IFCIA Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Listopada 2012 Mogę potwierdzić że tą szynkę Wosiu zrobił sam :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 14 Listopada 2012 I tu już na gotowo po drugim wędzeniu I to już jest koniec THE END :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Listopada 2012 I to już jest koniec jestem już wolny :lol: :lol: Wojtek w ciemno :clap: :clap: :lol: Gorąco Was pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarcz Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Listopada 2012 taka noga i do tego beczka kiszonej kapusty i zima niestraszna :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Listopada 2012 I to już jest koniec :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Listopada 2012 I tu już na gotowo po drugim wędzeniuWosiu... czapki z głów !!! Majsersztyk :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Listopada 2012 pokemon15, dobrze powiedziane , bo z mojej głowy też Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Listopada 2012 Dzisiaj znajomy dał mi "cynk", że ma "dojście" do "farmy" i na Święta może udałoby mi sie taką szynkę załatwić... może i półtuszę bym wziął... muszę to przemysleć i pojechać tam, zobaczyć, co i jak... i za ile... ale jak bym taką szynkę zrobił... o rany... rodzina by chyba z krzeseł pospadała... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Listopada 2012 Eeee, a to trzeba w dzisiejszych czasach taką szynkę załatwiać ?Kempes... no chyba trzeba... takie cuda u nas ot tak nie są dostępne.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Listopada 2012 witamgratuluję Wojtek duże :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Listopada 2012 Dzięki za :clap: ale to pinecha do zrobienia taka szyneczka :wink: :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 15 Listopada 2012 Wojtek dobra robota :clap: :clap: :clap: PSA powiedz jak z trwałością szynki robionej tą technologią ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Listopada 2012 A powiedz jak z trwałością szynki robionej tą technologią ? odpowiem w niedzielę bo w sobotę będę smakował :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Listopada 2012 Smaku to jestem pewien ... tu wiekszym problemem będzie chyba trwałosc i sposób przechowywania w porównaniu z taka "girą dojrzewającą" np ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Listopada 2012 problemem będzie chyba trwałosc i sposób przechowywania Po to się drugi raz podwędza żeby nie było tego problemu :wink: bardziej obawiałbym się nadmiernego wysychania a co za tym idzie wędzonka będzie mniej soczysta.Jeśli była dobrze zapeklowana to wyschnie na wiór a nie powinno się nic stać....to nie sklepówka :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Listopada 2012 Drugi raz to ja zawsze wędzę po parzeniu ... ale to było nie było kawał miecha jest a plastrować szkoda Faktycznie to jest dobry okres na takie szyny bo pogoda sprzyja nawet przechowywaniu jak robiły to Nasze babcie "na stychu u powały" przekonałeś mnie i wyprodukuję sobie taką "nóżkę" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Listopada 2012 tu wiekszym problemem będzie chyba trwałosc i sposób przechowywaniaAle ona ma dotrwać ...... :rolleyes: ....... tylko do sobotniej imprezy na pewno da radę :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 15 Listopada 2012 Wojtku , piękna pokazówka z wykonania szyneczki i nóżką :clap: :clap: :clap: , Ciekawe jak Cię docenią w sobotę, czy opędzisz się od zamówień, czego Ci życzę (bez złośliwości, bo zdaję sobie sprawę ile to roboty ). Jeszcze raz wielkie :clap: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-249963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 15 Listopada 2012 Mogę potwierdzić że tą szynkę Wosiu zrobił sam :grin: :mrgreen: :grin:Skoro tak Ifciu piszesz to my wierzym :D Iwonka, pod Twoją światłą kuratelą to Wosiek jeszcze nie raz nas zaskoczy wyrobem :grin: :grin: :grin: Mam :rolleyes: nadzieję, że Wosiek nie przechrzci mnie za te pisaninę :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Listopada 2012 Wyrób bardzo ładny. Brawa za wykonanie.Szkoda, że w czasie obróbki przed sprzedażą została osunięta część okrywy tłuszczowej osłaniającej mięsień półbłoniasty. Wówczas, był mniej popękany mięsień.Pragnę nadmienić, że obróbka przed sprzedażą wykonana prawidłowo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swadek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Listopada 2012 Wosiu Ty jednak jesteś fachura wygląd szynki piękny a w smaku no cóż myślę że niebawem będę miał okazję popróbować ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 16 Listopada 2012 Wojtek a na jakiej temperaturze wewnątrz szynki skończyłeś parzenie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 16 Listopada 2012 :question: Mariusz i to jest pytanie za 100 pkt :grin: Zadam je jako zagadkę do jakiej temp. wewnątrz takiej szynki powinno się kontynuować parzenie :question: :question: :question: Kto wie :question: :question: :question: Mariusz Ty siedź cicho :mellow: :wink: Dodam tylko że jest to jeden z podstawowych parametrów gwarantujący dobry produkt końcowy Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 16 Listopada 2012 Ja już wiem ale nic nie powiem :wink: - nie trafiłem pomyliłem się tylko albo aż o jeden stopień :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zadam je jako zagadkę do jakiej temp. wewnątrz takiej szynki powinno się kontynuować parzenie Jeżeli dobrze pamiętam to w granicach 65 - 66st . Ja osobiście do siebie to zostawiłbym nawet 64,5 stopnia . :smile: Pozdrawiam Wosia Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7458-szynka-z-nog%C4%85-wg-wosia/page/2/#findComment-250241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.