pokemon15 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Nie wiem jak ja czytam te posty... Dzię ki... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 11 Lipca 2015 Dziś troszkę zadymiliśmy Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 11 Lipca 2015 Dziś troszkę zadymiliśmy Ładnie... ale co to za rybki ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 11 Lipca 2015 halusiu - rybki nic specjalnego -pstrągi było sześć ,ostał się teraz tylko jeden Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 11 Lipca 2015 za jedną Twoją rybkę dam jeden słoiczek szczupaka w zalewie słodko-kwaśnej pysznie wyglada dzisiejszy urobek oo ostatnia , kto je ostatki ten piękny i gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 11 Lipca 2015 No i chyba poledwiczka tam wisi . Serki, musze sie w koncu za nie zabrac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) Polędwiczka jest -masz dobre oko ale mimo ,że była w solance ( z soli ) tylko dobę jest za słona - muszę dopracować solenie polędwiczek Serki są "kupne" tzn Capri, tylko z solanki i obtoczone w przyprawach .Zapomniałam bo robiłam jeszcze twaróg ale teraz robię go co tydzień ,zresztą tak jak piekę chleb ,więc nie ma się czym chwalić . Edytowane 11 Lipca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 11 Lipca 2015 Twarog tez dzisiaj bede robic, bo rowniez jest jak u ciebie, co tygodniowym wyrobem, chleb zaczelam robic z Twojego przepisu teraz tylko omijam nasiona. Ale piszac o serach dowedzenia ( patrzylam na zdjecia ) mialam na mysli wlasnie jakies cos, jakby ala oscypek. W koncu chyba i twarog mozna wedzic Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 11 Lipca 2015 W koncu chyba i twarog mozna wedzic Na pewno - ja zanim zaczęłam wędzić serki typu Capri , wędziłam serki twarogowe oczywiście odpowiednio wcześniej stuningowane Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 25 Października 2015 Tym razem boczek parzony rolowany , peklowany na sucho. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 25 Października 2015 Tym razem boczek parzony rolowany , peklowany na sucho. Ładnie Ci to wyszło Chudziaczku Rozumiem, że po parzeniu między dwie deseczki Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 25 Października 2015 Parzę w szynkowarze więc odpowiedni kształt mam już na starcie Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Parzę w szynkowarze więc odpowiedni kształt mam już na starcie Tak myślałem na początku, tylko te zaokrąglone boki mnie zmyliły.Z szynkowarki o takich kształtach ciężko by było cokolwiek wyjąć . U mnie z szynkowarki wychodzi bardziej kanciaty .Muszisz mieć szeroką szynkowarkę albo ten boczuś ma tylko z 8-9 cm szerokości Pozdrawiam Edytowane 25 Października 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Mam dwa szynkowary : jeden aluminiowy ( w nim parzony był boczek) i on ma zaokrąglone brzegi pokrywki , i drugi większy z kwasówki .Ten boczek ma przekrój 7,7cm na 10,8 cm . Edytowane 25 Października 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 25 Października 2015 Mam dwa szynkowary : jeden aluminiowy ( w nim parzony był boczek) i on ma zaokrąglone brzegi pokrywki No i wszystko jasne, czyli wąski a wysoki Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 25 Października 2015 Hmmm chyba zaraz zmierzę Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Hmmm chyba zaraz zmierzę E tam, bez przesady.Zrób tylko zdjęcie i pokaż.A potem posprzątaj te moje rozkminy Edytowane 25 Października 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 25 Października 2015 Tym razem boczek parzony rolowany , peklowany na sucho. Chudziaczku za wyrób . Ja jestem z lekka zawstydzony ponieważ rolowanego boczku jeszcze nie robiłem . Myślę że do zimy zrobię . Parzył będę w prasce okrągłej dwuczęściowej . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 25 Października 2015 To moje szynkowary ( kiedyś już wrzucałam zdjęcia ale "wyparowały" ) Aluminiowy ma wymiary wewnętrzne : wys 9,5 cm, szer. 11,2cm ,dł. 25,5cmZ kwasówki : wys 11,5cm, szer. 10cm, dł 29,7cm W ten weekend robiłam jeszcze "parzeliny" z indyka . W tym celu znajomi, którzy mają syna chorego na Leśniewskiego -Crohna dostarczyli mi 5 kg mięsa z indyka ponoć "wiejskiego". Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 25 Października 2015 Dzięki.A jakie przyprawy dajesz do indyka? Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 25 Października 2015 Do tego dla znajomych to właściwie nic nie daję poza solą w ilości 17 gramów na kg + 3% maki ziemniaczanej + 10% wody.Jak robię dla nas to daję czosnek ,paprykę słodką i ostrą, pieprz , kminek (różnie) czasem robię wersję z pasta curry albo z koperkiem . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 25 Października 2015 Boczus wspanialy, az sama bym taki plasterek zjadla na sniadanie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Indyk, znajac Ciebie pewnie tez bardzo dobry , a mialam odpoczywac, a tutaj takie pomysly mi do glowy wlozylashttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,028_z7_orig.gif NArazie bede marzyc http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,026_Bd_orig.gif a poznie sobie zrobie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 25 Października 2015 Dzięki - boczek muszę przyznać , że wyszedł bardzo dobry . Ważył ok1,5 kg a teraz prawie nie ma . Wyroby z szynkowara mają tę zaletę, że można zrobić niewielką ilość w przeciwieństwie do wędzonek bo kto by wędził jedną szyneczkę Indyk, znajac Ciebie pewnie tez bardzo dobry Indyka nie spróbuje bo w całości poszedł do tych znajomych . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Z okazji urodzin Mojej Mamy i starszego Syna zrobiłam dwa torty - orzechowy robiłam pierwszy raz . A to resztki tortów Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Olga piekne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.