Artur Dor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Robert dobrze, że jestem po obiedzie ale widząc ten boczuś aż mi ślinka pociekła. Jak tak oglądam Twoje poczynania to ze względów zdrowotnych trza by chyba zablokować oglądanie Twoich wyrobów - bo ślinotok może być niezdrowy :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ma Chłopak smykałkę do gotowania lubi gotować piec fajnie relacjonuje i super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Mama Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Oto jest przykład, jak z pospolitego kawałka świnki zrobić coś czarodziejsko odlotowego. Nie co dzień święto lasu, ale raz na rok można sobie pozwolić na taką dozę cholesterolu. Dlaczego wszystko co niezdrowe i niemoralne smakuje najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Big Mama, Wszystkiego co najlepsze w Twoim dniu życzy Wujaszek Tom :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Rolada z boczku pieczona ze skórąRobert, napisz jak ten boczek robiłeś ? Co to to zielonkawe na wierzchu rolady przed zwinieciem ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 :grin: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-281659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 ArturD Mario Wujaszku Arturze Grzesiu no i Mamuś :P dziękuję bardzo :grin: Robert, napisz jak ten boczek robiłeś ? Co to to zielonkawe na wierzchu rolady przed zwinieciem ???sorki, nie zaglądałem i dlatego nie odpisałem :P zagmatwałem się hyhy w świętowanie xD To na wierzchu boczku (smarowany i masowany tylko od środka, żeby skórka nie była zabrudzona) to marynata na bazie musztardy czyli; musztarda rosyjska, oliwa aromatyzowana gotowaną chilli, aromat pomarańczowy (lub skórka - miałem aromat), peklosól, pieprz trochę przypraw; zioła prowansalskie, kumin.. więcej nie pamiętam :lol: Boczek zrolowałem, poleżał kilka dni w lodówce w tym stanie, marynując się.. w dzień pieczenia rano wyciągnąłem go z lodówki i potraktowałem nożykiem stanley.. tyle dziurek żeby ładnie wyglądało i spełniło swoje zadanie potem polewałem stopniowo po skórce 1.5l wrzątku.. odstawiłem w zimne, przewiewne miejsce do wieczora żeby trochę obsechł. Pieczenie najpierw 180* termoobieg bez niczego przez 40 minut, potem pod spód wstawiłem naczynie z sosem z kiszonej kapusty i się zapiekał w sumie 2.5-3 godzinki wyznacznikiem jest skórka - środek i tak po tym czasie będzie cudownie delikatny hehe podawać najlepiej i jeść od razu.. bo im dłużej stoi tym wiadomo.. skórka z chrupiącej robi się twarda.. zależy też od skóry.. najlepsza cieniutka na boczku. Dziś znowu mięsko zakupy na majówkę.. lubię jak nie ma paragonów, kas.. Pani liczy wszystko w pamięci na karteczce :lol: jest klimat w tym jakiś.. a mięsko prześwietne! wczoraj zabita świnka była ^^ Karkóweczka, żeberka wołowe na grilla.. mięso na kiełbaskę; łopatka i część szybki.. z szybki wykroiłem i powiązałem 2 malutkie, żeby było ciekawiej ^^ część mięsa z golonki do kiełbasy grillowej na klej a większość wraz z kośćmi, skórami itp na zupkę świńską, którą planuję na razie nic nie jest przesądzone ;P http://img46.imageshack.us/img46/9484/majwkamiso2013.jpg Mały eksperyment.. wykroiłem od skóry płat boczku do zrolowania a małą pozostałość owinąłem tą skórą posypując wcześniej prażoną cebulą i przyprawami.. teraz pytanie wędzić, parzyć i studzić pod obciążeniem? czy darować sobie wędzenie tego? chcę aby skórka była idealnie mięciutka i po wystygnięciu liczę na coś fajnego.. http://img713.imageshack.us/img713/9018/majwkamiso20131.jpg http://img10.imageshack.us/img10/3485/majwkamiso20132.jpg żeberka wołowe pierwszy raz będę robił na grillu jak na razie są w marynacie na bazie soku jabłkowego z olejem, musztardą rosyjską i masą przypraw.. jakieś rady co do grillowania? :P http://img854.imageshack.us/img854/7260/majwkamiso20133.jpg ..a są w marynacie razem z karkóweczką :shock: chciałem połowę jej wziąć.. ale mama zdecydowała, że taka ładna to całościowo pojedziemy :lol: http://img28.imageshack.us/img28/3034/majwkamiso20134.jpg http://img109.imageshack.us/img109/7065/majwkamiso20135.jpg i oczywiście test mięska zamiast obiadu :lol: kawałek boczku doprawiony tylko solą.. smażony na wolnym ogniu pół godziny.. bez wycieku wody.. smak dobrej wieprzowiny.. chce się jeść! Pozdrawiam http://img607.imageshack.us/img607/1325/majwkamiso20136.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-282462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Robert, dziękuje za kulinarną instalację :thumbsup: :clap: :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-282692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Karkówkę już marynujesz i w majówkę będziesz grilował?Dobrze zrozumiałem? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-282701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Robert , do żeberek następnym razem spróbuj zrobić marynatę na samym oleju /oliwie z dodatkiem soku z cytryn :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-282744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Boczek w tym stanie bym upiekł. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-282745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 1 Maja 2013 Boczek w tym stanie bym upiekł.i to by było pewnie najlepsze rozwiązanie tyle, że szkoda mi dla takiego maleństwa piekarnik odpalać.. w dobie kryzysu trzeba oszczędzać :grin: nawet utratą tegoż zawiniątka.. pomimo zasolenia zmieniła skóra lekko kolor i zajechała.. wg mnie przynajmniej - wg mamy pachnie ok.. więc zobaczymy co po wędzeniu i parzeniu z tego będzie :P najwyżej sam eksperyment co do konsystencji.. Robert, dziękuje za kulinarną instalację :grin: Sasza czekam tylko kiedy zapowiesz swoje odwiedziny :grin: Karkówkę już marynujesz i w majówkę będziesz grilował? Dobrze zrozumiałem?tak, pomimo braku soli nie boję się marynować mięsa kilka dni.. nawet więcej niż tydzień czosnek - bakteriobójczo, sporo musztardy i cukru z soku jabłkowego i miodu.. tworzy się taka zawiesina z mięskiem i jeszcze nie miałem przypadku żeby mi się to zepsuło.. ewentualnie można dodać soli zmiękczającej mięso, chociaż kto wie co to jest :P Robert , do żeberek następnym razem spróbuj zrobić marynatę na samym oleju /oliwie z dodatkiem soku z cytrynoki ciekaw jestem tych wołowych żeber.. no! idę odpalać beczkę Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-283119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 8 Maja 2013 Zabarabuliłem jak to babcia mawia :P opóźnione fotki, ale są hehehe Z kiełbaską poniosłem porażkę.. pod kątek poprawnie wykonanego wyrobu jest to 0/10.. pomyślałem, wywnioskowałem i oto zakładam, że jest to wina tępych noży w maszynce słonina została częściowo niemalże skutrowana, przerobiona na papkę przy mieleniu dlatego potem cały tłuszcz w płynnej postaci się oddzielił.. temp. przy wędzeniu nie przekroczyła 50*C.. przy parzeniu też norma była zachowana.. http://img109.imageshack.us/img109/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Cóż zdarza się.. to zdjęcie oddaje istotę problemu, jeszcze lepiej będzie widać na późniejszym.. muszę przyznać, choć z kiełbasy dumny nie jestem.. że mi bardzo smakowała a na grilla była po prostu idealna w tym stanie hmm Tłuszcz się wytopił, zostało tyle ile trzeba.. mięsko kruche, soczyste i ładnie zarumienione.. jak dla mnie na kiełbasę grillową sukces, lepszej nie jadłem http://img705.imageshack.us/img705/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg http://img706.imageshack.us/img706/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Dla strudzonych ludzi świeżo parzona słoninka po wędzeniu :thumbsup: z marynowaną papryczką http://img716.imageshack.us/img716/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg tu widać dokładnie tą warstwę tłuszczu.. potem się pięknie wytapiała na grillu.. kiełbaska była litytlko ponakłówana wykałaczką.. http://img836.imageshack.us/img836/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Szyneczka dzielona na dwoje znowu wyszła nie za słona, tak jak rodzinka lubi.. dodatkowo peklowana z melasą i przyprawami.. pycha sparzona do mniej więcej 75*C w środku,, więc ciut przeparzona, ale taka mi bardzo odpowiada konsystencja lekko rozpadająca się http://img24.imageshack.us/img24/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Talerz wędlin.. rozmrożona pasztetowa nadal pyszna, boczek rolowany, szyneczka i mój eksperyment.. ten kawałeczek boczku w skórze.. uwędziłem i parzyłem 3.5 godziny - error, skórka była nadal twarda.. na drugi dzień ugotowałem go przez 2 godziny do miękkości.. efekt powalający na prawdę bardzo smaczne wyszło http://img23.imageshack.us/img23/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Kiełbaski dojrzewające i słoninka wisząca od wielkanocy.. mniam http://img593.imageshack.us/img593/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg CZAS ZACZĄĆ MAJOWE GRILLOWANIE! Żeberka wołowe.. polewane piwkiem http://img32.imageshack.us/img32/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Dołączyły kiełbaski :thumbsup: ten dym z kapiącej, wytapiającej się słoniny.. sam pyszny smaczek :P chociaż pewnie niezdrowy heh http://img801.imageshack.us/img801/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg http://img89.imageshack.us/img89/9300/aaaaaupdateweekendmajowr.jpg Karkóweczka :thumbsup: http://img811.imageshack.us/img811/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Żeberka wołowe w przekroju :thumbsup: ideolo jak dla mnie ^^ http://img442.imageshack.us/img442/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg Przekrój tej 'nieudanej' kiełbaski :P sami oceńcie.. http://img822.imageshack.us/img822/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg A tu późniejsze wariactwo :P Pizza Fritta.. czyli nadziewana pizza smażona na smalcu.. w środeczku różności z ajvarem zamiast sosu pomidorowego pychotka! wyszło takich 5szt - cała rodzinka najedzona. http://img849.imageshack.us/img849/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg http://img835.imageshack.us/img835/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg http://img69.imageshack.us/img69/8329/aaaaaupdateweekendmajow.jpg NO! chyba to będzie na tyle :P coby nie przesadzić na jeden raz hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-283879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 8 Maja 2013 ten dym z kapiącej, wytapiającej się słoniny.. sam pyszny smaczek :P chociaż pewnie niezdrowy hehnie przejmuj się, w dzisiejszych czasach to już nawet oddychanie jest niezdrowe :grin: ; co do kiełbasek, Robert od czasu do czasu trzeba zaliczyć wtopę, inaczej dobrze wykonane wędliny by już tak nie cieszyły; piszesz, że na grilla w sam raz, a więc nie ma tego złego, co by na dobre :wink: reszta jak zawsze lux. P.S. Bardzo ładne fotki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-283882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 9 Maja 2013 niezła zadyma dosłownie i w przenośni :grin: :clap: :clap: :clap: Z kiełbaską poniosłem porażkę z jakiego przepisu robiłeś grillową? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 9 Maja 2013 nie przejmuj się, w dzisiejszych czasach to już nawet oddychanie jest niezdrowezdziwiłbyś się jak bardzo tu gdzie mieszkam :P sąsiedzi jak rozpalą dyktami, sklejkami, śmieciami, plastikami... klękajcie narody.. okna trzeba szybko zamykać bo w głowie się od tego dymu kręci :devil: P.S. Bardzo ładne fotki :grin: dzięki Benedetto również dziękuję grillowa z połcia na oko doprawiona i w głowie zaprojektowana.. gdyby nie tępe noże w maszynce.. w sumie szkoda, że tak mało jej zrobiłem.. zgrillowana i zatopiona w smalcu byłaby super btw. sesja babci boczek się wczoraj odbyła xD babcia chętnie współpracowała, obiektyw ją lubi.. a ona lubi miny zmieniać :grin: http://img11.imageshack.us/img11/2945/babcia1.jpg nie wiedziałem, gdzie wstawić ten mój pomysł.. bliżej temu na demotywatory niż do kącika fotograficznego :lol: ew. temat 'dowcipy', ale niech już tu będzie hehe Pozdrawiam http://img24.imageshack.us/img24/445/babciag.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 9 Maja 2013 Masz fantastyczną babcię !!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 9 Maja 2013 Robert, to pierwsze od lewej ma potencjał Konwersja do BW dobrze mu zrobiła. Mając tak fotogeniczną babcię, na Twoim miejscu odszedł bym od konwencji żartu i trochę poćwiczył całkiem poważny portret. Tylko chustę musisz babci inną wybrać. Ta jest zbyt pstrokata. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 9 Maja 2013 Robert, super zdjęcia, babcia pewnie zadowolona zainteresowaniem i chętnie pozuje. :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 9 Maja 2013 Lubię takie słodkie babulki Pozdrów babcię. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-284076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Wow jak dawno nic nie pisałem :S btw. Babcia się cieszyła i nadal cieszy (wspominając) to co jej od Was przekazałem ^^ Mając tak fotogeniczną babcięnie wiem czy się zgodzisz ze mną, ale wszyscy starsi ludzie wychodzą dobrze na zdjęciach jest w nich po prostu coś ciekawego co widać na pierwszy rzut oka może to kwestia 'styrania życiem' :grin: cosik jedzonka trzeba by powrzucać :P ostatnimi czasy żyłem w przekonaniu, że dostała mi się podagra.. wszystko na to wskazywało - nawet bardzo precyzyjnie.. na szczęście wyniki badań w opinii lekarza to wykluczyły.. wszystko w normie :P więc cóż.. przyczyna bólu w nodze nadal nieodkryta, ale jestem dobrej myśli :lol: dopóki jednoznacznej diagnozy nie było pozwalałem sobie troszkę :blush: zatęsknił bym najbardziej za rybami, stekami i chilli ^^ więc sobie odbijam ich chwilowy brak hehe Karkóweczki nigdy za mało :lol: dawno temu była grana.. ale co tam :P http://img42.imageshack.us/img42/2526/aaaaupdateczerwiec2013.jpg Szyjki indyka zapiekane z ziemniaczkami w intensywnym sosie :thumbsup: http://img832.imageshack.us/img832/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg http://img541.imageshack.us/img541/5104/aaaaupdateczerwiec20132.jpg Mielony, puree oblane hojnie tabasco i sałatka z porów :thumbsup: http://img62.imageshack.us/img62/7084/aaaaupdateczerwiec20133.jpg żeby było śmieszniej mielone nadziewane kiełbasą :lol: świetnie sprawdza się też kaszanka.. lub cokolwiek innego ser. warzywa. owoce! http://img703.imageshack.us/img703/9230/aaaaupdateczerwiec20134.jpg Świetny sposób na zdrowy obiad z dwóch dań na główne ser 0% z warzywami na ostro.. a na deser druga połowa sera z ciapanymi truskawkami z odrobina cukru http://img835.imageshack.us/img835/5536/aaaaupdateczerwiec20135.jpg a to to nie pamiętam :P chyba przy robieniu słoikowej mielonki zostało mi trochę musu ze skórek.. to zatopiłem w nim szynkę, małosolnego i żurawinę.. wyszło coś a'la salceson w szklance xD całkiem smaczne :P cynamon zepsuł trochę smak.. http://img515.imageshack.us/img515/259/aaaaupdateczerwiec20136.jpg http://img109.imageshack.us/img109/8148/aaaaupdateczerwiec20137.jpg szybki torcik truskawkowy na imieniny cioci http://img824.imageshack.us/img824/6671/aaaaupdateczerwiec20138.jpg ciasto jak na takie 'ekspresowe z mikrofalówki' ale upiekłem w piekarniku całkiem fajne, bardzo wilgotne.. dobrze współgrało z żelatyną i pulpą truskawkową.. coś jak ciasto w lodowcu http://img811.imageshack.us/img811/1979/aaaaupdateczerwiec20139.jpg http://img191.imageshack.us/img191/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg całość zanurzona w pulpie truskawkowej.. dosłodzona, połączona z żelatyna i po 30 min. przegotowana.. łączone ciepła pulpa z chłodnym ciastem. http://img208.imageshack.us/img208/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg wszystkim smakowało całość zajęła jakieś 40 minut łącznie z pieczeniem i gotowaniem.. + tężenie w lodówce http://img163.imageshack.us/img163/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg http://img838.imageshack.us/img838/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg wczoraj i dziś trochę pobawiłem się grillem ZDROWO!!! bez kiełbas, kaszanek, karkówek.. warzywne szaszłyki i ryba.. świeżutka makrela :thumbsup: http://img21.imageshack.us/img21/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg http://img21.imageshack.us/img21/9021/aaaaupdateczerwiec20131z.jpg http://img248.imageshack.us/img248/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg http://img27.imageshack.us/img27/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg Dziś niespodzianka.. ogromna ulewa, która zalała garaż w 15 minut :? a ja akurat na balkonie grillowałem bakłażany :lol: jakoś się udało uratować i garaż (pompą) i bakłażany (mamą) :lol: Do roladek z grillowanego bakłażana nadziewanych wędzonym serem z żurawiną, warzywami.. i kilkunastoma zmalakserowanymi składnikami oczywiście STEJK z grilla, medium rare.. ideolo wyszedł a dla zdrowia? - jeden stek na 2 osoby i wcale nie było czuć niedosytu mięsiwa! http://img38.imageshack.us/img38/7155/aaaaupdateczerwiec20131.jpg przy okazji wypróbowałem na stejku pierwszy raz nóż od Gregtoma ojj poezja.. żadnym nożem, który posiadam bym tak ładnie nie poporcjował tego delikatnego mięska.. pokochałem ten nóż Pozdrawiam http://img401.imageshack.us/img401/5104/aaaaupdateczerwiec20132.jpg http://img854.imageshack.us/img854/5104/aaaaupdateczerwiec20132.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-287861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Piękne dania! Oglądam po śniadaniu i znów jestem głodny! :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-287878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 10 Czerwca 2013 PanBoczek, Po obejrzeniu fotek Twojej twórczości wiem gdzie jestem w dziedzinie wędlin po prostu jeszcze mnie nie ma , a babcia super pozdrów Ją od Dziadka szczerze gratuluję i babci i wyrobów pozdrawiam :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-287939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Robercie to miałeś pracowity okres :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-287940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 19 Czerwca 2013 :grin: temat się trochę urwał przez wiadome dyskusje, aż sam wątek straciłem :P a chciałem o coś zapytać znawców Otóż w serialu 'Hannibal', gdzie znany wszystkim Dr. Lecter zabija i pożera :lol:, podsuwa także ciekawe kulinarne pomysły "krew lochy (..) po odwirowaniu uzyskuję z niej przeźroczysty płyn. Jeśli podasz ją z pomidorami to wszyscy będą uwielbiać ten słodki smak." http://nonlimit.pl/file,watch,65B4F09123DA80E5.html przed 40 minutą odtwórzcie to jakiś francuskie patent? czy co nigdy wcześniej nie słyszałem o czymś takim.. nad serialem pracują styliści potraw i kucharze, planując każde popisowe danie ciekawe.. ciekawe! :devil: żeby trochę osłodzić.. i przybliżyć do normalności :lol: post prezentuję torcik naleśnikowy nadziewany truskawkami :thumbsup: http://img801.imageshack.us/img801/7839/gkn7.jpg lub też naleśnikowe tagliatelle z takim samym truskawkowym sosem mniam http://img850.imageshack.us/img850/8074/lpnv.jpg wczoraj natomiast babcia po cieście Miro zażyczyła sobie więcej słodkości :lol: tak więc Piegus i półkruche ciasto waniliowo-czekoladowe z makiem, sezamem i dżemem truskawkowym :thumbsup: do herbatki mniam.. szkoda, że do rozdania a nie dla mnie :P pożarłbym obie blachy od razu :lol: z 2 litrami herbatki xD haha http://img825.imageshack.us/img825/136/oytn.jpg na dole masa z kakałkiem, potem dżem, potem masa waniliowa i znowu dżem zapieczone 40 minut i posypane sezamem.. w sumie piekło się ponad godzinę, sprawdzane patyczkiem.. http://img404.imageshack.us/img404/3395/js40.jpg Gdyby ktoś chciał przepis na ciasto; jest jak do sernika niemieckiego, tylko 2x więcej.. 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 4 jajka 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy i trochę aromatu + do połowy ciasta kakao Margarynę rozpuścić i wystudzić, sypkie składniki przesiać.. wymieszać, podzielić na 2 części - do jednej dodać kakao do drugiej cukier i aromat. Mak i sezam to tylko taki 'przypadek twórczy' hehe sezam średnio się sprawdził - mak SUPER Smacznego! http://img837.imageshack.us/img837/4387/00no.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/33/#findComment-289145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.