Małgoś Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 23 Października 2013 Właśnie chodziło mi o to,że to sprawdzona recepturka. W necie jest wiele przepisów i czasem można trafić na coś co niby powinno wyjść, a w praktyce okazuje się totalną porażką. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 23 Października 2013 Aniu aby bulka byla chrupiaca Ja mam gazowy piekarnik, jeden z gorszych do pieczywa.To jakby wspomaganie przy pieczeniu Dodano: 23 październik 2013 - 10:44Zapomnialam dodac, ze kiedys pieklam je z ziolami i oliwkami, wychodzily super, zwlaszcza kiedy potrzebowalam na stol dla gosci. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 23 Października 2013 A tak apropos wyrobów niejakiej Annam Zrobiłem wczoraj ten likier gruszkowy z Twojego przepisu, likier jest bardzo dobry ale ja dodałem do niego troszkę wanilii, kilka goździków i korę cynamonu. Efekt taki że panie mlaskają .... Ale jak dla mnie jeszcze lepsze wyszły same gruszki użyte do niego. Po wystudzeniu i wyjęciu z syropu wsadziłem je do słoika i zalałem odrobiną owego likieru. poezja .... chyba se pójdę jedną czy dwie skąsić Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 23 Października 2013 A tak apropos wyrobów niejakiej Annam Zrobiłem wczoraj ten likier gruszkowy z Twojego przepisu, likier jest bardzo dobry ale ja dodałem do niego troszkę wanilii, kilka goździków i korę cynamonu. Efekt taki że panie mlaskają .... Ale jak dla mnie jeszcze lepsze wyszły same gruszki użyte do niego. Po wystudzeniu i wyjęciu z syropu wsadziłem je do słoika i zalałem odrobiną owego likieru. poezja .... chyba se pójdę jedną czy dwie skąsić Tusiaczku, to zapodaj ow przepis na forum ,jak sparwdzony. Niech inne panie tez moga sobie pomlaskac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 23 Października 2013 No nie wiem czy tak mogę ... Potem na jakimś zlocie mógłbym zabłysnąć przed Paniami http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 23 Października 2013 Witam.No nie bądź taki, jak dzieci mojego ojca i skoro masz już pozwoleństwo, to go podaj spragnionym !!! Dodano: 23 październik 2013 - 13:34OKI, znalazłem. THX !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 23 Października 2013 no to już wiem co będę w weekend robiłAniu super fotka bułeczek Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 24 Października 2013 Dzisiaj musialam chleby popiecbabanowe ciasto( pieklam po raz pierwszy ), od kolezanki dostalam przepis(do ciasta dodane sa orzechy wloskie i rodzynki, a ciasto bardzo lekkie w sobie ,jak na bananowe) I kabanosy dopiero co uwedzone ,ale chyba za szybko "wysychaja" Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 24 Października 2013 chlebek przepieknej urody ale kabanosy..musza byc palce lizac .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 24 Października 2013 Aniu Ty cały dzień w kuchni siedzisz pewnie jeszcze nocki zawalasz.Ale chlebki cudne i kabanosiki też Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 24 Października 2013 Aniu.. ale TY robisz postępy kochana... Ciasto bananowe... Kabanosy.. moje gratulacje Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 24 Października 2013 HAlus ja zwykle robie wie w kuchni, tylko nie pokazuje. Teraz jakos przyszla ochota i zdjec kilka wstawila. Ale dziekuje ,dziekuje Elektra, KArolu bardzo dziekuje Chlebus jeden poszedl do zamrazarki, a kabanosy na bierzaco zjadac beda. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 24 Października 2013 Aniu .... moje gratulacje za mistrzowskie wykonanie :clap:robiłam kiedyś ciasto bananowe ale było bardzo wilgotne i zakalcowate .... możesz podać swój wypróbowany przepis ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 24 Października 2013 annam kabanosy jak malowane tłusciutkie i do tego swojski chleb... czego jeszcze chcieć wiecej ?Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 24 Października 2013 annam kabanosy jak malowane tłusciutkie i do tego swojski chleb... czego jeszcze chcieć wiecej ?PozdrawiamPokemon chcialbys wypelnic moja liste zyczen Dziekuje za pochwaly.Aniu przepis na ciasto pozniej wstawie bo musze przetlumaczyc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Możesz pokazać przekrój tego chleba? Edytowane 25 Października 2013 przez Bandolini Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 25 Października 2013 Pokemon, a kto je kabanosy z chlebem??? ANNAM, - gratulacje , oj schrupał bym kabanosika Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 25 Października 2013 Bandolini prosze bardzo Co prawda juz niewiele zostalo z chleba, bo jeden cora zabrala, a reszte dzisiaj z okazji bytnosci mlodziezy w domu duzo poszlo. Zrobilam z tego co zostalo A teraz ponowie swoja prosbe, abys umiesci zdjecia swoich wyrobow. NAwet tu w moim temacie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 25 Października 2013 Dziękuję, bardzo ładnie wygląda i profesjonalnie.Moje wyroby: patrz moje posty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-308747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 26 Października 2013 Aniu .... moje gratulacje za mistrzowskie wykonanie :clap:robiłam kiedyś ciasto bananowe ale było bardzo wilgotne i zakalcowate .... możesz podać swój wypróbowany przepis ?Przepis dostalam od kolezanki Ani ( Ania dala Ani a teraz pisze dla Ani ) , a ona ma go z internetu ,ale swoje zmiany zrobila. Do food procesora wsadzic :125 g miekkiego masla( nie z lodowki), 1 i1/2 cukru (nie pudru; Zmiany Ani- zmniejszona ilosc cukru , czyli do tej porcji dalysmy tylko 1 szklanke, inaczej byloby za slodkie ), 2 jajka, 1 lyzeczka wanilliowego extratu, 75-100 ml mleka kwasnego i 1 i 1/4 szklanki rozgniecionych bananow( banany powinny byc bardzo dojrzale, jesli nie masz to jakiekolwiek banany wsadz do woreczka plastykowego na noc, rano beda dojrzale) to wszystko dokladnie ubic w tej maszynie.Ania zmienila przepis dodajac jeszcze starta skorke z cytryny i z polowy cytryny soku.NAstepnie recznie juz domieszac przesiana make z proszkiem ( 1 i1/2 szklanki maki + 3sciete lyzeczki proszku do pieczenia) w przepisie bylo ,aby dodac jeszcze pol lyzeczki sody, dalam ,ale nastepnym razem zrezygnuje nawet jakby ciasto mialo byc ciezsze.Oraz zmiany Ani, czyli niepelma szklanak polamanych kawalkow orzechw wloskich i garsc rodzynek. Do jest porcja na 20cm okragla blaszke do tortow.Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni ( ja zawsze dno tej blaszki wykladam papierem do pieczenia ,nie musze jej niczym wysypywac). Piec okolo 45 minut ( u mnie bylo to dluzej troche wiecej niz godzina).Mozna na to ciasto polozyc cukier puder, mase serowa. U nas bez niczego ciasto zostalo zjedzone. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-309044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 26 Października 2013 Aniu ... bardzo dziękuję za przepis ... składniki w moim przepisie były nieco inne i w innej proporcjach ... bananów było 4 sztuki a zamiast kwaśnego mleka była śmietana ... może dlatego mi się nie udało... było po prostu za ''ciężkie '' aby ładnie wyrosło. Przepis dostalam od kolezanki Ani ( Ania dala Ani a teraz pisze dla Ani ) ... a teraz pójdzie do Kasi ... Małgosi i Marysi Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-309066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 26 Października 2013 Moje , jak moje, ale Ani ciasto tak uroslo,ze usmiech pokazalo, tu jest zdjecie jej ciasta, ona piekla w foremce na babke Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-309070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Teraz juz cieplej sie zaczyna robic, wiec szybkie obiady, a dziewczyny nie przepadaja za ziemniakami to ryz w roli glownej.Odrobina warzyw( groszek, brokuly,papryka,pierszka,marchewka) wrzucone na wok z lyzka oleju sezamowego , i tylko przyprawione sojowym sosem i lyzeczka miodu.Nastepnie na woku rowniez zrobiony omlet ( jaja z sojowym sosem ;zwiniety i poszatkowany). Wszystko to wymieszane z ryzem.Do tego kurczak miodowo-cytrynowy. Zalewa to lyzka oleju sezamowego, 2lyzki nasion sezamowych,miod i cukier ciemny oraz sok z cytryny( no i tu bolesna metoda ,bo na oko ilosci). Niektorzy mieszaja tylko miod i sok z cytryny, jednak odkrylam ze slodkosc jest bardzej wyrownana nie gryzaca jesli dodaje sie olej sezamowy.A ze bardzo lubie sam sezam ,to i nasiona dodaje.Kurczak jest pokrojony na male kawalki, zamoczony w jaju roztrzepanym ponownie z sojowym sosem, nastepnie obtoczone w mące ryzowej( lub mozna mieszanke zrobic z maki kukurydzianej i ryzowej, roznie robie,mam problem trzymac sie jednej receptury ale zawsze wychodzi ), to na tluszcz usmazyc z obu stron( tluszczu na woku musi byc taka odrobine wieksza ilosc aby byly zanurzone owe kawalki kurczaka, ale nie plywaly w nim), po usmazeniu, czesci kurczaka przenosze do miodowego sosu i tak nakladam sie kazda usmazona porcie . Niestety na zdjeciach produkcyjnych sie skonczylo, nie zrobilam zdjecia na talerzu wczesniej ,a pozniej to juz nie mialam co robic. Edytowane 3 Listopada 2013 przez chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-310721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Niestety na zdjeciach produkcyjnych sie skonczylo, nie zrobilam zdjecia na talerzu wczesniej ,a pozniej to juz nie mialam co robic.A szkoda Aniu dla mnie to takie troszkę "egzotyczne " jedzonko aczkolwiek jak widać z przepisu musi być smaczne szkoda ,że tekst i foty nie oddają smaku Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2013 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-310748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 4 Listopada 2013 ANNAM zeby nie tak daleko to juz bym sie wprosila do ciebie na taki objad:-)ja tez nie jestem fanka ziemniakow szczegolnie gotowanych no a frytki to kalorie :-) lubie takie szybkie dania nawet niekoniecznie latem a cos na styl azjatycki czy tajski jest zawsze super ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/16/#findComment-310763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.