Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero dziś przeczytałam temat, ach powróciły wspomnienia napojów w woreczku i syfonów, pamiętam jak w bloku obok mojego je napełniali. Ale jestem stara, po urodzinach czas na deprechę :)

jaga1, ja robię podobny, jest bardzo pyszny a przepisik tutaj

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kiedyś, pijało się na stołówkach szkolnych/zakładowych w barach mlecznych itp, taki kompot kiślowaty.. Pamiętacie..?

Łoch, jakie to było dobre.. :thumbsup:

Dzisiaj chce właśnie zaskoczyć nim moich chłopców podając takowy do obiadu. (kolpsy+puree)

Kto wie jak się ten kompocik przyrządza.? Mam kompot z truskawek i kilka torebek kiślu i niewiem czy proszek dodać wprost do kompotu czy osobno zagotować i później wszystko wymieszać. No i w jakich proporcjach..?

Pozdrawiam.. :wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

podając takowy do obiadu. (kolpsy+puree)

To jakieś nowe danie :question: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

kompot kiślowaty

Kiedyś do jednej porcji kiślu dodawano trzy porcję wody i był taki kompocik kiślowaty :lol:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

podając takowy do obiadu. (kolpsy+puree)

To jakieś nowe danie :question: :grin:

Przecież to "hicior"domowych obiadków na polskich stołach.. :thumbsup:

Kiedyś do jednej porcji kiślu dodawano trzy porcję wody i był taki kompocik kiślowaty

Aha.. Chcę właściwie kompocik z truskawek lekko zmiksować i połączyć z kiślem. Dzięki za ten tip.. :wink:

To jakieś nowe danie

No tak... Teraz widzę te kolpsy.. :grin: :grin: :wink:

• 3 lata później...

Moze ma ktos nowe trendy na napoje chlodzace..?

Upaly nieraz ruszaja kreatywna dusze..  :)

Improwizacje z ostatnich dni:

1. Nalewka orzechowa, zimna, mocna kawa, woda - po 50ml + lód. J. nalewka wytrawna - dodać 1/2 łyżeczki miodu

2. Liście świeżej pokrzywy posiekane + sok z 1/2 cytryny + gałazka mięty +1/2 łyżeczki miodu +woda + lód. Wszystko mocno zblendować i przecedzić.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Upaly nieraz ruszaja kreatywna dusze..  :)

Nic nowego, pijaj spritzera. Fajnie chłodzi.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia. 

chociaz u mnie upalow nie ma ale doskonale smakuje i dostarcza mineralow zblenderowany arbuz ,woda minelalna , liscie miety plasterek cytryny duzo lodu...

Nie ma to jak sok z czerwonego grejfruta i pomarańczy ;)

post-72541-0-67738700-1439477836_thumb.jpg

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

@davido31, no jak takie prosto z drzewa to jasne ...a nie z takich co tysiace km zrobily 

Ja dzis wykonczylam wlasnie kompocik z czarnej i czerwonej porzeczki ...czekam na wisnie bo jeszcze straszny kwas :)

Grajfrut +% to super na chlodniejszy wieczor  :D

Edytowane przez electra

Ja dzis wykonczylam wlasnie kompocik z czarnej i czerwonej porzeczki

Zazdraszczam :D

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

A ja na upał własna woda gazowana z prywatnego saturatorka i syrop jabłkowy z poprzedniego sezonu i malinowy syropik z tego...:-) Na festynach woda schodzi bardzo szybko...ostatnio 3 keg po 30 l wystarczyły na 2 h 

Gość ArkoGdynia

woda gazowana z prywatnego saturatorka

Dał bym się "pociąć szarym mydłem w płynie" za szklaneczkę wprost z saturatora z sokiem porzeczkowym......  :w00t:  :frantics:  :w00t:  

Jak ja Ci zazdroszczę....  :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...

Jeszcze jest szansa kupić niedrogo w lokalnych hurtowniach napoi, często mają lekko uszkodzone i sprzedają po 100 zł. Lub na skupach złomu. 

Ja mam w bardzo dobrym stanie, jeszcze z Pepsi w środku. Okazał się niepotrzebny.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Ja mam w bardzo dobrym stanie, jeszcze z Pepsi w środku. Okazał się niepotrzebny.

Jakbyś chciał sprzedać jestem chętny ;)

Nie ma sprawy. Tylko co z wysyłką? Siedzę na wsi.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Schemat prosty keg + butla co2 + reduktor + kran + chłodziarka ( opcjonalnie) + głowica do kega + węże + obudowa całości...

Jak wygląda mój poczytaj tutaj...

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10043-saturator-w%C5%82asne-napoje-gazowane/

Edytowane przez lesniak