ANNAM Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 14 Grudnia 2015 polędwica wygląda super (reszta oczywiście też) następnym razem powieś polędwicę na kilka dni w suchym i przewiewnym miejscu (na pewno poprawią się walory smakowe) Serdecznie pozdrawiam Grzegorz druga wisi. Jedna musialam poswiecic dla lepszego smaku drugie Słyszałem w TV, że do cielęciny nie dodaje się pieprzu. A czy ta wiadomosc dotyczyla wedlin czy tylko dan ,ze swiezej cieleciny? Pierniki zjadł Oj jest zdolny przezd swietami zjesc ciasteczka, ktore sa szykowane na Swieta Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-462991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Do cielęciny nie dodaje się pieprzu dlatego,że mięso wtedy twardnieje i w smaku przypomina wołowinę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Do cielęciny nie dodaje się pieprzu dlatego,że mięso wtedy twardnieje i w smaku przypomina wołowinę. Skąd ta wiedza Panie Doktorze?Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym poglądem.Osobiście za smakiem cieleciny nie przepadam i bez dobrego przyprawienia jest dla mnie nie do zjedzenia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Eanno ja tez gdzies czytalam/slyszalam ze cieleciny sie nie pieprzy ..niestety nie znajduje teraz akurat potwierdzenia tego. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Juz sobie przypomnialam ,bylo to w znanym programie o "rewolucjach Pani M. G." ktora wlasnie twierdzila ze cieleciny sie nie pieprzy.Osobiscie tez nie przepadam za cielecina jedynie pamietam ze smakowal mi na zimno mostek cielecy faszerowany jaki robila moja mama jeszcze w okresie kryzysu," z cieleciny zpod lady" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Upieklam pierniczki, a moje dziewczyny sobieu lukrowaly Aniu... pierniczku cudowne, mają dziewczyny zdolności. Co do cięlęciny zjadłabym z przyjemnością Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Osobiście za smakiem cieleciny nie przepadam i bez dobrego przyprawienia jest dla mnie nie do zjedzenia. EAnno, cielecina jest taka jakby odrobine pusta , ale wlasnie jako wedlina nam smakuje. NAwet przez wedzenie i podpiekanie w wedzarni nabiera jeszcze wiecej pelnego smaku. Moze i sie jej nie pieprzy, ja bede to robic, bo smak mi pasuje. Myslalam, ze to ma wplyw jakis chemiczny na mieso, ale jak tylko smakowy ,to ok, jak dla mnie/nas. Aniu... pierniczku cudowne, mają dziewczyny zdolności. Co do cięlęciny zjadłabym z przyjemnością HAlusia dziekuje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Sluchajcie, wiecie u mnie poczatek lata i mam straszliwe zatrzesienie cukini. Juz jej jesc nikt w domu nie chce. Dowiedzialam sie od osoby na forum, ze tutaj jest przepis gdzie na cukinię a'la ananas. Moze mnie ktos pokierowac do tego przerpisu? BArdzo prosze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Aniu w Pinterest jest bardzo duzo przepisow z cukinia, ja ostatnio robilam kotlety, ii roznae zapiekanki , przepis ktory wstawilam na stronie "moje dzisiejsze wyroby "jest bardzo dobry nawet po kilku dniach a z dobra surowka moze byc" syte "danie letnie , moja kolezanka robi ciasto yogurtowe z cukinia i jest b.dobre Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dziekuje Eli, sprawdze, zapomnialam o Pinterest. Ale zapiekanek juz nie chca wiecej jesc ,kotletow rowniez. To przerabialam. Poszperam tam za slodkosciami. RAz jeszcze dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Moja szwagierka robiła cukinie a'la ananas korzystając z tych przepisów na tej stronie http://durszlak.pl/#fndtn-panel-najnowsze wpisz cukinia a'la ananas . Zasadą jest moczenie cukinii w roztworze z kwaskiem . Co do słodkości to może ciasto czekoladowe z cukinią Ci podpasuje http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-czekoladowe-z-cukinia Edytowane 17 Grudnia 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dziejue Olga. Znalazlam na Printrest przeisy na ta cukinie ananasa i na ronze ciasta. Tutaj co podajesz tez zajrze. Dziekuje za pomoc. Jestescie kochane dziewczyny Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-463533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pytanie do was bracia i siostry. Jakie smaki? Ale zaczne od poczatku. Dostalam wspanialy prezent pod choinke , maszyne do lodow z wbudowanym kompresorem. o taka:http://design.kitchensatlanta.com/2012/10/breville-ice-cream-maker-the-smart-scoop/ Teraz zastanawiam sie na tworzeniu roznych nowych, a przynajmniej nie znanych za bardzo smakow lodow . Do tego, aby byl prezemt pelen, odstalam rowniez maszyne do robienia wafelkow ,z kotrych to moge robic wafle do lodow TAk to wyglada : http://www.costanteimports.com.au/product/5035100-electric-pizzella-iron/158 Jezeli macie ciekawe propozycje na smaki lodow, to prosze napiszcie. PAnie Boczek, jak masz na mysli chillie to beda ,ale tylko odrobine chili przy lodach czekoladowych Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Tak bym chciał by zajączek na Wielkanoc taką maszynkę mi podarował, jestem lodożercą! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 26 Grudnia 2015 moje najulubiensze ..syrop klonowy i orzechy pekan Dalszych milych Swiat Anno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Tak bym chciał by zajączek na Wielkanoc taką maszynkę mi podarował, jestem lodożercą! Papcio zycze Tobie z calego serca takiego zajaczka moje najulubiensze ..syrop klonowy i orzechy pekan !. pierwsza propozycja, dziekuje Electra. Osobiscie przepadam za lodami z orzechami macedonskimi Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Anno te orzechy tez lubie ..a najlepiej jesli chodzi o orzechy to laskowe ,tu poprostu nie mam umiaru ..musi mi ktos zabrac bo zjem kazda ilosc.lubie lody -jeszcze o smaku rumu i rodzynek, bananowo/ czekoladowe, natomiast robilam poziomkowe ale nie byly jakims hitem ,troche mdle i malowyraziste ,moze powinnam dodac wiecej soku z cytryny. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 27 Grudnia 2015 W Norwegi zajadałem się lodami krokanowymi. Niestety, nie znam receptury. Może osoby mieszkające w skandynawi coś podpowiedzą, a jak nie to google. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Znalazlam jakis przepis na lody z crokantem ,po swietach postaram sie podac. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 27 Grudnia 2015 DZiekuje Jagra i Electra za pomoc, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-465222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 4 Stycznia 2016 BYla rozmowa o makaronie u Andrzeja https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page-82?do=findComment&comment=466226to jak obiecalam zrobilam makaron z mojego przepisu 10 zoltek + 3 jajka cale, do tego 150g kaszki manny + 350g krupczatki i oczywiscie sol. Po wyrobieniu tak wyglada: A to juz po odpoczynku i po wlkowaniu , a czesc widac pocieta . Jestem leniwa robie to maszynka, zapomnialabym dodac, nie podsypuje maka w czasie walkowania MAkaron zostal zjedzony, jesli jednak kiedys bede suszyc to dodam jeszcze zdjecia. JAk zwykle moje zdjecia niestety nie wzbudzaja zachwytu. Nie wiadomo co bym robila jestem totalnym beztalenciem w tym temacie Ale za to kuchnia to co innego. Wiec wczoraj miedzy zajeciami domowymi zrobilam ciasto francuzkie i kilka smiesznych rozyczek z jablkami Ciasteczka te sa smaczne, nie sza slodkie a do tego lekki posmak cynamonu podnosi smak calego deseru. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-466331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzisiaj sobota, wszyscy wczesniej w domu sa wiec i obiad byl wczesniej. Dzisiaj pieczen wieprzowa( ale crackling to jakos dziwnie przed obiadem jeszcze zniknal , same rece tylko byly w kuchni ,a pozniej dopiero obiad )z sosem z pieczeni i warzyw ( podkladam warzywa pod pieczen, a pozniej to do gara robie sos i tylko odcedzam i dodaje 1-2 lyzki masla- i jest sos, pieczone ziemniaki isweet potatoes( wiem, ze one maja jakas polska nazwe, ale nie znajduje jej ngdzie , wiec powinnam chyba napisac slodkie ziemniaki ). Do tego surowka z buraka,marchwi i jablka, bez soli i innych sypanych przypraw tylko z octem jablkowym, sokiem z cytryny i oliwa. No i robie lody, juz waniliowe sa gotowe,tutaj na zdjeciu zaraz po skonczeniu cyklu z maszyny.Jakby sie ktos pytal, to polecam maszyne do lodow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-467303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Aniu różyczka piekna! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-467320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 9 Stycznia 2016 DZiekuje KArolu Moja przyjaciolka odpowiedziala mi, zebym nastepnym razem zrobila z boczkiem, tez bedzie ladnie wygladac. Chyba sprobwac bede musiala, ale to dopiero jak wedzic bede, czyli zapowiada sie dopiero na jesien . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-467323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jako ,ze dalej goraco( dzisiaj bylo 37 a pozniej sie nagle schlodzilo bo wiatr zmienil kierunek i do tego deszcz przywiol , ale to dobrze) to wymyslam takie szybkie obiady . Wiec wczesniej zamarynowalam piers z kurczaka pokrojona na kawalki. Kije wrzucilam do kapieli. A pozniej szybko na kij i tak wygladaly Niestyety po grilowaniu , nie mialam za bardzo czasu zrobic kolejne zdjecie a rodzinka wszystko zjadla, wiec i teraz nic nie dorobie. Ale to chyba dobrze , znaczy smakowalo im Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/38/#findComment-467812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.