dyzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Blondynki, jak się patrzy !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-326882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Blondynki, jak się patrzy !!! To brunetki, tylko sie juz rozebraly troche . Po polu biegaly czarne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-326883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 15 Stycznia 2014 wszystkie eleganckie panienki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-326896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 4 Lutego 2014 Dzisiaj jeden dzien odpoczynku i odrobine w kuchni bylam. Oczywiscie deser zawsze musi byc, dzisiaj szybkie Czekoladowe mufinki ze swiezymi owocami . Ciasto robi sie bardzo szybko, miesza sie lyzka daje do formy i kilka minut w piekarniku. Gotowe, a to efekt Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-331633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 4 Lutego 2014 Piękny ten Twój deserek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-331637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 5 Lutego 2014 A te owoce to jeżyny?, pozdrawiam jak widzisz Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-331849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 5 Lutego 2014 Tak Baca ,jezyny. Codziennie swieze mam z ogrodka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-331894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 5 Lutego 2014 Codziennie swieze mam z ogrodka Aniu Ty to masz dobrze, jeżyny w zimie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-331915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 5 Lutego 2014 ANNAM :clap: Co prawda jeżyn nie mam, ale mam jagody i truskawki, to może byś przepisik na ciasto wrzuciła przy okazji. Ja robie muffiny z czekoladą, ale kiedyś jadłam prawdziwe mufiny przywiezione z USA i to było dopiero ciacho. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 5 Lutego 2014 BAsiu juz pisze. Przepis prawdopodobnie dostalam od kogos, bo recznie wpisany w starym zeszycie z przepisami.1 i 3/4 szklanki maki3/4 szklanki cukru1/2 szklanki czekolady 2 lyzeczki proszku do pieczenia1/4 lyzeczki sody + szczypta soli( sol zawsze daje do kazdego ciasta) Te skladniki wymieszac lyzka w misce Teraz do drugiej miski: 1 jajko,1 i 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki roztopionego masla1 lyzeczka extratu vanilii i to juz kazdego wybor, ja to pomijam, 1 i 1/3 szklanki chipsow czekoladowych ( nie daje tego, bo wg mnie ciasto jest za slodkie)To wymieszac i wlac do pierwszej miski z maka.Po wymieszaniu lyzka, uzyska sie geste bardzo ciasto, ale nie wyrabiac, tylko ma byc wymieszane aby bylo mokre. Dalsze wyrabianie powoduje ze ciasto jest bardzo ciezkie.Nakladac do wylozonych papierem foremek i do piekarnika nie wiecej niz 160 stopni. Moj nowy piekarni ( musialam to podkleslic, bo juz go mam i ciesze sie jakbym zywa byla ) piecze dosc szybko, nie dluzej niz 15 minut, ale zawsze i tak sprawdzam patyczniem. Inne zmiany jakie czasem wporwadzam, daje do tego ciasta( juz kiedy przeloze do foremek) kilka jagod, czasem czeresnie czy wisnie, maliny.Jednak najlepiej smakuja puste a owoce obok., ewentualnie jesli ktos podaje to jako typowy deser, moze byc sos owocowy( malinowy np.) i bita smietana. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 6 Lutego 2014 a ja, ze lubie wszystko na ostro to do muffin czekoladowych dodaje posiekana czerwona paprzyczke chili te jezynki przesliczne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dziekuję ANNAM za przepis, jest inny niż ja mam. Wydaje się być bardziej prawdziwy bo mój to chyba jakiś oszukany ten przepis.Masz rację, warto spróbować osobno podać owoce bo one jakoś się zatapiają w cieście. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam ANNAM, pytanie w sprawie czekolady - czy ta Twoja "1/2 szklanki czekolady" to czekolada taka w proszku, czy czekolada twarda upłynniona ? Bo ta w proszku przeznaczona do sporządzania napojów to jakiś erzac a nie czekolada, przynajmniej u nas (z tego co pamiętam, jak dzieci były małe}. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 7 Lutego 2014 Jest czekolada w kawalkach, Zwykle kupuje taka jadalna, chociaz w przepisie byla taka do gotowania. Dla mnie ona smakuje jak margaryna i jej nie lubie, wole dac kawalki polamanej czekolady. Kup gorzka czekolade o wysokiej ilosci kakao i ta jest wg mnie najlepsza. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 7 Lutego 2014 OK, dzięki bardzo . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 9 Lutego 2014 Wczoraj bylo u nas 37.8 temp. i nagle kolo poludnia, schlodzilo sie gwaltownie do 24 stoni. Zycie wrocilo we mnie, no i od razu trzeba bylo to uczcic Ciasto utarte ( jak zwykle na leniucha zrobione) na to przecier z nektarinek ,na to budyn smietankowy , a na wierzchu ciasto odrobine zageszczone maka,aby sie nie rozplynelo, a trzymalo ksztalt paskow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzisiejszy dzien pelen pracy wiec musialam szybki obiad zrobic. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 10 Lutego 2014 Aniu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-332777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 18 Marca 2014 Powoli zaczynam gotowac. Dzisiejsze sniadanie dla Zuzi, omleciki z dzemem truskawkowym Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-341370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 19 Marca 2014 i od razu takie smakowitosci! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-341431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 15 Maja 2014 Zima juz do nas przychodzi wiec czas na ... kiszona kapuste. Trzy rodzaje,jednak z marchewka i przyprawami, jednak biala ( wg przepisu mojej kolezanki dodaje sie odrobine wody, jest bardzo smaczna ) i trzecia moja ulubiona z burakami ( nikomu nie mowicie, ale zawsze staram sie te buraczki do kanapki dodac, pycha http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif )Co prawda, jak zwykle znowu zdjecie mi nie wyszlo za dobrze , Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 15 Maja 2014 @ANNAM,Dobrych snów Ci Aniu życzę wszak u Ciebie noc, ciekawe te słoiczki napisz może coś bliżej bo za niedługo i u nas zima, chociaż jeszcze nie ma porządnej takiej majowej wiosny. Ciekawe są te buraczki jako, że lubię je pod każdą postacią. A tak na marginesie jak u Ciebie wygląda zima?. Pozdrawiam no i miłego dnia życzę jak się obudzisz Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 15 Maja 2014 @ANNAM,Dobrych snów Ci Aniu życzę wszak u Ciebie noc, ciekawe te słoiczki napisz może coś bliżej bo za niedługo i u nas zima, chociaż jeszcze nie ma porządnej takiej majowej wiosny. Ciekawe są te buraczki jako, że lubię je pod każdą postacią. A tak na marginesie jak u Ciebie wygląda zima?. Pozdrawiam no i miłego dnia życzę jak się obudzisz No u niej jeszcze jest dzien wiec dziekuje ,ale jeszcze nie klade sie Co do kapusty, to szykuje normalnie kapuste do kiszenia( ja daje 20g soli na 1kg kapusty ) kiedy wygniote kapuste az pusci sok, nakladam do duzego sloja razem z pokrojonymi w plastry burakami. Warstwa burakow nastepnie kapusta i tak do konca na gorze mam zawsze kapuste. Kiedy nastepuje kiszenie buraki barwia kapuste ( widac tem wspanialy kolor) tylko nalezy uwazac, aby jak kazda kapusta, byla zawsze przycisnieta i ta kisze krocej. Oba kwasy lacza sie daja delikatnosc do kapuscianego i ostrosc do buraczanego. Bardzo mi smakaja plastry tego buraka na kanapki a sama kapusta na salatki. A teraz dzisiejszy obiad. MIalam jeszcze troche bigosu wiec obiad. Jest to przepis mojej mamy ( znaczy sie od niej go mam )zawsze po sweitach kiedy pozostalo bigosu i juz nikt nie chcial goza bar dzo jesc ,wtedy robila te pierogi. Ciastojest proste, po prostu ziemniaczane jak na kopytka, tylko ze ja dozuje je lyzka do lodow tobie z niego placuszek, nadziewam lyzka bigos ,zamykam i smaze na patelni. To wszystko. Dobrze smakuje z barszczem buraczkowym ,ale dzisiaj nie mialam barszczyku. To nic, moi i ta jedza je. A tak wygladaja: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 15 Maja 2014 Annam kupuje przepis ,lubie bigos a kopytka moglabym jesc na codzien ,( nie jem bo bym musiala mieszkanie przebudowac co by sie w drzwi zmiescic ..) Rozumiem ze tych placuszkow nie gotujesz tylko od razu smazysz? smazyz na masle ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 15 Maja 2014 Electra smazy sie od razu. Ja smazylam na smalcu. Ale jak kto lubi, maslo na pewno tez bedzie ok, tylko wyklarowane, bo inaczej nie wiem, jak to ciasto zareaguje.U mnie ciasto na kopytka robie tylko z maka kartoflana, a kiedy formuje te placuszli to rece mocze , latwiej nie klei sie do rak. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/21/#findComment-352172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.