Skocz do zawartości

Ela- czas na nowe wyzwania


Rekomendowane odpowiedzi

Ela, sliczna, :thumbsup: Gratulacje dla was :clap: :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256610
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna.

Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ i Nie mozna było go zalać ponad poziom wkładu.

Co Wy na to?

Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256613
Udostępnij na innych stronach

Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ

Ale za to jaki fajny ma wzorek .

 

Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna.

Tak jak pisze Olga

 

Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin.

Ela, posłuchaj mistrzyni w tej dziedzinie.

Golonka wygląda rewelacyjnie :clap: i z pewnością jest :thumbsup:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256616
Udostępnij na innych stronach

Goloneczka z szynkowara.

Elu.. powoli sama wyciągniesz wnioski co i jak.. póki co świetnie sobie radzisz.. :clap:

Jaka piękna '' marmurkowa'' goloneczka :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256618
Udostępnij na innych stronach

Ela, jakich przyprawy użyliście?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256630
Udostępnij na innych stronach

Witam,

nie doczytałem się w/g jakiego przepisu ta uśmiechająca się golonka.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-256985
Udostępnij na innych stronach

Ela, jakich przyprawy użyliście?

Golonka była doprawiana "po swojemu"

Peklosól, czosnek, majeranek , bazylia, pieprz mileony, odrobina cukru, gałka muszkatałowa.

Gotowana 2,5 godziny-niestety za mało bo ciut twarda,ale w smaku przepyszna.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-257299
Udostępnij na innych stronach

Wyzwania -trzeba je podejmować i przeć do przodu.

Gratuluję :!:

:smile: :smile: :smile: :smile:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-257360
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Kabanosy z domieszką koziny.

Błędów wiele

1. zbyt luźne nadziewanie

2.zbyt duża temp. wędzenia

3.Wojtek nie żałuje pieprzu-ku niezadowoleniu małżonki

No ale... już teraz wiemy, następnym razem uwzględnimy i będzie zapewne lepiej.

Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol:

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-260662
Udostępnij na innych stronach

Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol:

 

Elu i tego się trzymajmy . Sama zresztą piszesz , że znasz te małe niedociągnięcia więc jesteś na dobrej drodze . :clap:

 

Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-260671
Udostępnij na innych stronach

:clap: :clap: :clap: .. pięknie się znaczek WB prezentuje na "meggi "..no i ta koza..pełen komplecik :lol:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-260721
Udostępnij na innych stronach

Elu a skąd masz taki piękny znaczek??

Ja tez bym taki chciał

Mati-szybciutko zamawaij https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7292&postdays=0&postorder=asc&start=195

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-260766
Udostępnij na innych stronach

zbyt duża temp. wędzenia

To raczej nie jest wadą. Kabanosy piecze się w wędzarni a "przeholowanie" z temperaturą zwiększa kruchość wyrobu.

Również co do punktu trzeciego nie zgodziłabym się :blush:

Do kabanosów daję 2,5g/kg pieprzu oraz dodatkowo pieprz cayenne. Wnuki wcinają, aż się uszy trzęsą :grin:

Elciu,

gratuluję kolejnych kroków w praktyce wędliniarskiej :clap: .

Ciekawa jestem, jak dodatek koziny wpłynął na smak i strukturę wyrobu.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-260810
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Teraz sa inne formy,moja wygląda jak toster,wychodzą 24 połówki 


a i piernikowe choinki dziś u mnie zawitały :)


Pasztet z królika-w/g własnego smaku.W foremkach z grzybami leśnymi,w słoiczku z zielonym pieprzem

post-40567-0-64115000-1450468214_thumb.jpg

post-40567-0-12319900-1450468227_thumb.jpg

post-40567-0-54535200-1450468705_thumb.jpg

post-40567-0-75615400-1450468723_thumb.jpg

post-40567-0-46453400-1450468741_thumb.jpg

post-40567-0-24755800-1450468767_thumb.jpg

post-40567-0-64050100-1450468784_thumb.jpg

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-463770
Udostępnij na innych stronach

U mnie prace zakończone..wczorajsza szkolna wigilia ozdobiona racuchami drożdzowymi.

A u mnie zamiast makowca-makowiec japoński,czyli ciasto z makiem ,bakaliami,mocno migdałowe,przełożone kremem z wiśniami nalewkowymi.Polane czekoladą. Może rodzinka uzna takie zmiany-zobaczymy.

A i choinka w tym roku nieco inna

post-40567-0-70782200-1450946460_thumb.jpg

post-40567-0-73494800-1450946477_thumb.jpg

post-40567-0-44095400-1450946493_thumb.jpg

Edytowane przez Ela

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-464860
Udostępnij na innych stronach

Elu, wspaniala inna choinka  :thumbsup:

  Elu i ja sle Tobie zyczenia zdrowia i radosci z okazji Swiat  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7567-ela-czas-na-nowe-wyzwania/page/2/#findComment-465016
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.