morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Piękna;)chyba pomyślę okropmnie nad zrobieniem;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-392710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Masz za małą wilgotność przy podsuszaniu, stąd ta sucha obwódka, którą łatwo zlikwidować - zapakuj próżniowo na dwa tygodnie, a wilgoć ze środka uciekając w stronę wytworzonego podciśnienia rozmiękczy suchy pierścień, o wyrównaniu barwy nie wspomnę. Odnośnie wyrobu wszystko by pasowało prócz tych dużych kawałów słoniny, które nierównomiernie rozmieszczone wprowadzają zachwianie harmonii.Odnośnie orzechów w kiełbasie - pomysł taki sobie, kiedyś próbowałem, ale nie pasuje mi to. Ja dla swoich w takiej wędlince tłuszcz musiał bym drobno pokroić czyli ukryć, by gały nie widziały, a wtedy, by jadły. Ostatnie słowo - pięknie i życzę dalszego miłego wędlinowania prymitywistycznego w warunkach garażowo-piwnicznych. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-392716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Z obwodką Piotr ma rację Mnie kusi dodanie sera pleśniowego do środka i nastepnym razem dam Lazura w kostkach Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-392724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Dziękuję Panowie...Już wcześniej uzyskałem od Was takie informacje... Gorliwie się zastosowałem... chyba za słabo Mam jeden baton zapakowany profikuka z poprzedniej produkcji- widać go na zdjęciu. Specjalnie go nie odpinałem. Poczekam jeszcze.... Trochę jestem rozczarowany/zaskoczony tą obwódka bo start dojrzewania zrobiłem w kotłowni (25/30*C??? nie mierzyłem) w mokrej szmacie, ciągle ją nawilżając. 3 dni. Podczas przenosin do nory, kiełbki były powierzchniowo wilgotne, miękkie, miejscami jakby załamana płaszczyzna lecz minimalnie...Może trzeba "stopniowo" schodzić z wilgotnością....Już i tak po ptakach Później załaduję we wory, poczekam..... i tyle Lussseirossss... ssssssmakująTo dopiero rozgrzewka....Macicowa xxxxxxxxxxUzupełnienie Dziennika Kiełbaśnika... wcześniej nie zdążyłem...Świąteczny pak.... Edytowane 27 Grudnia 2014 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-393214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zestawik bajer przyjacielu???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-393233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Jako babrant, birbant, bumelant i komlplikant otworzyłem nowy, niezależny segment Macicowy…. SerdolnikSerdolnik podlega kanonom ogólnym- czyli robimy żarcie!….żarliwie, żartobliwie, figlarnie i oczywiście zdroworozsądkowo*.W Serdolniku jest zakaz spożywania…. podpuszczki i chlorku na raz, na szczęście…Fajnie mamy bo sprzęt grupowany kiełbasowoMacicowy łatwo przebranżowić ku Serdolnictwu….Takie tam…Merytoryczna przygotówka forumowa, trochę z netu lecz nie za wiele bo się można zamotać i jazda Wstępnie, jako poligonowy zakała, miałem masę wątpliwości…. Wyjdzie nie wyjdzie?, co będzie?, wybuchnie?, smrodu narobi?Co gorsza po 3 Rundach Oborowych niewiele mi się rozjaśniło…. Sery się wałkonią w Norze Przechowalniczo- Dojrzewalniczej- wcześniej jak i później definiowalna jako NP-D…Wilgotność – około 80% - wg wskazu zabawnie zabawkowego higrometru…Temperatura 12/13*C… Nocą czuły, serom owiewu łaknącym, wiatrak mozolnie szumiąc, szepcze szeptusze zaklęcia, zagrzybienia utrudniając…No normalnie warunki niemalże idealne…. Do wypicia kilku kilogramów pifffka albo i czego innego... "zrobienia" Żeby nie było, że pierwiastek… Po okresie trudnego i niecierpliwego dojrzewania wstępnego przyszedł czas na zapolioctanowanie bezbarwne, paluchowe dwuwarstwowe.... i dojrzewanie właściwe... z pryszczami i fochami Każda runda oborowa zradza 2 sery, pozornie identyczne, bliźniacze…jakieś tam różnice są jednak i to wcale nie drobne !!!Początkowo, jak to w Macicy… bo Serdolnik zawarty wszak jest w Oną, była próba „zatytułowania” poszczególnych wykonów. Niewiele brakowało a otrzymałyby imiona z mitologii… Chwilowa rezygnacja z pewnych… rzeczy przyniosła orzeźwiające otrzeźwienie i perspektywiczną refleksję… jakże przecież Atena ma za duże dziury!?!? Herkules jest jakiś mały?!?! Apollo pękaty?!?! Afrodyta jakoś dziwnie podje..pachnie?!?!? Mars spleśniał?!?!? Eros miękki?!?!?!Kodowanie ostateczne: 1.RO- 20l- 14 luty- mleko krowowe, niepasteryzowane, Jota2XCIX – żaden to Iksceiks XCVIII 2.RO- 20l- 21 luty- ml kro npas, Omega3XCVIIXCVI3.RO- 20l- 01 marca- ml kro past, Omega3 Kappa1 XCV XCIV----------------------------- SerFazy szczodrą szczyptą zaszczepiony szczęśliwie, zaszczytnie okazuję swoich Wychowanków czy też może Nauczycieli- ciężko się odnaleźć w tym temacie i niemożliwym pewnym być swojej funkcji Cała gromadka osadzona w systemie Gołdowym, Gołdopodobna tak by rzec można… *- na miarę możliwości i interpretacji PS.Akmis, dzięki https://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs Edytowane 9 Marca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-410781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Marca 2015 ...subtelość owych dotarła swą zapachowością poprzez niezbadane meandry netu aże do mnie , i miło skarpertowość roznosi... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-410783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 9 Marca 2015 Pięknie panie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-410864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 9 Marca 2015 XCIX – żaden to Iksceiks Wiadomo, że 99 ale czy to znaczy, że to jest Twój dziewięćdziesiąty dziewiąty ser? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-410875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Jumbo... skarpetowość niezbyt skarpetowialna... pośród... Bazyl, Morfeusz po kiełbasowych tonażach Serdolnik jest niezły PawełJ... właściwie numer odczytany jednakże nomenklatura... zakładam "C" jako osiągalny, sterowny i właściwy Na razie się oddalam dążniczo ku odkryciuZajeTemat te sery.... Polecam bo motka cudna i niepewność warta ryzyka Edytowane 9 Marca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-410903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Eloł SiBy Passa serowa emocjonalnie rozwojowa, stawka coraz wyższa...Zastanawiam się jakiego rodzaju samookaleczeń (narzędzia lub/i substancje?) dokonam jeżeli te wszystkie bambuły w śmieci pójdą..... może chociaż na kompost się nada...Gorzej...pohańbienie niemiłosierne na Macice gromem padnie jeżeli nawet zwierzęta będą się brzydzić jej wytworów mlekopochodnych.... Czwarta Runda Oborowa; 20l; 14 mar; mleko krowowe; niepasteryzowane; Jota1; 4. RO- 20l- 14mar- mlkro- npast- Jota1 XCIII - przed soleniem 1746 gr XCII - przed soleniem 1738 gr3484 gr - przeciętne nowo...bambułki Serowe budowanie masssy.... Wyczerpujące, wstępne czynności wytwórcze ukończono... Technologiczne, lusseirosssowe lansio XCV i XCIV...nad basenem... na dębowym pomoście NP-D Klub Wałkonia.... konkurencja wałkonienie się na plecach... Gramy dalej.... PS Bambułom XCIX i XCVIII właśnie przyznano pierwsze bomby... miesiączki im stuknęły Edytowane 16 Marca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-412933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Bazyl, przecież onen serek to Dziewczynka Edytowane 16 Marca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-413169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Trening to istotna sprawa... w wielu dziedzinach.... to se trenuję Następne bambulaki w Serdolniku.... kolegowie/żanki XCV i XCIV, obpolioctanowane przezroczyście i omarkowane Kolor maja trochę inny pasteryzowałem mleko.. czy trafnie czy nie.... Kolejne krążynki lansuja się dostojnie....Tym "różowym" to jestem zaciekawiony i zaskoczony. Jak kol. Bazyl zauważył był "trochę" różowy. Tuż przed formowaniem dodałem "trochę" soku z buraków... Na oko to widać Wydawało mi się, że jak zżółknie (fajne słowo... 3 alty pod rząd!) to z tej, czy od tej różowości "zpomarańczowieje"...Chyba mi się "trochę" słabo wydawało... trzeba spróbować z sokiem z marchwii i innymi Na zapach normalnie, jak bliźniak... też trochę się wzdyma... ciekawe jaki będzie w środku no i smak??? Trochę zaczęły się kłopoty z przechowywaniem... że miejsca mało się robi.Zostałem zmuszony zakłócić swe (nie)chlubne nieróbstwo Ale nawet mi się podoba, wszystko miałem więc o kosztach szkoda gadać:amortyzacja narzędzi, kilka gwoździ i deski z odzysku....2 kilo piwa sklepowegoNP-D....Serdolnik w nowej odsłonie... Gramy dalej Edytowane 25 Marca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-415677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Marca 2015 Chyba mi się "trochę" słabo wydawało... trzeba spróbować z sokiem z marchwii i innymi Na zapach normalnie, jak bliźniak... też trochę się wzdyma... ciekawe jaki będzie w środku no i smak??? To moze zrob i zielony ser, mam na mysli kolor nie zgnilizne, dodaj soku ze szpinaku. Na pomaranczowy polecam odrobine kurkumy lub szafranu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-415686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Marca 2015 Sok ze szpinaku da "trochę" niebieski, równie fascynujący...kierunek właściwy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-415828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 28 Marca 2015 Kurkuma-..... zafferano... zmoździerzowane ....sparzone....(sz)czeka... jutro akcja- 20l Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-416654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 28 Marca 2015 Ziezielony, zolte buraki tez ladnie barwia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-416655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Sezon kiełbasowy 2014/2015 chyli się ku końcowi… niestety to chyba numer przedostatni... Pozostało zatowarunkować się na lato i Macica – Segment Mięsowy- przyśnie, śniąc przaśnie, czujną pozostając.Oczywiscie Serdolnik jeszcze parę krążynek zrobi- mam nadzieję…Wcześniej jakiś tam locik był ale tak lussseirossowy, że szkoda wspominek, parę raptem metrów kiełbki…i trochę ponad kilogram wódziochy pobekiwanej piffkiem : )-------Macicowe zawezwanie- 31mar- tryb melancholijny….Wielkanocny Skład AlkoPartyzancki , Jacyg- debiutant, Industriaw, ziezielony plus wizytanci…Jakoś tak spokojnie- pomimo wiatru i ciężkich warunków opadowych- nie nerwowo… z jakąś taka pewnością….Chyba to przez to, że tylko właściwie wędzonki (45plus) atakowaliśmy. Pozbawiło to nas emocji, projektów, odmierzań, odważań i pozostałych czynności wymagalniczych… Dwa załadunki (12h) i po krzyku, łącznie z odparzeniem. Sztuczne przedłużanie sprzyjało procesom towarzyszacym Fajnie jest, że z bandy obibocznych opoji polaryzują się ośrodki dymotwórcze zrzeszające Kiełbasorobów i Kiełbasojadów….Takie podsumowanie….Od pierwszego dość dawno, pioniersko wyrobionego, kilograma peklosoli, powstały przerzuty kiełbasowe w postaci wędzarni Manjanowej i KrumowoKribowej (Macicogennej!!!)- potencjał więc wzmaga To u nas na Wiejscowości….Zainfekowano Olsztyn i Toruń- jest o czym gadać Sprzyjaciół przybywa, przyległości nawet przebąkują o "fabryce czekolady”....z kwasówki na sprężynkach ...30mar godziny późne, wieczorne... ... 31mar, stygnące po akcji.... .... 01kwi, w trakcie woryzacji transportowej... Mam wrażenie, że to jakieś monotematyczne jest...Z nowości... Dymaczkę testujemy ku zimnemu wędzeniu ... Mam w Departamencie Mlekowym- Serdolniku- rebusa, jak znajdę czas to szybko dorzucę- fajna jazda, nawet smaczna...czarny ser Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-417709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sezon kiełbasowy 2014/2015 chyli się ku końcowi… niestety to chyba numer przedostatni... Z jakiegoż to powodu sezon się kończy?? W lecie nie dasz rady wędzić?? To będzie przecież sama przyjemność.... leżaczek, słoneczko zimne piwko i dymek z komina.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-417981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 No to fakt... Łatwo nie będzie ale nie będzie to niemożliwe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-418115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie, jestem zbyt penisolicy aby babrać się w kiełbasy/mięsa jak ciepło jest.Warunkami dysponuję garażowymi, prymitywnymi.... oparty jestem w doktrynie Lusseirosss... Już i tak Macicę poniosło z zaawansowaniem technologicznym Jak jest cieplej to nawet i czasu nie sztymuje na tak szykowne rozrywki Kwietniem, jeszcze się poleci z kiełbą i wędzonkami, zamrażara i luziomózio Serów kilka planuję i coś do podwędzenia na zimno, w wyrafinowanej Dymaczce Macicowej Zresztą to jakoś tak "zdrowiej" bo będzie za czym tęsknić....A tak w ogóle to planuję trochę się odgrubić... nie ma co się trwożyć... bo na szczęście planuję Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-418182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 nie ma co się trwożyć... bo na szczęście planuję To będziemy spokojni u mnie również zazwyczaj na tym "etapie" pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-418673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Arko... wzrost samooceny w fazie (przed)odgrubieniowej bezcenny :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-418690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 wzrost samooceny w fazie (przed)odgrubieniowej bezcenny Bardzo dobrze chłop gada....... polać mu i golonkę podać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-418707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Serdolnik.... trochę nieaktualny.... zmiany, ciągłe zmiany...Nie zdążam ze starości ale się staram- dobrze, że nie staram...Kolejne, dziejów kolein uroby... Tsharny Skoobanietz- rzecz do kilku zmian. Rasowo Lussseirossowy....Przed formowaniem dodałem proszek z mielonych grzybów suszonych. Kilka etapów Skoobanietz miał...1. Ciekawość...2. zaskoczenie3. niepewność4. niecierpliwość5. ..... zaduma6. koszszszszszSkórka plus 10 mm- smak "nawetnawet" - nie wszystkim nie/smakował- pół/półGłębiej breja... kwaśnawa, biała ciemniejąca po kilku godzinach.Pierwotnie białe, później różowawe, kaszankowe, brązowe i czarne jak skórka..Ta breja zniechęcała choć był głos, że to "ma to coś"....Masa jakby nie wiązała, opadała, wybrzuszając boki. Po około 2 tyg zaczął się skorupić - ta skorupa... to właśnie jej postaram się poszukać.Zjedzono połowę- drugą wyrzuciłem. Trochę teraz żałuję. Występek z gatunku penisolicych.... Znajdź 8,6 szczegółów różniących te obrazki Jeszcze serów sztuki 4 do zewidencjonowania mam... się zczyni fotki i lusseiross Dziś zakupy w mięsowym pod kątem wędzonek, za tydzień dokup do kiełbasowania i Część Artystyczna.... Skład jest w ciągłym puchu, znaczy się puchnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/5/#findComment-420307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.