RaV22 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dziś zrobiliśmy tort na urodziny bratanicy. Mniej błędów w wyglądzie, o smaku napisze jutro. Krem budyniowo-krówkowy z prażonymi orzechami włoskimi. Obłożenie i figurka z masy cukrowej. http://img18.imageshack.us/img18/7563/crw9631.jpg http://img32.imageshack.us/img32/3665/crw9636.jpg http://img26.imageshack.us/img26/1079/crw9638.jpg Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-264136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Stycznia 2013 nad cyckami musisz jeszcze popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-264145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Stycznia 2013 superowski torcik tylko wypryski tej damy są takie jakieś mało podobne do oryginału :wink: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-264146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Marca 2013 Na słodko , też świątecznie Sernik na gorąco i śliwkowo-kajmakowy mazurek Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-278441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Marca 2013 ... szkoda, że nie można ukroić. :sad: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-278442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Maja 2013 Może coś do kawki? Muffinki z mąką razową, jabłkami, cynamonem i kruszonką. Mało słodkie, prawie dietetyczne :devil: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Maja 2013 Muffinki z mąką razową, jabłkami, cynamonem i kruszonką. Mało słodkie, prawie dietetyczne :devil: Poproszę o przepis.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Maja 2013 Może coś do kawki? Jak pytasz-to odpowiadam: POPROSZĘ :!: :grin: Poproszę o przepis.. :wink: Ja również. Zarąbista fotka :shock: powiedz jak Ty to robisz? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Maja 2013 Mało słodkie, prawie dietetyczne Żeby to było dietetyczne, to musiałbyś ograniczyć nie tylko cukier ale i mąkę. Każda mąka, nawet razowa, ma tylko o 25% mniej węglowodanów niż cukier. I niemal tak samo stymulują sekrecję insuliny i w efekcie odkładanie się tkanki tłuszczowej. A zdjęcie zarąbiste :thumbsup: - poproszę przepis na zdjęcie, of course :tongue: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Maja 2013 Przepis pochodzi ze świeżo nabytej książki Muffinki Jabłkowo-cynamonowe 160 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej białej 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 g drobnego cukru 1 duże lub 2 średnie jabłka, obrane i pokrojone w dość drobną kostkę 250 ml mleka 2 jajka 8 łyżek roztopionego masła (dałem pół na pół z masłem roślinnym) łyżeczka cynamonu W jednej misce połączyć sypkie i jabłka, w drugiej płynne składniki. Wlać płynne do suchych i krótko wymieszać. Nakładać do papilotek lub formy. W oryginale jako posypka był pokruszony cukier brązowy w kostkach, wymieszany z cynamonem. Z braku takowego zrobiłem zwykłą kruszonkę z dodatkiem cynamonu. Muffinki wychodzą mało słodkie, więc dla lubiących i mogących cukier można zwiększyć jego ilość. Fotki to mój zawód, do którego trochę (za sprawą FB) wracam. 2 lampy na statywach (budżetowe), namiot bezcieniowy i 10-letnia lustrzanka cyfrowa, z sześciomegową matrycą, na statywie. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Maja 2013 dałem pół na pół z masłem roślinnym niech Cię ręka boska broni przed takimi pomysłami :devil: przecież masło roślinne to lekko podrasowana margaryna! Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Maja 2013 Fotki to mój zawód, do którego trochę (za sprawą FB) wracam. 2 lampy na statywach (budżetowe), namiot bezcieniowy i 10-letnia lustrzanka cyfrowa, z sześciomegową matrycą, na statywie. A tak dla laików czyli dla mnie :grin:, może to dziwnie zabrzmi ale zrób zdjęcie jak robisz zdjęcie :rolleyes: :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Maja 2013 dałem pół na pół z masłem roślinnym niech Cię ręka boska broni przed takimi pomysłami :devil: przecież masło roślinne to lekko podrasowana margaryna! Kasia to była, masło się skończyło Fotki to mój zawód, do którego trochę (za sprawą FB) wracam. 2 lampy na statywach (budżetowe), namiot bezcieniowy i 10-letnia lustrzanka cyfrowa, z sześciomegową matrycą, na statywie. A tak dla laików czyli dla mnie :grin:, może to dziwnie zabrzmi ale zrób zdjęcie jak robisz zdjęcie :rolleyes: :grin: No nie wiem czy wpuszczę Cię za kulisy Następnym razem cyknę fotę. W skrócie: namiot bezcieniowy (nie zbyt często), 2 lampy 100 Ws na statywach + parasolki. I dużo prób i cierpliwości oraz podstawy z Fotografia studyjna Lampy Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Maja 2013 Briocha w dwóch odsłonach, z cynamonem lub rodzynkami, na śniadanie. Smacznego! Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Maja 2013 I kolejny tort zrobiony. Tym razem dla dwóch solenizantek. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Maja 2013 Piękne foteczki :clap: :clap: chce się jeść a ten ostatni tort jaki cudaczny :grin: oczywiście w jak najlepszym sensie! jakby mi ktoś zrobił takiego torcika cieszyłbym się jak małe dziecko :P z plasteliny robiłem takie fajne kolorowe rzeczy.. no tylko nie tak precyzyjne i nie jadalne :lol: napisz ciut więcej o tym torcie.. dobrze zauważyłem, że poszczególne barwniki dodawałeś do biszkoptów? czy to w ogóle inna bajka? bo na ozdobę to masa cukrowa :P mmm :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 7 Maja 2013 Biszkopt tłuszczowy + barwniki spożywcze. Każdy blat pieczony osobno, trochę roboty jest, ale efekt to wynagradza. Krem ze śmietanki i mascarpone. Masa cukrowa z dodatkiem CMC + barwniki. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 7 Maja 2013 A te barwniki to z jakich owoców i jarzyn są zrobione,bo kupne nie są wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 7 Maja 2013 Barwniki kupione, sztuczne. Nie zawsze da się jeść tylko zdrowe produkty. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 7 Maja 2013 RaV22, dzięki ciekawość zaspokojona co do barwników spożywczych to chyba nie ma co przesadzać.. tort i tak nie jest zdrowy a chemia barwnika jest jadalna i w niewielkiej ilości Halusi najlepiej zapytać, coby sporów niepotrzebnych nie było ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 7 Maja 2013 Do zabarwienia jednej warstwy nie zużyłem więcej niż 1 gram. Więc bez przesady Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 7 Maja 2013 I kolejny tort zrobiony. Tym razem dla dwóch solenizantek. Bardzo ładny kolorowy torcik.. :smile: tort i tak nie jest zdrowy a chemia barwnika jest jadalna i w niewielkiej ilości Co do barwników.. oczywiście że nie są zdrowe.. podobnie jak lizaki, gumy do żucia i inne słodycze z zawartością barwników, które wywołują alergie i inne choroby. Nie da sie ukryć bo i ja czasami używam takich barwników. Póki co nie ma zakazu używania barwników spożywczych tak jak to zrobili w innych krajach . Myslę że każdy z nas zadaje sobie z tego sprawę.. i tak jak napisał RaV22 .. Nie zawsze da się jeść tylko zdrowe produkty. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-283835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 6 Lipca 2013 Tym razem zmierzyłem się z baklawą. Nie taki diabeł straszny.... Jak znajdziecie w sklepie ciasto filo, to śmiało bierzcie się od roboty. Przepis z blogu http://www.mojewypieki.com/przepis/baklawa-baklava Małą modyfikacją było użycie mieszanki orzechów (włoskie, laskowe, pekany i nerkowce) i zastąpienie, w syropie, części cukru miodem, a syropu zrobiłem o połowę więcej. Piekłem w mniejszej blaszce i pół godziny krócej. Nie do końca w smaku wszystko pasuje. Następnym razem skrócę czas pieczenia (kolor ciasto złapało już po godzinie) i zmniejszę ilość cynamonu, mimo że bardzo lubię jego smak, to jak dla mnie za bardzo dominował. Ale zastrzegam że nie jadłem oryginalnej baklawy, a jedynie te w budkach z kebabem, więc może powinno być mocno cynamonowe. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-291359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Lipca 2013 RaV22, bardzo ladnie wyglada. :clap: Nastepnym razem zmien orzechy na tylko pistacjowe i wloskie pol na pol, a do syropu daj soku z cytryny i tez swiezo starta skorke i,kiedy go gotujesz odrobine cynamonu, wlasnie bardzo dobrze zrobiles ,ze zamieniles czesc cukru na miod.( ja mam przepis wlasnie z miodem). Masz racje ,ze chcesz zmniejszyc czas w piekarniku.Czas pieczenia wystarczy 1 godzina w 160 stopniach. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-291362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Lipca 2013 A to normalne, że górna warstwa ciasta odchodzi od masy orzechowej? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/2/#findComment-291365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.