morfeusz300 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 5 Grudnia 2014 No panie miłe me piękne zestawy;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja dostałam na ''Mikołaja '' komplecik noży Fiskars'a... Aniu piekny komplet Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Aniu, czy naprawdę, jest to baranina? (mutton). Czy nie raczej udziec jagnięcy? Wlasnie dzisiaj kupilem udziec jagnięcy bez kosci, i zastanawiam się co z nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ok, to zacznijmy od klasyfikacji. Baranina i jagniecina to jest roznica wieku. To co ja pokazywalam to jagniecina, mutton to mieso ze sztuki ponad 12miesiecznej. Zwykle z kastratow . Wlasnie dzisiaj kupilem udziec jagnięcy bez kosci, i zastanawiam się co z nim zrobić. Wspanialy jest wedzony . Zobacz Kostka , robil wedzony udziec. Jesli chodzi o obiadowe porcje, mozesz upiec mozesz na roznie zrobic lub dusic. Niektorzy bardzo mocno przyprawiaja, ze wzgledu na zapach. Jako ze masz jagniecine , to wystarczy tylko nadziac odrobine czosnkiem natrzec sola i pieprzem ziolami i odrobine rozmarynem. CZesto tez robie, jako ze udziec jest maly nawet nie nabijam do srodka czosnku, tylko w naczyniu , w ktorym pieke rozkladam kilka zabkow rozgniecionych. Jesli jest minimalna ilosc tluszczu( ja czesto nawet skrajam tluszcz) odrobine w czasie pieczenia podlewam woda lub czerwonym winem. Inna metoda to zrobic marynate, wono, ocet winny pieprz w ziarnachlistek czosnek, marchew, seler naciowy i cebula tym zalewam mieso i zostawiam w lodowce przykryte przez noc. Na nastepny wyjmuje z marynaty obsypuje ziolami i do piekarnika. Rownomiernie w czasie podlewam marynata, pozniej z niej robie sos do miesa. Poniewarz warzywa z marynaty bardzo zmiekka w czasie pieczenia i dodaja smak( flavours) , a pozniej przecedzam plyn dociskajac wszystkie wkladki ( czosnek warzywka cebula) aby czesc miekka przeszla i zageszczam sos. Tutaj juz tylko Twoj smak musi byc dodany Czasem mozna dodac zamiast maki startego ziemniaka ,jako zageszczacz. Mam nadzieje, ze pomoglam. Napisz, na co sie zdecydowales. pozdrawiam, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dziękuje za fajne idee. Niestety przebywam po za domem w Arizonie, i nie mam możliwości wędzenia. Może spróbuje coś uwędzić po powrocie za parę miesięcy. Muszę pierw poradzić się z rodzinką, ale mam zamiar zrobić szaszłyk z grillu albo pieczeń. Dam znać jak to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 6 Grudnia 2014 To proponuje kilka lkyzek masla roztopic w garnku, dodac do tego 2-3 lyzeczki zmiazdzonego czosnku, tak poddusic okolo 3-4minut, dodac do tego lyzke soy souce, lyzke miodu . Zdjac z ognia wymieszac dobrze, domieszac do tego odrobine chillie. Tym zamarynowac szaszlyki i na przynajmniej godzine do lodowki, a pozniej na grill. Ewentualnie proste kawalki miesa baraniego/jagnieciego lekko rozklepac, kazdy pozmarowac odrobina kmusztardy, na to lisc szalwi i kostke feta, zawinac i nabyc na patyk. NA jeden nabyc przynajmniej 3-4 sztuki takiej rolki. Jako patyk do szaszlyka mozesz zastosowac twarda galazke rozmarynu bez igielek, doda smaku dla miesa. Noe mowiac juz ,ze wyglada dekoracyjnie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Hmm, widzę Aniu ze nigdy łatwej drogi nie bierzesz! Dzięki za przepis. Naprawdę ciekawy asortyment składników. Co do szaszłyków ja miałem na myśli tylko sól, pieprz, cebule, czosnek i cytrynę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 9 Grudnia 2014 No i na mnie tez pora przyszla z pierniczkami. Pierwsza partia juz gotowa. Sama tego nie robilam, oczywiscie mialam pomoc, to chyba zrozumiale W kolejce czekaja choinki, komety, serca , gwiazdy i domek z piernika jest w drodze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Aniu ... teraz przy sniadaniu narobilas mi wielkiego apetytu , a ze znowu pada . to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Eli, bierz sie,bierz, Swieta za 17 dni to juz najwyzszy czas. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-388935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Aniu ..... jak na razie to zrobilam Twoja konserwe rybna , jest pyszna ,duzo lepsza od konserw ktore do tej pory kupowalam zrobilam 7 takich sloiczkow , dzieki Ci za podanie tego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-389368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Eli ciesze sie ,ze smakuje. Konsystencja wspaniala Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-389375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Juz po swietach, ale domek z piernika jeszcze stoi ,robiony( dekorowany ) przez moje dzieci A tutaj chcialam wam pokazac jak gesty jest las tutaj i jaki wysokiWjesc sie nie da pomiedzy te paprocie, jest tak gesto. Musze dodac jeszcze ,ze pachnie olejkiem eukaliptusowym. Ale to co pachnie w butelce, nie umywa sie do tego czystego tam powietrza przesiaknietego owym zapachem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 28 Grudnia 2014 I Anulko dodaj że jest pełnia lata..... Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 28 Grudnia 2014 To zapomialam napisac. BArdzo cieply i sloneczny dzien w miescie, w lesie chlod , a prawie ze zimno. Cora moja zalozyla bluze, bo zimno jej sie zrobilo Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 28 Grudnia 2014 w lesie chlod , a prawie ze zimno. Las spoko- kleszcze macie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Las spoko- kleszcze macie?BArdzo duzo . Trzeba uwazac jak sie z psami jedzie. Do tego jeszcze weze i pajaki Edytowane 28 Grudnia 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Brrr. to ja wolę Polskę . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) A tutaj chcialam wam pokazac jak gesty jest las tutaj i jaki wysoki Aniu a może pokazalabyś nam troche Australię. Jakiś temat coś jak Wędrówki Bacy. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kolektywnie popieram wniosek Bazyla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Tez jestem za! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak bede jezdzic to chetnie. JAk na razie jestem caly czas w domu. Ale ponoc ma sie nam to zmienic w nowym roku Pozyjemy zobaczymy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 29 Grudnia 2014 ANNAM ale dla nas to nawet takie zdjęcia z Twego ogrody są egzotyczne jak np possum , ktorego sfotografowałaś ostatnio Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 29 Grudnia 2014 ANNAM ale dla nas to nawet takie zdjęcia z Twego ogrody są egzotyczne jak np possum , ktorego sfotografowałaś ostatnio Tez racja, bo u was na trawniku wrobla sie zobaczy a u nas predzej papugi , jak bede je mijac to sie zatrzymam i klikne zdjecie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 29 Grudnia 2014 No to z tymi papugami fotkę to i ja proszę) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/31/#findComment-393566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.