Anuś Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 4 Listopada 2013 Aniu ... a co daje zastosowanie akurat mąki ryżowej ? można ją zastąpić całkowicie używając tylko kukurydzianej? Niestety na zdjeciach produkcyjnych sie skonczylo, nie zrobilam zdjecia na talerzu wczesniej ,a pozniej to juz nie mialam co robic. tak to bywa Aniu, kiedy się takie smaczne rzeczy robi Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 4 Listopada 2013 Aniu, maka ryzowa jest piaskowa, nie tworzy kluchy naokolo miesa, a razem z jajkie robi panierke ( maka kukurydziana powieksza ilosc panierki) ,a panierka wspaniale naciaga sosem miodowym. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 4 Listopada 2013 Aniu, maka ryzowa jest piaskowa, nie tworzy kluchy naokolo miesa, a razem z jajkie robi panierke ( maka kukurydziana powieksza ilosc panierki) ,a panierka wspaniale naciaga sosem miodowym.teraz już jestem oświecona na temat mąki ryżowej... tylko jeszcze muszę ją kupić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 4 Listopada 2013 z tego co wujek gogle mówi to u ciebie 5.25 kiedy ty śpisz Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 4 Listopada 2013 U mnie jest 10 godzin doprzodu. Spie w nocy czasem nie dlugo, ale nauczylam sie spac na skroty Jest teraz dokladnie 6:49 rano a u was 20:49 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 4 Listopada 2013 ach bo czas zimowy się u nas przestawia inaczej Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 4 Listopada 2013 U mnie czas letni teraz, kiedy wymacie letni a ja zimowy jest 8 godzin roznicy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-310910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 7 Listopada 2013 Uwielbiam ryż z warzywami. A z kurczakiem w miodzie to danie doskonałe. Dzięki za pomysł na niedzielny obiad! Też mam problemy z fotografowaniem dań obiadowych Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 8 Listopada 2013 Znalazlam na necie przepis na chleb ktorego sie nie wyrabia. 3 szklanki maki ( ja mieszalam make chlebowa z razowa) 1/4 lyzeczki suchych drozdzy, 1 lyzeczka soli; to wszystko wymieszac i dolac do tego 1 i 1/2 szklanki wody. Jeszcze raz dokladnie wymieszac lyzka, przykryc plastykiem. wszystko to zrobilam wieczorem. Rano znalazlam w misce wyrosniete ciasto:Troche z niedowierzaniem, ale przystapilam do dalszej pracy. Na stonice wylozylam ciasto ( nie bylo ani geste ani rzadkie),uformowalam bochenek i na koszyk do wyrosniecia polozylam: w czasie kiedy odpoczywalo i powiekszalo sie, w piekarniku nagrzalam garnek zeliwny w temp 260stopni, do ktorego wsadzilam ciasto, nawet z tego wszytkiego zapomnialam naciac z gory ,co spowodowalo lekkie pekniecie u dolu Ale to nie wazne, najwazniejsze ze sie nie poparzylam Chleb pieklam w 240 stopniach 30 minut a pozniej zmniejszylam na 200 i okolo 20 minut ( w oryginalnym przepisie jest podane ze w 200 stopniach 15-30 minut.)Oto chleb upieczony i ukrojony, Dla kogos ,kto rano wstaje wczesnie i chce miec swiezy jeszcze cieply chleb , a tak na prawde bez wielkiego nakladu pracy polecam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 8 Listopada 2013 Dzięki Aniu przepis rewelacyjny Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 8 Listopada 2013 Karolu, tak jak ty wstajesz, to rodzina moze jesc codziennie cieply chlebus na sniadanko A to ze sie piecze w zeliwnym garnku robi wspaniala skorke na chlebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 8 Listopada 2013 Dziękuję Aniu za przepis na szybki chlebek to cos dla mnie Nie piekłam chlebka 3 miesiące zakwas moj w lodówce pewnie zmarł śmiercią głodową Chlebek mało pracochłonny i na pewno na niego znajdę czas Piękna skórka w koła chlebka ci wyszła Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 8 Listopada 2013 Aniu ... chlebek prosty w przygotowaniu i piękny w Twoim wykonaniu Dla kogos ,kto rano wstaje wczesnie i chce miec swiezy jeszcze cieply chleb , a tak na prawde bez wielkiego nakladu pracy polecam. to chyba dla mnie ten przepis Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 8 Listopada 2013 Renesi skorka to wlasnie zasluga pieczenia w zeliwnym garnku, Aniu upiec smak zblizony do chleba na zakwasie( dziwne) . DZiekuje dziewczyny Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 8 Listopada 2013 Pychota Skarbie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 9 Listopada 2013 no to i ja sobie druknąłem , porposze żone o przygotowanie Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 9 Listopada 2013 Amator jedzonka nie ma problemu, moze byc to tylko moj temat , przynajmniej jakas dekoracja Adbud, polecam, tylko pamietaj piecz w zeliwnym garnku No ale do dziela, obiecalam jednej osobie ( renesi to dla Ciebie ) ciasto szybkie i na kilka smakow. Oryginalny przepis pochodzi z gazet wydawanych u nas z serii " Women's Weekly" a jest jedna z odmian polskiego przepisu na murzynka. Tylko moje przerobki zrobily z niego zupelnie inne smaki. Oto ryginalny przepis :Do garnka dajemy 1 3/4 szklanki cukru ( dla mnie jest ta porcja za duza, zmniejszam ja przynajmniej do 1 i 1/4 ,ale to juz osobisty smak)2/3 szklanki cocoa( ciasto jest bardzo ciemne) ,185 g masla,1 szklanka wody, 1/4 lyzeczki sody. Todoprowadzic do zagotowania mieszajac. wystudzic. Do tego dodac mieszajac lyzka 2 szklanki maki z proszkiem do pieczenia ( tu w przepisie jest self-raising flour, latwo zrobic na kazda szklanke maki dodac 1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia; czyli do tej porcji jaka tu jest dajemy 3 lyzeczki proszku do pieczenia), 3 jajka. Jesli ktos lubi to mozna dodac wanilie lub inny olejek Ja dodalam skorke z pomarancza. To wszystko do foremki do rozgrzanego piekarnika 170 stopni i okolo 45 minut. Nalezy sparwdzic czy patyczek wbity wyjdzie suchy. A tak wyglada A teraz juz nastepne to przerobka. Ciasto daktylowe bez cukruDo garnka dalam 1qszklanke wody,185g masla,1/4 wyzeczki sody 1 i 1/2 szklanki daktyli( trzeba sie upewnic ze nie ma pestek, bo pozniej jest to wszystko blendowane) i maly kawalek cynamonu ( ja robie bez cukru jednak jesli ktos woli zawsze moze dodac przynajmniej odrobine) To wszystko doprowadzic do zagotowaniai zblendowac i na tym etapie dodalam ordrobine rumu Nastepnie jak w przepisie u gory dodac make i jajka. Do foremki i upiec. Oba ciasta pieklam w jednym piekarniku. A to wlasnie ciasto daktylowe Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-311793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 11 Listopada 2013 Musze sie pochwalic Czas letni juz niedlugo wiec nareszcie kupilam sobie nowa zabawke. Listponosz mi ja dzisiaj przyniosl Jak to mowia, mala rzecz a cieszy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 11 Listopada 2013 Jak to mowia, mala rzecz a cieszy A cóż to jest? jakoś nie kumam pozdrawiamDodano: 11 listopad 2013 - 08:29Pewnie drylownik -tak? Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 11 Listopada 2013 Tak BAca , do oliwek , czeresni i wisni. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 11 Listopada 2013 Bardzo dziękuję Aniu wypróbuję go w piątek Wersja daktylowa musi być dobra Zrobię go tak dodam rodzynki i morele suszone a przełożę go dżemem cytrynowo pomarańczowym Myślę że będzie dobrze A jak ty uważasz ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 11 Listopada 2013 @ANNAM,3 lyzeczki proszku do pieczenia ,wydaje mi sie strasznie duzo na ta ilosc maki,probowalas moze zmniejszyc ilosc? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 11 Listopada 2013 Electra, u nas jest maka self-raising flour ,a ten przelicznik znalazlam na necie. Dlatego tak napisalam, Poszukaj moze znajdziesz mniejsza ilosc. JA mam gotowy produkt. Ale zawsze mozesz zmniejszyc ilosc proszku, warto probowac, jesli zrobisz i okaze sie ,ze mniejsza ilosc jest ok, to napisz. Ja chetnie zmienie w przepisie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) z tymi daktylami mi przypadlo do gustu .jak zrobie dam znac a postaram sie zmniejszyc proszek proszku za bardzo nie moge ze wzgledu na zoladek u nas tez proponuja 3 lyzeczki proszku na 1/2 litra maki ,bede musiala poeksperymentowac ze zmniejszona iloscia:-) Edytowane 11 Listopada 2013 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-312109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zrobilam w koncu kabanosy specjalne ok zacznijmy od poczatku. Czyli dostalam w koncu miesko kangura tak ono wygladaoczywisice trzeba bylo oczysci wiec uzyskalam taki produkt Dlugo zastanawialam sie jaka kielbase zrobic w koncu padlo na kabanosy i wygrzebalam na forum kabanosy z baraniny, zastapilam w przepisie baranine miesem z kangura . Przyprawy jakie dalam to czosnek, pieprz , kminek i gorczyce. zaluje ze nie dodalam odrobiny chili, no nastepnym razem nie omieszkam. Co do proporcji miesa to twiuerdze, ze nastepnym razem rowniez zwieksze ilosc wieprzowiny kl. II. a tak wyglada koncowy produkt( podejscie pierwsze, ) udane Jeszcze wczoraj cieple prosto z wedzarni rodzinka musiala probowac, smakowalo czyli osiagnelam zamierzony cel. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/17/#findComment-319090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.