ANNAM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Aniu poezja BAzyl a ja wlasnie teraz bede miala 2 dni temu nastawione ogoreczki ,sezon otwarty Edytowane 5 Stycznia 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-324851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 6 Stycznia 2014 ANNAM a mnie zostal jeszcze tylko jeden sloik ogorkow, a do sezonu jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-324857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzisiejsze sniadanie oczywiscie na chlebku wczesniej pokazanym. Chlebek ktoimy na kromki Wycinamy dziurki Samrujemy z obu stron maslem Smazymy na patelni z jednej srtony, obracamy i do kazdje dziury wbijamy pojednym jajku i odrobine solimy Kiedy bialko zetnie sie na spodzie odwrocic i podsmazyc na drugiej stronie.A to juz efekt koncowy ,na talerzu z ogorkiem malosolnym Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bardzo ładnie i apetycznie wygląda taki dwukolorowy chleb Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Aniu czytam i oglądam pierwsze zdjęcie piekny chlebek, drugie ale zepsuty, a efekt końcowy pychota. Ja już po kolacji, a Ty mi smaka robisz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bardzo ładnie i apetycznie wygląda taki dwukolorowy chleb Aniu czytam i oglądam pierwsze zdjęcie piekny chlebek, drugie ale zepsuty, a efekt końcowy pychota. Ja już po kolacji, a Ty mi smaka robisz Oj, dziekuje, dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Wlasnie jestem po obiedzie, dzisiaj musialam zrobic "Cos" z dyzurnych kotletow ,ktore zostaly od wczoraj, wiec to co lubie najbardziej salatka. Do piekarnika trafily kotlety zawiniete w papier i wlaczylam grill, aby sie ogrzaly a nie wysuszyly.Na sucha patelnie trafily polamane kawalki orzechow cashew ( sprawdzilam w google to sa orzechy nerkowaca). NAstepnie zdjelam je z rozgrzanej patelni, kirdy sie podrumienily a na nia dalam odrobine smalczyku i ziemniaka pokrojonego w kostke W tym czasie do miski porwalam troche salaty, wkroilam gruszke W tym czasie tez trzeba bylo pilnowac aby ziemniaki sie nie przypalily, kiedy juz byly zrumienione, a na pewno nie surowe, dodalam przyprawy, sol, pieprz papryka i chillie, razem wymieszane i na ziemniaczki, oczywiscie przemieszane.Kiedy ziemniaki dochodzily na patelni z przyprawami, a kotlety na grillu dokonczylam reszte warzywek: 2 plasteki cebuli drobno pokrojonej, kawalek brokula i kalafiora, ale tylko same kwiatki, mala czerwona papryczka, och zapomnialabym dodac zielony ogorek tez tam trafil Teraz juz ziemniaki czekaly na patelni, a miesko wyszlo z piekarnika Mieso pokroilam, dodalam do salatki, na to ziemniaki Teraz sos do salatki w rownych jednostkach 2:2:2, czyli 2 lyzki miodu, 2 lyzi octu i 2 lyzki oleju. Nalezy to utrzec nie rozbic w mikserze czy sloiku, spokojnie lyzka utrzec aby uzyskalo odpowiednia konsystencje. Tym zalac salatke i dodac orzechy. Razem wymieszac.Obiad gotowy Powiem wam jeszcze ,ze juz nic nie zostalo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zainspirowałaś mnie Annam. Świetna fotorelacja i smaczniasty obiadek. Moja LP uważa, że ja gotuję po bauersku i brak mi finezji. Teraz ją znalazłem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 7 Stycznia 2014 ANNAM jak robisz ten slimakowy chlebek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 7 Stycznia 2014 ANNAM jak robisz ten slimakowy chlebek? Eli , jest to chleb drozdzowy . Robie dwa rodzaje, jeden pszenny drugi zytni. Kiedy juz w misce cisto podrosnie najpierw wyrabiam kazde osobno, a nastepnie rozwalkowuje pszenne, odkladam na moment, rozwalkowuje zytnie i kalade na pszenne. RAzem zwijam starajac sie aby nie powstaly zadne piuste miejsca z powietrzem. TAki rulon wstawiam doblaszki i przykrywam wilgotna sciereczka ,az urosnie. Wtedy do pieca 240 stopnii pieke( nigdy nie sparwdzam czasu,po zapachu w domu wiem,ze juz nalezy sparwdzic i zadko sie myle). A jesli chcesz dokladny sklad to : 1 lyzka cukru,2 lyzeczki suchych drozdzy,1/4 szklanki wody- to wymieszac i odstawic na 15 minut, nastepnie do dac :4 szklanki makin pszennej chlebowej,1 szklanka wody, 2 lyzeczki soli, - wyrobic az bedzie gladkie ciasto. Jesli robie czesc zytnia to wtedy zamiast 4 szklanek pszennej maki daje 2 szkalni zytniej, 2 szklanki pszennej chlebowej maki. Chleb ten pieke ,kiedy w domu maja ochote na opiekane kromki. Eli zrob ,zobaczysz ze latwy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Aniu ale piękna fotorelacja... a o daniu nie wspomnę...na pewno musiało smakować Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Aniu ale piękna fotorelacja.. HAlusia, dziekuje stram sie z aparatem robic, ale ciezko mi to wychodzi o daniu nie wspomnę...na pewno musiało smakować HAlus danie polecam, szybkie w przygotowaniu i smaczne . U nas latem czesto takie obiady robie. Szybkie, aby nie grzac dlugo w domu, i salatkowe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzisiaj sasiedzi wrocili z wakacji wiec obiad troche wiekszy zrobilam. Ale zacznijmy od poczatku. Wyjelam z lodowki resztki i to co z ogrodu dzisiaj bylo, no niewiele ,ale leniwa sie zrobilam i jechac mi sie nie chcialo Postalam popatrzylam i zaczelam od marchewki i jablka. Obralam starlam na tarce lekko posolilam zrobilam sos z oleju cukru odrobiny soli i wymieszalam. Odstawilam bo zawsze sok wylatuje jesli nie odpocznie. NAstepnie woda juz w garnku byla gotowa, dodalam sol i cukier wrzucialam oczyszczonafasolke i kalafior. Teraz czas na kapusty. Na pierwszy rzut poszla czerwona. Pokroilam, do tego dodalam pokrojona cebule czerwona. wymieszalam z sola i wypracowala az byla miekka. Do tego dodalam zielona pietruszke i olej z pieprzem i odrobina miodu. Do odstawienia. Pekinska kapusta stracila dzisiaj tylko trzy liscie, pokroilam ja dodalam do niejpokrojona w paski paprykei ziarna surowe z jednej kukurydzy. Teraz w mixerze wrzucialam marchewki kawalatek, jablko, lyzka majonezy olej tym razem z winogronowych pestek, avokado,pieprz sol i wszystko zmiksowalam na piekny pomaranczowy majonez. To dodalam do salaty i wymieszalam. Zapomnialam napisac wczesniej. Fasolka juz w tym czasie chlodzila sie w lodzie, a kalafior czeka, no i ziemniaczki z ogrodka juz do gara trafily. Ok, salatki powedrowaly na talerz ,a ja zajelam sie miesem. Najszybciej zrobic mi kotlety panierowane, a ze mam osobnika ktory moze je jesc codziennie i sasiedzi rowniez lubia,wiec zrobilam kotlety panierowane. Ziemniaczki oczywiscie z koperkiem z ogrodka. Trafilo to na drugi talerz. Szybko robilam zdjecie zanim zaczeli nakladac, dlatego tak malo kotletow na zdjeciu. Uwierzcie bylo wieciej Ale kiedy te parujace ziemniaki trafily na talerz ,kazdy okazal sie umierajaco glodny Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Annam szkoda ze mieszkam tak daleko ..chcialabym miec taka sasiadke! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Electra moi sasiedzi sa wspaniali i obie strony dbaja o siebie Wszyscy na forum robia pasztety ostatni i tyle sie o nich pisze, ja znowuporzadki w zamrazalniku robilam i odkrylam kiesko od rosolu. To tez sobie zrobilam. Moje dziecko nazywa to " miesne ciasto"bo jest na blaszcze pieczone, a nie w jelicie robione. Wiec zwal jak zwal, moze byc miesne ciasto z zurawinami. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Aniu super . A ten chlebek ... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 10 Stycznia 2014 ANNAM chlebek dwukolorowy jak rolada boczkowa , Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 10 Stycznia 2014 RAdku, Andrzeju dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Naprawde wyglada jak ciasto , Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 10 Stycznia 2014 @ANNAM,Co Ty jeszcze Dobra kobieto wymyślisz? Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-325909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Teraz duzo nie pieke, bo mamy troche wyzsza temperature. Postanowilam zrobic batoniki z ziaren. NAmieszalam, platki zytnie, jeczmienne, owsiane( bylo ich chyba 2 szklanki) podprazylam na patelni i do michy.NAstepnie na rozgrzana patelnie dalam orzeszki sosnowe, sezam, pestki dyni ,az do momentu podarzenia i te rowniez trafily do michy. Dalej oszly orzeszki nerkowe ( ale panietajcie, obojetnie jaki sklad wam pasuje ,albo macie pod reka ) i wiorki kokosowe, te ostatnie bardzo szybko i juz na wylaczonej patelni podprazalam( kokos jest delikarny jesli chodzi o temperature), rowniez do michy. Zapomnialam bym orientacyjnie podac ilosc, mysle ze tych wszystkich dodatkow bylo spokojnie 4-5 szklanek.Teraz do rondelka dalam pol kostki masla( 125 g) i 2 szklanki miodu. Rozgrzewalam mieszajac,kiedy juz zaczelo wrzec, pozostawilam na malym ogniu i gotowalo sie do uzyskania trwardosci na tescie z zimna woda, jakies 10 no moze 15 minut. To wszystko zalezy od miodu czy jest bardzo plynny czy twardniejacy. Jesli ktos nie jest pewny, moze dodac 3-4 lyzki cukru na poczatek( ja jednak z cukru zrezygnowalam ), bo ja za pierwszym razem jak robilam, to za wczesnie zdjelam z ognia i batoniki byly bardziej kruszonka. Kiedy lubier miodowy jest gotowy wlewamy taki gotujacy sie na nasza mieszanine podprazonych ziaren i szybko mieszamy. Bardzo szybko sztywnieje, ale spokojnie mozna z nim pracowac dalej. NA blaszke wylozona palierem do pieczenia wylozylam mase i wyrownalam. To wszytko do lodowki. Kiedy zastygnie i wystygnie ,pokroic na kawalki jakie kazdemu odpowiadaja. Ja kroje czesc na male batoniki a czesc na kostke. NA dlugo nie starczaja. Kiedys cos podobnego widzialam w tv , zrobilam i jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobre do szkoly, czy pracy kiedy moje dziewczyny biora, a takze jest to taki energy bust ,kiedy jestesmy na biedu bez szansy lunchu, polecam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-326089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 11 Stycznia 2014 @ANNAM,Co Ty jeszcze Dobra kobieto wymyślisz? I widzisz co wymyśliła Aniu jak zawsze super wyroby Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-326097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 12 Stycznia 2014 ANNAM.Kurczę to jest pomysł z tym chlebkiem dla moich wnuków niejadków.Chlebek zrobiłaś pierwsza klasa :clap: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-326377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 12 Stycznia 2014 BAsiu dziekuje, polecam,jest latwy w wykonaniu, a dzieci do szkoly kiedy zabieraly budzily zainteresowanie swoja kanapka nawet nauczycieli Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-326389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wlasnie dostalam wiadomosc , ze swinka juz sie studzi i oczywiscie zdjecie , tylko nie wiem, ktora moja jest Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/20/#findComment-326879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.