeszcze zdołam coś fajnego wykrzesać Pobawił się PanBoczek, ale ta pomarańcza to pasuje tu, jak...zonk! to grapefruit hehehe Maad, tak sobie w czasie pisania postu poszukałem na kompie, chociaż większość z moich prac wcześniejszych poszła razem z głowicami poprzedniego dysku.. ale znalazłem coś - nie wiem czy już pokazywałem gdzieś :P no nic.. Wtedy faktycznie zastanawiałem się jak inni mogą odbierać zdjęcie, które pokazuję.. mówiłeś o dynamice, właśnie to chciałem np. pokazać w tym zdjęciu http://img809.imageshack.us/img809/744/fotoupf.jpg jak byś to zinterpretował? :P chociaż kieliszek jest pełny, płyn ( :grin: tak to nazwijmy) z butelki nie przestaje lecieć... ale o dziwo (może jeszcze dziwniejsze, że to pamiętam) nic się nie rozlało nie widać tego już na zdjęciu, ale sam moment kiedy przelanie wydaję się oczywiste jest dla mnie idealny jako temat przewodni tego małego robaczka obserwowałem sporo czasu, żeby go nie przestraszyć chyba podobało mu się pozowanie, bo chodził chodził ale nie odleciał ^^ http://img694.imageshack.us/img694/5835/fotoup3.jpg Dobrze, że przypomnieliście temat musztardy :P kupiłem trochę gorczycy i chciałem spróbować zrobić swoją.. zobaczymy jak to wyjdzie z octem rozmarynowym i miodem.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 28 Lutego 2013 pokazuję.. mówiłeś o dynamice, właśnie toFajne zdjęcie Robert,podoba mi się. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 28 Lutego 2013 jak byś to zinterpretował? :P chociaż kieliszek jest pełny płyn ( :grin: tak to nazwijmy) z butelki nie przestaje lecieć... Interpretacja jest dość oczywista. Woda wylewająca się z butelki oznacza głęboko skrywane problemy emocjonalne znajdujące ujście podczas libacji alkoholowych. Natomiast brak przelania płynu przez krawędź naczynia jest przejawem kompleksu Piotrusia Pana, który nie chce, jako osoba dorosła, wziąć odpowiedzialności za swoje czyny. Widoczny jest też kompleks Edypa, dominacja Id nad Ego oraz nieprawidłowe ukształtowanie struktury Superego. Po szczegółowe wyjaśnienie zapraszam do gabinetu. Godzina na kozetce kosztuje 100 euro. Albo nie - 200 euro - bo odkryłem w sobie właśnie talent do psychoanalizy, muszę się cenić :grin: :grin: :grin: a robaczek bardzo fajny - gratuluję cierpliwości do takiego polowania z kamerą Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 28 Lutego 2013 Fajne zdjęcie Robert,podoba mi się.dziękuję ^^ patent na kostkę lodu w kieliszku też przydatny :grin: głęboko skrywane problemy emocjonalne znajdujące ujście podczas libacji alkoholowych. Natomiast brak przelania płynu przez krawędź naczynia jest przejawem kompleksu Piotrusia Pana, który nie chce, jako osoba dorosła, wziąć odpowiedzialności za swoje czyny. Widoczny jest też kompleks Edypa, dominacja Id nad Ego oraz nieprawidłowe ukształtowanie struktury Superego.aha czyli jestem super :grin: ..przeczuwałem :lol: :lol: :lol: :devil: na klasyczne wyparcie Panie Doktorze nie ma mocnych a robaczek bardzo fajny - gratuluję cierpliwości do takiego polowania z kamerą :grin: ahh Nikon Coolpix.. małe fiu bździu a ile radości dawało :P a do tej fotki z kieliszkiem dopisałem kiedyś opis i nazwę "Chciwość" Chciwość i niezaspokojone pragnienia wiodą nas ku przesadzie, chcąc więcej niż potrzebujemy skończymy odrzucając w gniewie wszystko. czyly innymi słowy - przelejemy kieliszek a w nerwach cała butelkę rozbijemy :lol: ale następnym razem weż połowę...albo się podziel!!! :devil: Skończyłem robić musztardę :P zobaczymy jak to wyszło jak się schłodzi i przegryzie w lodówce :grin: na razie dziwny posmak zostawia... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 28 Lutego 2013 Nie wiem co ''brałeś'' , ale następnym razem weż połowę... wczoraj degustowałem plebana, jest jeszcze za młody, nastawiony tydzień temu, stąd może te skutki uboczne :tongue: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 28 Lutego 2013 Tak tak niedojrzały pleban to napewno jest przyczyna :shock: :grin: :grin: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 28 Lutego 2013 to już pożartować sobie nie można? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 28 Lutego 2013 to już pożartować sobie nie można?śmiech to zdrowie :grin: to co ja dziś wyczyniałem.. uśmialibyście się :lol: w sumie czemu nie zrobiłem fotki ^^ najpierw podczas mielenia gorczycy w młynku coś się zatkało.. młynek przestał działać, boczek się wkurzył, szarpnął.. i mamy gorczycę wysypaną ^^ http://img545.imageshack.us/img545/1416/lutymusztarda2013.jpg chciałem odlać wodę z jugortu.. jak to zwykle robię xD cóż.. http://img199.imageshack.us/img199/237/lutymusztarda20131.jpg no nic :grin: pozytywy dnia też są :P przyszły w końcu słoiczki.. baardzo szczelne, ciężko je było otworzyć ^^ po nałożeniu gorącej musztardy ładnie się 2szt zassały.. http://img5.imageshack.us/img5/5606/lutymusztarda20132.jpg A więc musztarda.. chcąc zrobić taką jak lubię, ale nie wiedząc jak.. robiłem jak zwykle na czuja :lol: http://img42.imageshack.us/img42/8426/lutymusztarda20133.jpg ok. 150g gorczycy, miód, ocet jabłkowy, ocet spirytusowy aromatyzowany rozmarynem i zielem angielskim, troszkę kurkumy, kostka rosołowa i woda.. Najpierw próbowałem wszystko w rondelku na ciepło połączyć.. uznałem, że nie warto więc dolałem wody i pogotowałem.. http://img593.imageshack.us/img593/3272/lutymusztarda20134.jpg w sumie około pół godziny, aż zgęstniało.. doprawiając ciągle do smaku miodem, octem i solą. http://img706.imageshack.us/img706/1148/lutymusztarda20135.jpg http://img708.imageshack.us/img708/3702/lutymusztarda20136.jpg hmm najważniejsza sprawa to odpowiednie rozdrobnienie ziaren gorczycy i sama gorczyca - ja użyłem taką jaka miałem zwykłą białą... czym się drobniej zmieli tym musztarda ostrzejsza, ja nie miałem praktyki więc nie mieliłem uporczywie na mączkę.. część zmieliła się bardzo drobno a większość była jak taka gruba mąka.. Po ocenie organoleptycznej muszę powiedzieć, że musztarda wyszła o wiele za mało ostra jest smaczna, miodowa i kwasowa idealnie jak lubię.. bardzo aromatyczna, ale tej ostrości mi brakuje.. nauczka na następny raz W sumie produkt bardzo łatwy w przygotowaniu.. zmielić gorczycę, połączyć z innymi składnikami, dolać wody i gotować/odparowywać do uzyskania pożądanego smaku i konsystencji.. pamiętając, że miód jeszcze nam ją trochę zwiąże.. Testy smakowe (ostateczne - po przegryzieniu się) po diecie kopenhaskiej ale ogólnie powiem tak - kupiłbym taką musztardę drugi raz, jakby była ze sklepu. Pozdrawiam http://img14.imageshack.us/img14/1048/lutymusztarda20137.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gordo Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 28 Lutego 2013 Oj kolego nie pchaj się w kopenhaską - to samo zło :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 28 Lutego 2013 Robercie zdzwisz sie, ale musztarde salebska to mamy i to kilku firm.Najlepsza musztarda "Sarepska" jest z Wytwórni Octu i Musztardy w Parczewie. :grin: :grin: el_gordo Najlepszą musztardę robią teraz w Parczewie :thumbsup: [ Dodano: Czw 28 Lut, 2013 11:16 ] Poprawka: najlepszą musztardę od lat robią w Parczewie :thumbsup: :lol:Nic dodać, nic ująć. :grin: :grin: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 28 Lutego 2013 Gdzie kupiłeś te słoiki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 28 Lutego 2013 Gdzie kupiłeś te słoiki?http://www.honest.pl/kat-1,S%C5%82oje%20z%20klamerk%C4%85.html tutaj znalazłem najpierw, potem tańsze tutaj: (i te zamówiłem) http://www.promet.org.pl/promet/pl/site/102 sklep: (aktualizują coś, chwilowo nie działa) http://www.sklep.promet.org.pl/category/sloiki?soteshop=87ff790313536a2ddb619aa87c91d40b Oj kolego nie pchaj się w kopenhaską - to samo złorobię ją co roku już kilka razy zawsze dobrze się po niej czuje.. radzą raz na 2 lata, ale co tam - negatywów nie widzę, założę temat w dziale o zdrowiu jak skończę.. Najlepsza musztarda "Sarepska" jest z Wytwórni Octu i Musztardy w Parczewie.a swojska nie jest najlepsza? :rolleyes: :devil: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 28 Lutego 2013 Aniu chciałaś fotkę tego ognia piekielnego :lol: proszę; papryczki Birds Eye Skala (1-10): 10 Skala Scoville'a: 100.000 ~ 225.000 http://img547.imageshack.us/img547/8162/birdseyeh.jpg czuję, że się od niej uzależnię :lol: ALE.. lizanie jej to był bardzo głupi pomysł xD jak sprawdzanie językiem czy w kablu prąd jest czy go nie ma.. BYŁ ^^ btw. żeby nie zgubić.. wkleję tu sobie linka do musztardy wg Maxella https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9267&postdays=0&postorder=asc&highlight=musztarda%2C&start=0 zrobię więcej własnej.. wystrzałowa Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 28 Lutego 2013 Todek napisał/a: Najlepsza musztarda "Sarepska" jest z Wytwórni Octu i Musztardy w Parczewie. a swojska nie jest najlepsza? :rolleyes: :devil: PozdrawiamMusiałbym spróbować zrobić, ale nie bardzo mi się chce, jak parczewska jest w każdym sklepie. :grin: I to nie tylko Sarepska, ale i Kremska i Delikatesowa i Ostra i chyba coś tam jeszcze, już nie pamiętam. :grin: http://womparczew.pl/index.php/musztardy Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 1 Marca 2013 Receptura wyjściowa: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6794&start=0 Z połowy ciasta zrobiłem drożdżówki z budyniem.. http://img96.imageshack.us/img96/8633/drodweczkihalusimarzec2.jpg ..a z drugiej połowy z dżemem malinowym domowej roboty :grin: http://img546.imageshack.us/img546/8633/drodweczkihalusimarzec2.jpg troszkę wydłużyłem czas pieczenia (ok. 25 minut) tylko dlatego, że są mniej foremne od oryginałów i chciałem żeby się na pewno dopiekły przy okazji fajny ciemny kolorek :thumbsup: http://img268.imageshack.us/img268/8633/drodweczkihalusimarzec2.jpg lukier z białka i cukru pudru, napis wykonany melasą z trzciny cukrowej (wykałaczką).. nie mogłem się powstrzymać i dodałem trochę aromatu migdałowego do ciasta :blush: niestety teraz się muszę powstrzymywać przed jedzeniem :lol: kuszą! Halusiu dzięki za fajny pomysł Pozdrawiam http://img713.imageshack.us/img713/8633/drodweczkihalusimarzec2.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 1 Marca 2013 kuszą!Jak najszybciej rozdaj i po kłopocie :tongue: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 1 Marca 2013 Robert ale smakołyki wstawiasz :thumbsup: narobiłeś mi smaka muszę coś słodkiego zjeść Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 1 Marca 2013 PanBoczek, drożdżówki śliczne a do tego Amarula mniam Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 1 Marca 2013 Te twoje siostrzenice beda mialy radoche. Tak trzymaj :clap: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 1 Marca 2013 PB nie pokazuj takich rzeczy mi z samego ranka, (jestem 9h godzin za wami). Siedzie, pije czarna kawę i jezykuję ekran! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 1 Marca 2013 Z połowy ciasta zrobiłem drożdżówki z budyniem....a z drugiej połowy z dżemem malinowym domowej roboty :grin: Fiu, fiu... jakie piękne drożdżóweczki Robercie.. :thumbsup: :clap: niestety teraz się muszę powstrzymywać przed jedzeniem :lol: kuszą!No kuszą. kuszą nie tylko Ciebie :wink: :lol: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 1 Marca 2013 kostek61, jutro się rozejdą :P ALE.. zostawiam sobie dwie skitrane w lodówce tylko nikomu nie mówcie :lol: bazylwidzew, to samo BigMama powiedziała.. :lol: i zjadła w pracy pastylkę na ból gardła xD serio serio :lol: renesi, fajnie, że są tu inni miłośnicy tego trunku ^^ skoro słonie, pawiany, guźce, lwy, szympansy i wiele innych stworzeń się upija sfermentowanymi owocami maruli to musi być dobre :lol: :lol: :lol: :lol: Aniu, Kinga i Kubuś przyszły zadymiacz mam nadzieję, bo bardzo lubił w lato mi towarzyszyć przy beczce ^^ Artur, już się niedzieli nie mogę doczekac.. na śniadanko z herbatką UHHH xD jezykuję ekrantego jeszcze nie słyszałem :lol: świetne :grin: chciałbym żeby mnie jakiś ekran oddzielał od tych pachnących śliczności :P nie mam co językować xD Halusiu, dziękuję pięknie za miłe słowa dodam, że 'malowanie' ukłonu w Twoją stronę na talerzu było najprzyjemniejsze :P bo palce lizałem :lol: chciałem tylko w kwestii formalnej się spytać o dwie sprawy.. pierwsza to budyń - w którym momencie go robić.. czy zrobić i rozsmarować kiedy jest jeszcze ciepły? wystudziłem go, ale zamienił się w nierozsmarowywalny klajster.. dodałem trochę ciepłej wody i drewniana kulą go rozciapałem w jakieś 15 minut :P Druga sprawa to krojenie gotowego wałka.. opornie to szło, chociaż nóż miałem świeżo naostrzony, pokryty mąką - nic nie dało potem wyczyściłem i przy cięciu malinowych olejem go namaściłem.. ale też nie za bardzo.. wydaje mi się, że tu trzeba jakiegoś trika mistrzyni chyba, że ten budyń i wsad jako taki utrudniają krojenie i już :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/28/#findComment-271976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.