Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

ja nie mam az takiego pecha ,ale osci to jest koszmar ja nawet  w przemielonych rybach potrafie wyczuc ,jedynie trawie takie z octu ale tez wyczuwam :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356644
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

eśli  w  jakiejś  potrawie  będzie  tylko  jedna, jedyna .....   z  tych rzeczy to ......  na pewno wyląduje na moim talerzu

  To moj slubny tak ma, tego czegonie lubi zawsze do niego przyjdzie. :hmm:  Taki typ jestescie panowie, taki typ.

 

 

Annam wiem czesto robie smazone ale filety ,a ja mam zawsze pecha bo nawet w kupnym wedzonym lososiu w plasterkach potrafie znalesc osc

 Electra, ja mam duze uczulenie na skore z pomidorow czy winogrona, no i kilku jeszcze warzyw i owocow. Jakies 8-10 lat ,jak jem winogrono ze skora, wczesniej wszystko obieralam :facepalm: . Patrzacy na mnie ,kiedy jadlam winogrono zawsze ubaw mieli :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356777
Udostępnij na innych stronach

Anulka, po dlugiej przerwie zaczynam powoli robic co nieco, bo inaczej moi na wegetarianizm przejda  :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356814
Udostępnij na innych stronach

Aniu... wszystko wygląda tak apetycznie że gotowa byłabym rzucić moją dietę  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356988
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu... wszystko wygląda tak apetycznie że gotowa byłabym rzucić moją dietę 

 Halus, nie mow mi ze ryb i kaszanki nie jesz , no moze paczki to przy diecie ( jakiejkolwiek ) trzeba skasowac. A moje dziewczyny mimo ,ze bardzo uwazaja to paczkow nie zostawia w spokoju    :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356990
Udostępnij na innych stronach

Chodzil za mna smak na kielbase szynkowa. Oj bardzo , ale i tak jej nie zrobilam. Bo... zrobilam poledwicowa , moge powiedziec. Zamiast miesa z szynki calkowity wyrob z poledwicy, a przyprawy jak do szynkowej

 No wiem, ze sa dziurki, w koncu robie grube kielbasy od wielkiego swieta, a te dziurki to jak w usmieszku, domowemu wyrobowi radosci iuroku dodaja  :laugh:

post-40723-0-57556500-1402348535_thumb.jpg

 W smaku wspaniala, polecam jesli ktos ma ochote zrobic. Poledwica byla jako wp I a mizdara Wp III.  Balam sie ,ze kleju nie bedzie a jednak byl i wspaniale sie kroi na plasterki

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-356999
Udostępnij na innych stronach

witaj Annam

Jak będziesz robiła następnym razem zrób szynkową z pieprzem grubo mielonym (na ostro) i całym kminkiem wędlina odda rewelacyjny smak, czy parzona,jak i pieczona.Kminkowa to taka męska wędlina,ale,ale polubisz ją napewno.smacznego

słonecznie pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-357010
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak będziesz robiła następnym razem zrób szynkową z pieprzem grubo mielonym (na ostro) i całym kminkiem wędlina odda rewelacyjny smak, czy parzona,jak i pieczona.Kminkowa to taka męska wędlina,ale,ale polubisz ją napewno.smacznego

 MArku dziekuje za podpowiedz, przy nastepnym razie przynajmniej kawalek zrobie na probe. To byla moja pierwsza szynkowa, hm.... poledwicowa :laugh:  kielbasa i smak na prawde jest rewelacyjny.

 

 

Aniu pięknie się prezentuje  ta kiełbaska o smaku nie wspomnę pewnie jest pyszna.
 

 MArysiu dziekuje, powiem ze udany wyrob  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-357032
Udostępnij na innych stronach

 

 

smak na prawde jest rewelacyjny.
Oto chodzi Anno,bardzo ładnie związana co nie wszystkim się udaje ,super  :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-357041
Udostępnij na innych stronach

Aniu pysznie wyglada ,tez musze zrobic bo u nas poledwicy toc dostatek a ile mozna jesc kotletow  :) ale to juz  po wakacjach,teraz trzeba bedzie jesc sklepowe :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-357046
Udostępnij na innych stronach

ANNAM , skoro wzielas sie za te smaczne wyroby ,to znaczy ze Twoje zdrowko sie poprawilo z czego bardzo sie ciesze i pozdrawiam serdecznie   

 

 Eli robie ,zeby nie zwariowac bez pracy, ale dziekuje za pozdrowienia, bardzo dziekuje.

 A teraz odrobine z kuchni....

 Wczorajszo-dzisiejszy obiad; lasagne. Zaczal sie sezon na kacze jaja, wiec zrobilam makaron i oczywiscie dwie lasagne,

jedna warzywna post-40723-0-33252300-1402471346_thumb.jpg

druga  miesno warzywnapost-40723-0-52643600-1402471383_thumb.jpg

 A dzisiejszy lunch to bialy barszcz post-40723-0-82042100-1402471428_thumb.jpg

Smacznego  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-357210
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Troche dowcipu. Dzisiaj w domu byla wojna o ostatni sloiczek leczo. Robie takie prawie  mozna nazwac ubogie, ty;lko cebula,papryka i pomidory, przyprawione sola i pieprzem. Nic wiecej, ale pozniej mozna miec je jako dodatek wlasciwie do wszystkiego i dlatego nastapila wojna.  Slow brakuje aby opisac to zjawisko. Jakie soluszyn? ( w koncu musialam rodzinke pogodzic) Do sklepu po skladniki i wio, do roboty. Jako ze nie lubie( to malo powiedziane ) nie n.... ( takich slow jednak nie powinno sie stosowac, wiec kropki zastapia niewlasciwie slowo) usiadlam i obieralam cierpliwie najpierw skore z papryki, pozniej z pomidorow, wiadomo , obrana i pokrojona cebula. A tak jak sie pichci w garze( i tak juz miseczki pelne odjezdzaly z kuchni , a ja udawalam ,ze nie widze  :D )

post-40723-0-78294800-1404552000_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360226
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu to miseczke zostaw tez dla mnie , bo bardzo lubie leczo

 Eli, u mnie zawsze w zapasie jest, teraz zabraklo to juz nadrobilam ,zapraszam :D  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360256
Udostępnij na innych stronach

 

 

juz nadrobilam ,zapraszam

Dzięki Aniu. :D Trzymaj na ogniu, a ja zobaczę o której mam autobus. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360258
Udostępnij na innych stronach

To juz buty powinienes sznurowac  :laugh: , zaraz bedzie tez swiezy chleb , dokladnie za 6 minut

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360259
Udostępnij na innych stronach

Aniu... Leczko tak jak napisałas '' ubogie'' dostałam od naszej kochanej Marysiu na zlocie w Napoleonowie.. za co jej jeszcze raz bardzo dziękuję. :)

Już po pierwszym otworzonym słoiku byłam pewna że zrobię sobie więcej na zimę. 

Tak zwana baza do lecza jest świetną sprawą bo po otwarciu dodajesz brakujące składniki i masz danie na obiad... ja osobiście lubię bez niczego.

W tym roku również zamierzam zrobić kilka słoików bo inaczej być nie może  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360290
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak zwana baza do lecza jest świetną sprawą bo po otwarciu dodajesz brakujące składniki i masz danie na obiad... ja osobiście lubię bez niczego. W tym roku również zamierzam zrobić kilka słoików bo inaczej być nie może 

 wlasnie dlatego tak robie , a juz myslalam, ze tylko ja taka pomyslowa jestem :laugh: 

 U mnie teraz wyjadaja na zimno, a moje vegetarianie jedza to z ryzem ,makaronem i maja obiad, jak jest mieso na stole. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360344
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze krecenie sie po kuchni. Kielbasa ala..... z kurczaka, nocoz, wielokropek, bo tak na prawde nie jest wg jakiegokolwiekprzepisu.   Mieso z piersi pokroilam na grube kostki to co obcielam ( odrobina tluszczu tez tam byla) i skora poszly do zmielenia, wszystko  dokladnie wyrobilam, dodalam pieprz( 2g/kg) i nic wiecej( zapomnialam dodac ze mieso zapeklowalam 50/50 ,ja daje teraz 16 g peklosoli na kg miesa) . duza wyzka nadzialam oslonki( bylam tak leniwa, ze nie chcialo mi sie do niecalych 2kg miesa wyjmowac nadziewarke), i jak to mnie starsi uczyli tutaj na forum, wymasowalam kielbase. Nawet zdziwiona jestem, ze nie bylo duzo pustych przebiegow. 

 Mialam tez maly kawalek poledwicy i boczki to razem poszly do wedzarni. No i na troche jest wedliny.

post-40723-0-26907900-1404872037_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/23/#findComment-360856
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.