electra Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Anno smakowiciei perfekcyjnie !,jak Ty sie dopiero uczysz ,to ja bym tak chciala juz jak sie naucze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Eli, Electra dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 4 Grudnia 2014 ANNA piękny wyrób .Ja muszę się przyznać ,że jeszcze nie robiłam słoninki prasowanej ,ani golonki... Czas zacząć ,widząc takie wyroby Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wczorajszy kawalek mojej pracy Muszę przyznać Aniu , że świetnie wyglądaja Twoje wyroby Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Slonina prasowana. Pycha mowie wam ANNAM , wpraszam się na śniadanko :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 4 Grudnia 2014 ANNAM , wpraszam się na śniadanko :D Przywieź ze dwa plasterki na posmakowanie :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-387984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 4 Grudnia 2014 MAlgos,Andrzej, Zboju MAdeju dziekuje a muszę się przyznać ,że jeszcze nie robiłam słoninki prasowanej ,ani golonki... Czas zacząć ,widząc takie wyrob Malgos, ja mam taka mala praske, 30 cm dluga, ten moj wyrob nie jest wielki, ale polecam, na prawde bardzo dobre. Jedno sie nauczylam, dlug parzyc, jesli jest boczek, golonka , no a teraz slonina. Mam na mysli tam gdzie skora jest. Andrzej, Zboju MAdeju, zeby to bylo blizej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Wczorajszy kawalek mojej pracy Anno superowe wyroby i ładnie powiązane Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Anno superowe wyroby i ładnie powiązane Dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Wszyscy już wszystko napisali mi pozostało uchylic czoła i pogratulować wyrobów :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Anulka, dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ok, przyznam sie publicznie zdradzilam, po 25 latach mialam dosyc . Jak dlugo mozna znosic takie cos. Jestem na prawde bardzo cierpliwa osoba ,jednak i moje nerwy ponioslyu. Po prostu wyrzucilam i nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Ciagla wlaka ciagle poprawki ,no. KAzdy na moim miejscu powiedzialbym DOSC! OStatnie trzy lata, gdzie spodziewalam sie czegos porzadnego , niestety teraz kiedy mysle o tym, traktuje to jako prawdziwe oszustwo. Bo tyle tylko wytrzymala mi reczny blender Kenwood'a. A dzisiaj kupilam tanszy, firmy jakiej nie zman , ale.... !. ma na wszuystko 3 lata gwarancji ( poprzedni mial tylko 1 rok, a tak szanujaca sie dirma)2. Silnik 100W ( poptrzednia 700 W i mialo byc silne3. Moge oddac bez tlumaczenia sie dlaczego do miesiaca ( poprzednia po pracu nawet jednorazowej w kuchni juz tylko jesli by byl uszkodzony ) Tym sposobem na Mikolaja mam prezent . A jako ze blender nie czul sie samotny i nie do pary, Dzbankowy blender nawet vblenduje na pyl kostki lodu, czyli do robienia wszystkiego nawet lodowych drink'ow. A to wlasnie Mikolajowy prezent, prawda ze ladny? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tym sposobem na Mikolaja mam prezent Zaje...fajny ANIU Też się do podobnego przymierzałam , ale może póżniej .... Ja dostałam na ''Mikołaja '' komplecik noży Fiskars'a... Super są Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 5 Grudnia 2014 No panie miłe me piękne zestawy;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja dostałam na ''Mikołaja '' komplecik noży Fiskars'a... Aniu piekny komplet Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Aniu, czy naprawdę, jest to baranina? (mutton). Czy nie raczej udziec jagnięcy? Wlasnie dzisiaj kupilem udziec jagnięcy bez kosci, i zastanawiam się co z nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ok, to zacznijmy od klasyfikacji. Baranina i jagniecina to jest roznica wieku. To co ja pokazywalam to jagniecina, mutton to mieso ze sztuki ponad 12miesiecznej. Zwykle z kastratow . Wlasnie dzisiaj kupilem udziec jagnięcy bez kosci, i zastanawiam się co z nim zrobić. Wspanialy jest wedzony . Zobacz Kostka , robil wedzony udziec. Jesli chodzi o obiadowe porcje, mozesz upiec mozesz na roznie zrobic lub dusic. Niektorzy bardzo mocno przyprawiaja, ze wzgledu na zapach. Jako ze masz jagniecine , to wystarczy tylko nadziac odrobine czosnkiem natrzec sola i pieprzem ziolami i odrobine rozmarynem. CZesto tez robie, jako ze udziec jest maly nawet nie nabijam do srodka czosnku, tylko w naczyniu , w ktorym pieke rozkladam kilka zabkow rozgniecionych. Jesli jest minimalna ilosc tluszczu( ja czesto nawet skrajam tluszcz) odrobine w czasie pieczenia podlewam woda lub czerwonym winem. Inna metoda to zrobic marynate, wono, ocet winny pieprz w ziarnachlistek czosnek, marchew, seler naciowy i cebula tym zalewam mieso i zostawiam w lodowce przykryte przez noc. Na nastepny wyjmuje z marynaty obsypuje ziolami i do piekarnika. Rownomiernie w czasie podlewam marynata, pozniej z niej robie sos do miesa. Poniewarz warzywa z marynaty bardzo zmiekka w czasie pieczenia i dodaja smak( flavours) , a pozniej przecedzam plyn dociskajac wszystkie wkladki ( czosnek warzywka cebula) aby czesc miekka przeszla i zageszczam sos. Tutaj juz tylko Twoj smak musi byc dodany Czasem mozna dodac zamiast maki startego ziemniaka ,jako zageszczacz. Mam nadzieje, ze pomoglam. Napisz, na co sie zdecydowales. pozdrawiam, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dziękuje za fajne idee. Niestety przebywam po za domem w Arizonie, i nie mam możliwości wędzenia. Może spróbuje coś uwędzić po powrocie za parę miesięcy. Muszę pierw poradzić się z rodzinką, ale mam zamiar zrobić szaszłyk z grillu albo pieczeń. Dam znać jak to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 6 Grudnia 2014 To proponuje kilka lkyzek masla roztopic w garnku, dodac do tego 2-3 lyzeczki zmiazdzonego czosnku, tak poddusic okolo 3-4minut, dodac do tego lyzke soy souce, lyzke miodu . Zdjac z ognia wymieszac dobrze, domieszac do tego odrobine chillie. Tym zamarynowac szaszlyki i na przynajmniej godzine do lodowki, a pozniej na grill. Ewentualnie proste kawalki miesa baraniego/jagnieciego lekko rozklepac, kazdy pozmarowac odrobina kmusztardy, na to lisc szalwi i kostke feta, zawinac i nabyc na patyk. NA jeden nabyc przynajmniej 3-4 sztuki takiej rolki. Jako patyk do szaszlyka mozesz zastosowac twarda galazke rozmarynu bez igielek, doda smaku dla miesa. Noe mowiac juz ,ze wyglada dekoracyjnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Hmm, widzę Aniu ze nigdy łatwej drogi nie bierzesz! Dzięki za przepis. Naprawdę ciekawy asortyment składników. Co do szaszłyków ja miałem na myśli tylko sól, pieprz, cebule, czosnek i cytrynę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 9 Grudnia 2014 No i na mnie tez pora przyszla z pierniczkami. Pierwsza partia juz gotowa. Sama tego nie robilam, oczywiscie mialam pomoc, to chyba zrozumiale W kolejce czekaja choinki, komety, serca , gwiazdy i domek z piernika jest w drodze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Aniu ... teraz przy sniadaniu narobilas mi wielkiego apetytu , a ze znowu pada . to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Eli, bierz sie,bierz, Swieta za 17 dni to juz najwyzszy czas. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-388935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Aniu ..... jak na razie to zrobilam Twoja konserwe rybna , jest pyszna ,duzo lepsza od konserw ktore do tej pory kupowalam zrobilam 7 takich sloiczkow , dzieki Ci za podanie tego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-389368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Eli ciesze sie ,ze smakuje. Konsystencja wspaniala Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/30/#findComment-389375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.