JaGra Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 2 Września 2013 ciasto nic ciekawego, kazdy ma swoje , sparwdzoneMogłabyś przesłać dokładny przepis na swoje cisto :question: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 2 Września 2013 Ja robię dokładnie tak samo, ale na wierzch kładę po kawałku sera twardego, albo mozzarellę. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 2 Września 2013 Ja robię dokładnie tak samo, ale na wierzch kładę po kawałku sera twardego, albo mozzarellę. I jeszcze wkładam do foremek do muffin Annam jak zwykle cudnie to przedstawiłaś Pozdrawiam serdecznie Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 2 Września 2013 maria.s, Zuzia lubi kolorowo, a to z mysla o niej specjalnie zrobione. jagra, prawde powiem, klamac nie bede. Daje make, wode, olej sol drozdze odrobine cukru, a jakie ilosci, juz dawno zapomnialam, na pamiec robie z reki. Zwykle tez sprobowac musze czy aby soli nie jest malo. Biotit, ja nie daje nawet do pizzy duzo sera, a przynajmniej staram sie , bo dla mie ser nie moze wziac smaku calosci. renesi, dziekuje :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniula Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 2 Września 2013 Nie wpadłabym na to, żeby zrobić takie ruloniki, genialne! Muszę wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 2 Września 2013 Pizzowe rulony, tak to sie chyba nazywa Aniu... bardzo smakowicie wyglądaja te Pizzowe rulony.. :thumbsup: kolorowe .. generalanie dzieci tak lubią bo jedzą '' oczami'' :thumbsup: Ja cos w tym stylu wstawiłam na forum.. ale z nadzieniem mięsa mielonego , pieczone w tortownicy . :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 2 Września 2013 Ja również z chęcią spróbuję zrobić coś takiego Wygląda bardzo apetycznie i ciekawie! Rodzinka pewnie znów będzie w siódmym niebie Zastanawiam się jedynie, jak wygląda spód takiego zawijańca...podpieka się i jakby zasklepia, czy wszystko stara się dołem wypłynąć po upieczeniu? Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 2 Września 2013 Moge dodac, ze jesli zostanie cos na drugi dzien ( u mnie raz tylko sie to udalo), to jest dobry pomysl na lunch dla dzieci do szkoly( pewnie i dopracy, ale jak pracowalam, to nigdy jedzenia ze soba nie nosilam). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-298855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 6 Października 2013 Challah ,czyli nasza polska ChalkaTylko z mala zmian bo trojkolorowaSkladniki:1 szklanka mleka, ¼ szklanki oleju,1 cale jajko i 1 zoltko,2 lyzeczki soli,½ szklanki cukru,3 i ½ szklanki maki,1 i ½ lyzeczki suchych drozdzyWszystko dobrze wyrobic i podzielic na 3 czesci. Do jednej dodac kilka lyzek mleka( ja dalam 4 lyzki), do nastepnej czesci dodac 2 czubate lyzki miazgi z pumpkina( ugotowana dynia, wystudzona i przetarta przez sito;nie moze byc jak woda, powinna byc w miare sucha),a do trzeciej, lyzke kakao i 2 lyzki oleju. Kazda z czesci dobrze wyrobic i pozostawic do wyrosniencia . Kiedy podwoja swoja objetosc lekko przerobic i uformowac walki. Mozna robic warkocz z trzech, ja sie bawilam i przecielam kazdy kolor jeszcze na pol, czyli mialam wszystkich 6 waleczkow, ktore zaplotlam w warkocz. Przelozyc na blaszke i pozostawic do wyrosniecia.NAstepnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i okolo 30-40 minut( to juz zalezy od piekarnika, ), najlepiej sprawdzic patyczkiem czy suche w srodku.Ja posmarowalam cala chalke przed pieczeniem bialkiem i posypalam lekko nasionami sezamu. A tak wyglada po przekrojeniu: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-305475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 6 Października 2013 Aniu to wygląda super a smakuje jeszcze lepiej :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-305476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 18 Października 2013 W tym tygodniu trzeba bylo zrobic cos do jedzenia,bo rodzina juz glodem przymierala. Pomiedzy jednym zajeciem a drugim zrobilam kielabse Krakowska Kostka i kielbase hm, wlasciwie bez nazwy taka aby sobie kawalek zjesc cieleco-wieprzowa , bo Zuzia tak lubi. MAm jeszcze prblem z nadziewarka zwlaszcza grubych kielbas, ale i tak jestem dumna z siebie. BArdzo nam wszystkim smakuje A tu Krakowska w przekroju Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 18 Października 2013 jestem dumna z siebieMasz prawo Anno,bardzo ładne kiełbasy Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 18 Października 2013 tak jestem dumna z siebie. Ja z Ciebie też Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 18 Października 2013 Jak sie ma dobrych nauczycieli to sie czlowiek uczy , jak zrobi blad to tez sie uczy ,bo nastepne lepsze bedzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 18 Października 2013 jestem dumna z siebie. No i wielkie :clap: ANNAM Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 18 Października 2013 Aniu :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 18 Października 2013 Aniu kiełbaski wyglądaj apetycznie i pewnie tak smakują Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 19 Października 2013 Aniu, no i super Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 19 Października 2013 bardzo smakowicie wygladaja ,a nie wspomne jak pewnie smakuja Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 20 Października 2013 Cóż ja mogę po wpisach koleżanek i kolegów dodać powiem tak miło jest oglądać takie zdjątka i miło jest ,że komuś wychodzi słowem mistrzowska klasa moje gratulacje no i więcej takich wyrobów życzę pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg04 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 20 Października 2013 ANNAM - Cytuj Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-307792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 23 Października 2013 Wedliny zrobilam, dzem zrobilam, chutney zrobilam ,wiec teraz czas na pieczywo. Oryginalny przepis byl na bagietke, jednak nie majac wlasciwej foremki do bagietek, robie takie bulkobagietki. Sa robione w walek, a pozniej nacinane, ze kiedy ma sie ochote na bulke, po portu odrywa sie porcje jak bulke.Przepis kiedys przepisalam ma kartke z internetu, (nie pamietam z jakiej strony) szybki i prosty:220g maki; 150 ml wody ;1/2 lyzeczka drozdzy suchych; 1 lyzeczka soli. To wszystko wieczorem zamieszac w misce. Powstanie geste ciasto. Przykryc workiem plastykowym i pozostawic do rana. Rani dolozyc do tego: 700g maki; 450ml wody; 2,5 lyzeczki soli( mozna dac mniej np. 2 lyzeczki, ja stosuje nadal "oczna" dawke) ;2 lyzeczki suchych drozdzy; 3-4 lyzki oliwy- to wszystko wyrobic dokladnie uformowac kule i pozostawic w przykrytej misce okolo 2 godzin. Po tym czasie jeszcze raz przerobic i podzielic na 4 czesci. Z kazdej czesci zrobic dluga bulke , ktora ponacinac lub po porstu pozostawiac jako jedna dluga bulke. Polozyc na blaszkach ,przykryc i pozostawic aby podrosly w tym czasie rozgrzac piekarnik do 240 stopni. Kiedy bulki podrosna, posmarowac je woda i do piekarnika Ja w moim na samym poczatku dalam na dol kilka kostek lodu ponownie pod koniec powtorzylam ten zabieg. Bulki sa chrupiace. A oto czesc bulek jaka sie zachowala: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-308312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 23 Października 2013 Aniu..bardzo dobry pomysł z tym "odrywaniem".Poza tym dla Ciebie za recepturkę ,wykonanie no i..zdjęcie Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-308316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 23 Października 2013 Aniu .... po co te kostki lodu w piekarniku ? i czy to jest konieczne ?a tak w ogóle to bułeczki wyglądają super Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-308317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 23 Października 2013 Malgos recepture tak jak pisalam sciagnieta , nie moja, ale sprawdzona i bardzo dobra. Polecam, nawet jak ktos nie piecze na pewno zrobi. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/15/#findComment-308319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.