renesi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dziękuję A jak smakuje jeszcze ciepłą ją pałaszuje nie dałam jej wystygnąć , bo pachniała w całym domu i kusiła :lol: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Stycznia 2013 a tak się bałaś :smile: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Stycznia 2013 No i stało się upiekłam drożdżówkę Halusi Jejku.... ale drożdżóweczka... :thumbsup: :clap: Reniu więc już nie musisz się wstydzić :wink: Jeszcze pytanko odnośnie wyrabiania... poszłaś na łatwiznę czy Twoje rączki mają taką moc :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Poszłam na łatwiznę :sad: Robot za mnie to zrobił :wink: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Poszłam na łatwiznę :sad: Robot za mnie to zrobił :wink: Reniu tak spytałam z ciekawości... przecież i ja muszę kiedyś zacząć dbać o swoje '' łapki'' :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Wygląda super i pachnie aż u mnie . :lol: :thumbsup: Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Moja babcia czesto mówiła ,, nie miała babka kłopoty to coś tam " Nie miała Renata kłopotu to drożdżówkę Halusi upiekła Wczoraj upiekłam koleiną dziś do kawy została mi mała końcówka i karteczka z pytaniem ,, kiedy następna drożdżówka będzie?" Drożdżówki wcześniej nie piekłam , ale ciasta drożdżowe dość często robiłam np. do calzone i nigdy mi tak nie wyrastało to drożdżówka rośnie w oczach I tu moje pytanie Czy przepis ten jest tak dobry ? Czy może powodem jest to że do robienia drożdżówki użyłam tych samych misek i deski co do robienia chleba na zakwasie ? Ta drożdżówka po upieczeniu jest coś takiego jak panatone pulchna mięciutka i można ją rozrywać na powiedzmy piórka Nie wiem czy to będzie widać na zdjęciu To moja wczorajsza drożdżówka Przepis napewno jest idealny , ale mnie zastanawia to jej rośnięcie muszą ja przykrywać bo wierzch jest już dość brązowy a środek jeszcze nie dopieczony Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Drożdżówki wcześniej nie piekłam , ale ciasta drożdżowe dość często robiłam np. do calzone i nigdy mi tak nie wyrastało to drożdżówka rośnie w oczach I tu moje pytanie Czy przepis ten jest tak dobry ? Reniu to już musisz sama ocenić :smile: Metodą prób i błędów uważam że ten skład na drożdżówkę jak dla mnie jest na tyle dopracowany że ostatnio piekę tylko w/g tego przepisu, a piekę naprawdę dużo i bardzo często :wink: Kolejna'' drożdżówa'' przepięknej urody :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jak dla mnie Halusia jest to pierwszy i jedyny przepis po inny chyba raczej nie sięgnę bo idealnych rzeczy się nie zmienia Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Stycznia 2013 renesi Jak dla mnie takie przypiekanie to za duża temperatura - na wierzchu już się zapieka a ciepło nie nadąża przeniknąć w głąb. Co do nadmiernego wyrastania to po niej tego nie widać ale możesz probować nieznacznie zmniejszyć ilość drożdży . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Stycznia 2013 No dziewczyny, dowaliłyście do pieca !!! Zbliża się weekend i chyba nie mam innego wyjścia, takie apetyczne te Wasze ciacha :thumbsup:.Ciasto drożdżowe piekłam w automacie 2 razy: pierwszy i ostatni :grin:. No i nie można porządnie posypac kruszonką :lol: . Natomiast zawsze je wyrabiam w maszynie, to duże odciążenie dla łapek, Halusia. Spróbuj koniecznie. Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Mirekr134a co do temperatury zgoda ale nic w przepisie zmieniać nie bedę bo jest doskonały Nie napisałam że ona tak rośnie że aż przerasta robi się tak jak puch .Gatita zrobienie drożdżówki Halusi ma plusy i minusy Plusem jest na pewno że jest bardzo dobra a minusem że znika szybko Co do wyrabiania ciasta w maszynie jest to na pewno dużym ułatwieniem :wink: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Reniu... to ona, ta drożdżowka ma takie minusy... ? To ja nie wiem czy ją bedę robić :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-263688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 2 Lutego 2014 Tym razem ciasto drożdżowe upieczone w 3 foremkach keksowych chcę zaznaczyć że ciasto z jednej porcji przepisu. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-331208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Tak wygląda w przekroju Edytowane 2 Lutego 2014 przez abratek Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-331239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 2 Lutego 2014 Haluś, jesteś cudowną mistrzynią wypieków :clap: Ale mnie zainspirowałaś, jutro...............bo dzisiaj nie mam drożdży Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-331274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Maja 2015 I wczorajsze Ciasto Drożdżowe z rabarbarem Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-424563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Maja 2015 I wczorajsze Ciasto Drożdżowe z rabarbarem Wystąpię do administarcji z oficjalnym pismem o zakaz publikacji zdjęć Twoich słodkości. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-424564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Maja 2015 @halusia@, dnia 11 Maj 2015 - 20:22, napisał: I wczorajsze Ciasto Drożdżowe z rabarbarem Wystąpię do administarcji z oficjalnym pismem o zakaz publikacji zdjęć Twoich słodkości. Paweł!! Wcale to nie głupi pomysł.. może w końcu przestałabym piec a potem zajadać ... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-424566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 11 Maja 2015 Popieram Pawła, też jestem nerwowo wykończony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-424568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 11 Maja 2015 To po kielichu nerwosanu najlepiej Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-424588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 30 Października 2017 Halusia włąśnie wyrasta drożdżowe w/g Twojego przepisu z 1 postu. Zrobiłem wszystkie produkty x 2 , Może wina mąki , lub dużych jajek , bo wyszło za rzadkie i musiałem dodać ok. 200g mąki . Czyli łącznie miałem 1,2kg maki Najwyżej wykipi z blachy .Użyłem mąki Szymanowskiej kl. 650 Jak zdążysz to odpowiedz jak ustawiasz piekarnik. Termoobieg , czy konwekcja ? Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-573328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 30 Października 2017 Ja tylko się wtrące,ze mąka typ 650 to raczej chlebowa ja piekę większość ciast na termoobiegu [temp w granicach 170 stopni] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-573333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 30 Października 2017 W sumie na opakowaniu jest napisane, , że idealna do drożdżowych. Qrcze przepraszam Mąka nie Szymanowska a Babuni ale klasa 650. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-573341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 30 Października 2017 Termoobieg Binio... chyba już późno , ale... pochwal się jak wyszła Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6884-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3wka-halusi/page/2/#findComment-573359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.