kostek61 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 17 Marca 2013 mogłem tylko po wierzchu jeszcze jajcem pojechaćCzy ja wiem,średnia przyjemność :tongue: Ciastka bez tej czynności wyszły super. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 17 Marca 2013 Kukurydziane ciastka drożdżowe z ostrym farszem mięsnym bez przepisu - i ciasto i farsz na chybcika zamąconeWyglądają smakowicie :thumbsup: :clap: Podaj ogólny przepis na to ciasto czy mąka kukurydziana stanowiła 100% czy dodałeś też innej mąki ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 17 Marca 2013 Czy ja wiem,średnia przyjemność :lol: :lol: :lol: Wyglądają smakowicie Podaj ogólny przepis na to ciasto czy mąka kukurydziana stanowiła 100% czy dodałeś też innej mąki ? dzięki spróbuję, chociaż proporcje też ciężko określić.. Zacząłem od resztki drożdży, stały sobie kilka dni w lodówce i obsychały, ale dało się je zrestartować :P Zalałem drożdże ciepłą woda z kranu, dosypałem cukru (dosyć dużo, żeby było słodkawe) i dodałem tyle mąki kukurydzianej, żeby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Posypałem po wierzchu jeszcze mąką.. Odstawiłem na jakieś 20-25 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dalej.. doprawiłem zaczyn solą, wlałem pół kostki letniego smalcu i dosypałem zwykłej mąki pszennej.. dosypywałem chyba z 5 razy, żeby uzyskać odpowiednią do wyrabiania konsystencję. Wyrabianie to jakieś 15 minut, od razu rozwałkowałem dosyć cienko i lepiłem ciasteczka Zanim skończyłem te pierwsze zdążyły wyrosnąć, późniejsze wyrosły jak piekarnik się rozgrzewał.. Farsz to mielona łopatka, jajka, bułka tarta, prażona cebulka i przyprawy. Dodam jeszcze, że świetnie uzupełnia je masło - jako dodatek do jedzenia.. są po prostu boskie z masełkiem i zimnym piwem :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 17 Marca 2013 przekąsiło by się co nie co z tej Twojej "palety" wyrobów,robię się głodny :thumbsup:Osobiście nie w moim typie łączenie ciasta z mięsiwem ale patrząc na przedstawione przez Ciebie smakołyki chyba niebawem się skuszę .....super Panie Boczku Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 17 Marca 2013 Piękne i na pewno smaczne ciastka :thumbsup: ! PB, ciekawy jestem czy przeżywasz czasami chwile po za kuchnią? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 20 Marca 2013 PB, zaś dowaliłeś do pieca :clap: :thumbsup:.Czy jesteś kawalerem ? :wink: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-275946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 22 Marca 2013 Osobiście nie w moim typie łączenie ciasta z mięsiwem ale patrząc na przedstawione przez Ciebie smakołyki chyba niebawem się skuszę ..... super Panie Boczku :grin: serdecznie polecam do zimnego piwka mmmm marzenie... mama wzięła większą część następnego dnia do pracy. koledzy i koleżanki się zajadali :P nawet szefu, który nie przepada za słonym i ostrym powiedział, że super PB, ciekawy jestem czy przeżywasz czasami chwile po za kuchnią? :lol: łóżko i wannę też zdarza mi się nawiedzać xD Czy jesteś kawalerem ?zaskakująco dużo osób mnie o to ostatnio pyta :shock: TAK jestem hyhy Nowe przyrządy :lol: hie hie wreszcie normalna waga kuchenna zepsuty telefon do naprawy.. wiec wziąłem ten co go babcia nie chciała :lol: 21 wiek.. xD i bardzo przydatne narzędzie do siekania szczególnie fajne do czosnku. http://img18.imageshack.us/img18/66/wontrupka1.jpg Dziś przy okazji kupowania mięska i wątróbki do pasztetowej poprosiłem o kawałek więcej na obiad :thumbsup: tak dawno nie jadłem wątróbki w sosie z jabłuszkiem.. i w sumie nie pamiętam kiedy ostatnim razem robiłem głośne 'mmmm' podczas jedzenia :grin: http://img14.imageshack.us/img14/1557/wontrupka2.jpg Wstępnie wziąłem skrawki z łopatki i trochę słoniny podskórnej i wytopiłem :P wątróbki świeżutkie (świnka bita wczoraj albo dziś rano), pachnące i jędrne :thumbsup: lekko w mące kukurydzianej i na wytopiony tłuszczyk ^^ kostka rosołowa, trochę wody, majeranku i kilka ziarenek kuminu.. do tego kwaskowe jabłuszko krajane w kostkę na koniec oczywiście pieprz (duużo), sól i akcent kwasowy - ocet jabłkowy.. dla chrupkości łodyżki pietruszki :grin: http://img339.imageshack.us/img339/5879/wontrupka3.jpg najważniejsze dla mnie jest to, żeby pomimo podsmażania i duszenia w sosie woń trupki były w środeczku lekko krwiste słodkie, soczyste - zarąbiste prawie jak krwista wołowina :grin: Pozdrawiam http://img442.imageshack.us/img442/3315/wontrupka4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-276348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 22 Marca 2013 Mr. Boczek !!!!! Takie rzeczy w piątek? A ja na placuszkach ziemniaczanych Pysznie to wygląda :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-276349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 24 Marca 2013 Adam, podogadzać sobie od czasu do czasu trzeba :grin: ciąg dalszy nastpił w weekend mięsko zapeklowane, wczoraj boczki zasznurowane - wszystko zaczyna się układać :grin: Stejki z ryżem na ostro.. bombowe na masełku :thumbsup: http://img834.imageshack.us/img834/9947/obarstwomarzec2013.jpg http://img43.imageshack.us/img43/6540/obarstwomarzec20131.jpg Na drugi dzień śniadanko raczej nietypowe :P skrawki tłuste, od skóry cięte.. na tym przesmażona kiszona kapustka, kiełbaska z kukurydzą i na to jajko sadzone :P http://img580.imageshack.us/img580/3151/obarstwomarzec20132.jpg tak mi posmakowało, że pociągnąłem dalej temat kapustki :grin: ale to już w innym temacie.. jeszcze foteczka z wiązania boczków kolega Jacek zasznurował swój pierwszy boczek :grin: z jaką gracją i łatwością! policzyłem wreszcie co i ile daje przypraw.. chociaż zawsze troszkę zostaje :P zależy od boczku.. Pozdrawiam Peklosól 30g/kg Pieprz czarny 5g/kg Czosnek 50g/kg Majeranek 18g/kg http://img803.imageshack.us/img803/221/obarstwomarzec20133.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-276851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 27 Marca 2013 Coś mi było nie dobrze.. coś źle.. coś halo! ale już wiem czego mi brakowało... :grin: :grin: :grin: zapachu dymu na rękach, tłustych plam na fartuszku :lol: piekących oczu od pochylania się nad beczką i paleniskiem :lol: TO JEST TO! Trochę chaotycznie, ale roboty masa.. kiełbasy do wędzenia 6kg, 8kg boczku, 2 szynki, pasztetowa, pasztety jeszcze jutro biała kiełbaska i po drodze jakiś kawałek słoninki i kości z żeberek do żuru na własnym zakwasie ^^ sama radość hehe beczka dziś przyjęła ponad 20kg wsadu na raz.. ledwo ledwo :P Serduszka kurczęce w pogolonkowej galarecie :thumbsup: ..w większości poszły do pasztetu :grin: http://img43.imageshack.us/img43/9712/wdzenienawielkanoc2013.jpg Test farszu kiełbasy do wędzenia.. łopatka, słonina i wołowina na klej.. przyprawy: (sol peklowa już w mięsie po peklowaniu), pieprz czarny, kumin w całości, suszona bazylia i brązowa gorczyca.. ciut czosnku w proszku w lenistwa ^^ pychotka.. http://img835.imageshack.us/img835/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg Pasztet 'z połcia' m.in. golonka, kurze serca i wątróbki, wątroba wieprzowa, boczek, żeberka, trochę otłuszczonych skórek.. i kto by spamiętał co jeszcze :P 7 kilogramowych blaszek wyszło i jeszcze dwa słoiczki.. też mniamuśny http://img197.imageshack.us/img197/1720/wdzenienawielkanoc20132.jpg I tu prawdziwe objawienie! Kiszka pasztetowa smarowna mistrza Pisa :grin: z małymi uproszczeniami z mojej strony, ale ogólny pryncypia zostały zachowane.. farsz na surowo był pyszny! normalnie mój smak, chociaż ilość przypraw zmniejszyłem ze względu na babcię i innych konsumentów! co to będzie po parzeniu i wędzeniu?? http://img199.imageshack.us/img199/1171/wdzenienawielkanoc20133.jpg Zawalona mięskiem lodówka tam się w siatkach boczki peklują, niżej szyneczki, obok jeszcze co innego, gdzieś goloneczka świta oj oj http://img12.imageshack.us/img12/2795/wdzenienawielkanoc20134.jpg Pytanie jak wielką szynkę włożyć w siatkę przy pomocy małej rury? z kolegą Jackiem wykombinowaliśmy jak :lol: wyszło jak wyszło, zobaczy się jak na stole wyglądem i smakiem się pokaże.. http://img818.imageshack.us/img818/8089/wdzenienawielkanoc20137.jpg Osuszanie 1.5h, pasztetowa i kiełbasy wędzone 2 godziny, boczki pobyły sobie jeszcze aż w sumie wyszło im po 6 godzin wędzenia.. a reszta siedziała do wieczora :grin: czyli tak od 9:40 (koniec osuszania) do sam nie wiem której.. http://img43.imageshack.us/img43/2668/wdzenienawielkanoc20138.jpg Kiełbaska już sparzona, może nawet dziś kęs dla testu http://img191.imageshack.us/img191/7880/wdzenienawielkanoc20139.jpg Płat boczku z przyprawą ostrą (birds eye) i kuminem.. przepyszny miał iść na metkę cebulową albo konserwę słoikową, ale nie ma mowy :P na surowo zostanie do żucia xD http://img841.imageshack.us/img841/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg Gotowa pasztetowa Pisa.. no ludzie, jakież to dobre nawet tą sztuczną osłonkę chce się do cna wyssać z tego smaku :grin: niesamowite po prostu :idea: dobrze, że aż 2.5kg zrobiłem :devil: http://img708.imageshack.us/img708/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg http://img833.imageshack.us/img833/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg Reszta jeszcze się parzy.. cóż szynki na termometr, boczki do 22:20 i fajrant na dziś Gar 50 litrów znowu się przydaje i ratuje dzień Pozdrawiam http://img7.imageshack.us/img7/5600/wdzenienawielkanoc20131.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 27 Marca 2013 HerrSpeck - szacunek i ślinotok to me wyrazy uwielbienia dla Twej chęci produkowania dobroci.Powiedz , jeśli chcesz - czy wszystko to co stworzysz , spala tylko Twoja familia???????? :shock: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 27 Marca 2013 HerrJumbo, no cóż liczną mam rodzinkę i lubią pojeść ale większość uważa na spożywane ilości manufaktury staram się nie odstawiać, to oczywiste bo nie mam warunków.. ale jak coś robię to połowę albo więcej rozdaję :rolleyes: mama bierze do pracy np. i robi lunch dla kolegów i szefostwa.. i potem szef mówi, że chce takie 2 pasztety, 2kg białej, kilo wędzonej srutututu gravlaxy czy inne cuda :lol: nie wypada poskąpić bliźniemu.. szczególnie, że łasy jestem na ochy i achy tudzież możliwość korzystania z firmowego auta mamy wszystko ma swoje plusy :lol: Btw. Miro, dziś cały dzień biegałem w jaskrawo żółtym fartuszku od Ciebie :grin: ludzie się oglądali, sąsiedzi dopytywali hehehe kolega Leśniak mnie natchnął, żeby reklamę robić ubiorem :devil: oby podziałało Btw2. Pis, mój rzeźnik (lub tzw. 'baba z mięsem na bazarze" :lol: - wolę nazwać mięsną damą) wdała się ze mną w dyskusję o pasztetowej.. że próbowała już 3x i nie wyszło.. dała sobie spokój polecałem internet, ale te myki nie dla niej.. pozwoliłem sobie przepisać Twój przepis na karteczkę, oczywiście z adnotacją o autorze i źródle mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko jeżeli wręczę Jej jutro tą karteczkę? :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 27 Marca 2013 Pytanie jak wielką szynkę włożyć w siatkę przy pomocy małej rury? Odpowiedź - przeciąć rurę po długości, czyli dokonać w rurze możliwości regulacji. że nie będziesz miał nic przeciwko jeżeli wręczę Jej jutro tą karteczkę? Wszystko o masarstwie tradycyjnym ludzkość już wymyśliła znacznie wcześniej, my tylko powielamy stare przepisy lub jesteśmy bardziej nowocześni i coś zmieniamy, tak że nic na forum nie jest prywatne i wszystko można przekazać dla dobra ludzkości. . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-277887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Odpowiedź - przeciąć rurę po długości, czyli dokonać w rurze możliwości regulacji. :grin: :grin: :grin: proste i genialne przyda się na pewno.. kupię swoją rurę zamiast pożyczać od wujka :P wszystko można przekazać dla dobra ludzkości :grin: przekażę wrażenia jak tylko będę kupował mięso u znajomej Pani Święta... UFFFFF i po świętach :lol: za dużo, za tłusto.. przytłaczająco ale satysfakcji jest troszkę :grin: Małe sprawozdanie może zacznę od 10kg białej :P http://img844.imageshack.us/img844/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg http://img194.imageshack.us/img194/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg wp. kl. I 3kg sitko 9mm wp. kl. II 2.56kg sitko 6mm wp. kl. III 0.72kg sitko 2.5mm wołowina ścięgnista 1.25kg sitko 2.5mm (3 razy przepuszczona) słonina 2kg sitko 9mm woda 6% Przyprawy: -Czosnek 20g/kg -Sól 22g/kg -Pieprz 1g/kg -Majeranek 1.5g/kg Mięsko odpowiednio zmielone, wołowina na klej wyrobiona osobno. Wp. I i II połączona z wodą i wyrabiana do wchłonięcia, następnie połączona z klejem i wp. III - wyrobiona z przyprawami do odpowiedniej kleistości farszu. Jelita trafiły się różnej średnicy - mniej więcej pół na pól.. właściwe jak na białą i nieco cieńsze.. trzeba było parzyć na 2 razy 20 i 25 minut. Czasu na robienie fotek nie było.. z resztą każdy wie jak to wygląda ostatecznie kiełbaska wyszła dużo lepsza niż rok temu. Soczysta, smaczna o dobrej, zwartej acz nie za twardej konsystencji.. Na zdjęciu jakoby lekko różowa - peklosoli nie dodawałem, może to kwestia sporej ilości czosnku? coś tam gdzieś czytałem, ale zapomniałem :blush: no nic :P http://img826.imageshack.us/img826/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg http://img18.imageshack.us/img18/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Żur w tym roku też na własnym żytnim zakwasie gotowany potem na wodzie spod parzenia wędzonek, na wędzonych żebrach i z dodatkiem suszonych prawdziwków.. wyszedł bardzo smaczny z dnia na dzień lepszy! dopieszczony chrzanem i czosnkiem lecz nieco przesolony :blush: ..nie jak dla mnie, ale inni o tym wspomnieli :P http://img836.imageshack.us/img836/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Święconka nawet pasztetowa się poszła poświęcić! ^^ http://img805.imageshack.us/img805/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Szyneczka :thumbsup: co mi najbardziej schlebia w niej.. sporo rozdałem, głównie ludziom 'starej daty', którzy pamiętają co dobre było i właśnie tak komentowali tą szynkę.. aromatyczna, soczysta, mięciutka i nieprzesolona. Podobno tak dobra jak to co się kiedyś przywoziło na święta ze wsi.. jak dla mnie ciut mało słona, ale ujdzie :P http://img690.imageshack.us/img690/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Stół wielkanocny wszystko swojskie, swojskim popite (nalewka wiśniowa od Dorotki i Rysia - przepyszna!) i wreszcie mogłem powiedzieć, że na desce wędlin wszystko jest domowej roboty :grin: :grin: :grin: http://img688.imageshack.us/img688/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg http://img15.imageshack.us/img15/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Chlebek ładnie wygląda co? ^^ niestety na szybko, bez przepisu i na kacu robiony :lol: przeto mało zjadliwy.. ale zawsze to swojska ozdoba :lol: na następny rok zaplanuje chlebuś zamiast robić go na ostatnią chwilę.. http://img402.imageshack.us/img402/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Pierwsze danie świąteczne - wędzona golonka gotowana 12 godzin w kapuście kiszonej z kuminem, kośćmi i resztkami ścięgnistymi po kiełbasach.. MNIAM! ta kapustka potem spłodziła pyszna kolację (wczoraj) i nadal jest.. http://img197.imageshack.us/img197/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg W domu Wielkanoc a za oknem Boże Narodzenie... tyle śniegu nie nawaliło przez całą zimę :lol: ehh no i to na razie tyle :P Pozdrawiam http://img62.imageshack.us/img62/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Albo nie! :lol: powrzucam jak już złapałem wenę dalsze losy kapuchy :P Przesmażyłem na słonince wędzonej trochę boczku, kiełbaski, cebulki.. odstawiłem to do naczynka alu i dodałem surowego, drobno siekanego czosnku. http://img845.imageshack.us/img845/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Na smalcu zesmażyłem dosyć mocno ziemniaki, ugotowane zawczasu w mundurkach i krajane w kostkę, oraz twarde, kwaśne jabłko. http://img20.imageshack.us/img20/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Kiedy wszystko było już dobre (złapało odpowiedni kolor) dodałem cebulkę, mięso i surowy czosnek.. oraz łyżkę miodu. Doprawiłem solą i pieprzem, po 3 minutach było gotowe do serwowania z gorącą kapustą. http://img210.imageshack.us/img210/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Na deser szybki mus czekoladowo-pomarańczowy w kuflach.. Jeżeli kogoś to interesuje.. robiłem bez przepisu, ale wyszło fajnie W kąpieli wodnej rozpuściłem pół tabliczki czekolady 85% z kawałkiem masła i cukrem pudrem. Później dodałem tam jeszcze aromat pomarańczowy i po zestawieniu z pary 3 żółtka. W międzyczasie ubiłem w cukrem pudrem 3 białka na sztywno. Po przestudzeniu czekolady z dodatkami połaczyłem wszystko delikatnie i przelałem do kubków. Chłodzone kilka godzin w lodówce.. byłoby chyba nawet lepsze lekko zmrożone? Konsumentom bardzo smakowało :grin: http://img11.imageshack.us/img11/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Ostatnie życie żurku.. Wczoraj wrzuciłem tam trochę tych zasmażanych z jabłkami i mięsem kartofli.. dziś odgrzałem i dowaliłem trochę kaszy mannej :thumbsup: na wierzch odrobina kwaśnej śmietany i chrzanu.. no po prostu :thumbsup: Pozdrawiam http://img571.imageshack.us/img571/5639/wielkanoc2013podsumowan.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Panie B. wielkie :clap: :clap: :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Boczuś, a tak apropos własnego popijania to przypadkiem nie przymierzałeś się do jakiegoś miedzianego cudaka? Bo że ciśnienie smakołykami spokojnemu człowiekowi podnosisz to już Ci pisałem :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 PanieB., a gdzie Twoja fotka ? Wszystko pięknie, fajnie, koledzy, smakołyki, a gdzie Robert ??? :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 A ja zgłaszam wniosek o wprowadzenie zakazu publikowania zdjęć przez PanaBoczka! To jest nieodpowiedzialne igranie z ludzkim życiem! Prędzej czy później, od oglądania takich zdjęć, ktoś żółcią zaleje się z zazdrości, własną krwią ze złości, albo udławi się od ślinotoku. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 To jest nieodpowiedzialne igranie z ludzkim życiem!Maad, popieram To jest obłęd, co ten Robert wyczynia... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ślinka kapie na klawiaturę :thumbsup: - do lochu PanaBoczka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 PanBoczek, miecz Damoklesa Wisi nad Tobą - około 22 kwietnia mam być w okolicach Warszawy to nawiedzę Cie i pochłonę te smakołyki a właściciela utłukę - by więcej nie publikował tak ślino tokowych smakołyków wygląda na pychotki Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 z powodu HerrSpeck'a LIDL chce wywalić ze swojej reklamy Okrasę i Pascalaa Korea Północna i Chiny cenzurują strony z Jego wpisami, aby nie wywołać rozruchów Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Abratku, silną wolę do dobrego jadła to ja mam ........ w planach :grin: Witam po raz pierwszy. Chciałem powiedzieć, że moja wola jest tak silna, że robi ze mną co chce :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Robert, masz przechlapane... z resztą widać, że już boisz się cokolwiek pisać w swoim temacie... :grin: Gessler, czy inne Okrasy, to pikuś przy Tobie Graty chłopie !!! Czapki z głów !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 pokemon15, młody chłopak jest ma dużą szansę karierę zrobić. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/31/#findComment-279118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.