Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pisałam wyżej że ten tłuszczyk już wcale mi nie przeszkadza.

I tak trzymać , bo my faceci to nie psy , że lecimy na kości :wink:

Kiełbaska "pierwyj sort" kak Germańce gawariat i Ty w końcu przekonałaś się , że wędlinki ( i te podrobowe też) wszystkie są smaczne jak mają tłuszczyk.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246400
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

jednak nie myliłam się że jest troszkę tłusta ,

 

Przynajmniej między zęby by nie wchodziła jak ta ostatnia . :tongue: :grin: :lol: :clap:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246468
Udostępnij na innych stronach

@halusia@ napisał/a:

jednak nie myliłam się że jest troszkę tłusta ,

 

 

 

Przynajmniej między zęby by nie wchodziła jak ta ostatnia . :tongue: :grin: :lol: :clap:

:blush: :blush: no nie.... nic o tym nie wspominaliście Andrzejku :tongue: :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246493
Udostępnij na innych stronach

@halusia@ napisał/a:

nic o tym nie wspominaliście Andrzejku :tongue: :grin:

 

 

 

Na zlocie nie wypadało :grin: :lol: Ja tylko kilka razy wykałaczką Tadziowi bo miał ręce zajęte . Prowadził samochód . :grin: :lol:

 

I jak tu Wam dogodzić Andrzejku :grin: :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246501
Udostępnij na innych stronach

Ale Wam zazdroszczę.

Nie mów Januszu że zazdrościsz Andrzejkowi i Tadziowi tej kiełbasy która powchodziła Im w zęby :grin: :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246532
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, oni sobie ją po prostu zostawili na później , tak im smakowała :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-246549
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pomimo bardzo złego samopoczucia Krucha została zrobiona z pomocą domowników.. :wink:

http://img39.imageshack.us/img39/3273/pb090053.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-248654
Udostępnij na innych stronach

Pomimo bardzo złego samopoczucia Krucha została zrobiona z pomocą domowników.. :wink:

Wracasz do formy Halinko :grin: cieszę się bardzo , widać to po wyrobach :thumbsup: :clap:
Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-248665
Udostępnij na innych stronach

Krucha została zrobiona z pomocą domowników..

 

Ta jakby ładniejsza była czyli tłuściejsza :tongue: :grin: :lol:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-248705
Udostępnij na innych stronach

Andrzej napisał''Ta jakby ładniejsza była czyli tłuściejsza''

 

 

Bo męska część rodziny pomagała :grin:

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-248780
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Przeczytalem temat od początku i tak sie nakręciłem na kruchą ze sobie( i nie tylko sobie ) zrobie , jak bede miał 20 postów to sie pochwale.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-254939
Udostępnij na innych stronach

jak bede miał 20 postów to sie pochwale.

możesz pochwalić się wcześniej np w temacie Halusi :lol: . Na pewno się nie pogniewa :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-254943
Udostępnij na innych stronach

skoro można to dzieki

 

[ Dodano: Sob 08 Gru, 2012 18:38 ]

Rany ale jestem burak zdjęc nie umiem wstawiac :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-254950
Udostępnij na innych stronach

zainspirowany tematem kiełbaska krucha Halusi postanowiłem ją zrobić.

została zrobiona z mięsa łopatka 2kg boczek 2kg 0,7 podgardle

szkl. wody 95 stopni pieprz , czosnek , cukier , bez gorczycy bo nie miałem ,sól niejodowana .

w smaku rewelacja bardzo dobra ,kruchutka tylko....w środku wyszła taka jasno-brązowa otoczka mi to nie przeszkadza bo wiem, że mięsko pochodzi prosto z ubojni ale domownicy trochę kręcą nosem. może faktycznie mięso jest za świeże i musi poleżeć ze dwa dni w lodówce.

z pewnością na święta zrobię ją po raz drugi ale chciałbym już bez tej otoczki.

jakie jest Wasze zdanie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-256786
Udostępnij na innych stronach

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9583 :grin: :wink: .

A kiełbaska fajna :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-256787
Udostępnij na innych stronach

smaku rewelacja bardzo dobra ,kruchutka tylko....w środku wyszła taka jasno-brązowa otoczka mi to nie przeszkadza bo wiem, że mięsko pochodzi prosto z ubojni ale domownicy trochę kręcą nosem

Kolego krzymyt bardzo ładnie wygląda Twoja wędlina... i chyba ma to szare oczko... :clap:

Właśnie o takiej wędlinie dzisiaj pisałam.. :wink:

Nie wiem dlaczego Twoi domownicy kręcą nosem :shock:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-256799
Udostępnij na innych stronach

w środku wyszła taka jasno-brązowa

Mięso było niedopeklowane.

Wybarwienie zewnętrzne spowodowane jest działaniem dymu.

Można uzyskać czerwony kolor kiełbasy na samej soli ale po odpowiednio długim wędzeniu.

Jak długo peklowałeś i czym?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-256877
Udostępnij na innych stronach

,sól niejodowana .

Kiełbasa na samej soli ,bez peklo i świeże mięso , dlatego jest szare oczko

Kiedyś robiłem taką kiełbasę i właśnie szare oczko wyszło , jest z pewnością zdrowsza bo bez peklosoli , więc domownicy powinni się tylko cieszyć .

Oto moja z szarym oczkiem , post z 22 kwietnia

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7846&postdays=0&postorder=asc&start=90

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-256888
Udostępnij na innych stronach

Bogdan napisał ...Kiełbasa na samej soli ,bez peklo i świeże mięso , dlatego jest szare oczko

no i dokładnie tak było.

mięso po trzech godzinach od zakupu zostało przerobione na kiełbasy i już się wędziło.

na święta będę robił taką samą kiełbasę bo jest to najlepsza kiełbasa jaką do tej pory zrobiłem z tą tylko różnicą ,że mięso będzie peklowane dwa dni.

jest tak delikatna ,że sama rozpływa się w ustach.

i to zasługa szklanki wrzącej wody. :shock: :shock: :shock:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-257002
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Moja kochana siostra podarowała mi połowę świnki :wink:

Zrobiłam troszkę wędliny... bez klasyfikacji ... czyli z połcia.

Po wędzeniu..

Po parzeniu.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-264906
Udostępnij na innych stronach

z połcia.

Haluś superowa.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-264911
Udostępnij na innych stronach

No bardzo ładne i uśmiechają się do mnie :clap: :tongue: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/5/#findComment-264912
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.